Insidious: The Last Key - o călătorie terifiantă în lumea de „Dincolo”

de Gloria Sauciuc în 12 Ian 2018
„The Further” sau lumea de „Dincolo” care apare în film, un tărâm situat între lumea celor vii și celor morți, a fost creat de Leigh Whannell și regizorul primelor filme ale seriei, James Wan

Insidious: The Last Key (2018), primul horror din acest an, o readuce pe marile ecrane pe mediumul Elise Rainier, interpretată de Lin Shaye, un personaj constant al seriei Insidious, și un nou spirit malefic, venit din lumea de „Dincolo”, o creatură ce se hrănește - asemenea celebrului It - din teamă, ură și dorința de răzbunare.

Noul capitol funcționează foarte bine ca film de sine stătător -  mediumul Elise Rainier se întoarce în casa natală, din New Mexico, pentru a se reconfrunta, după decenii, cu demonul care i-a ucis mama. Revine, așadar, în punctul din care a început totul. Pe când era o adolescentă, a avut de înfruntat nu doar cruzimea tatălui, paznic de închisoare, ci și pe cea a fantomelor prizonierilor... A fugit de acasă, lăsându-și în urmă fratele. Plină de remușcări, decide să îi ajute pe cei ce se confruntă cu fenomene paranormale - devine medium care trăiește din asta, și merge de la caz la caz.

Alături de cei doi asistenți ai ei, împiedicații Specs și Tucker - rupți parcă din seria Ghostbusters, Elise răspunde apelului noului locatar al casei copilăriei ei. Acesta semnalează, cu mințile aproape pierdute, fenomene paranormale iar Elise va accepta să-și înfrunte trecutul. Venerabila doamnă cu puteri paranormale va descoperi în casa copilăriei o serie de adevăruri din trecutul ei și un demon chiar mai puternic decât în trecut.

Planul real și realitatea lumii de „Dincolo” se întrepătrund, dând angoase spectatorului. Personajele ajung „Dincolo”, într-o lume paralelă ce împrută din imagistica și atmosfera seriei Twin Peaks. Și acolo se va derula punctul culminant al filmului și confruntarea finală cu noua creatură demonică, „omul cu cheile”. Înfățișarea lui nu îi va dezamăgi pe fanii filmelor horror.

Ceea ce reușește bine The Last Key este gradarea tensiunii. Ne-a impresionat și interpretarea lui Lin Shaye. În plus, eroina ei are o complexitate mai mare decât personajele de filmele horror în general - scenaristul Leigh Whannell (în seria Insidious încă de la început) creează personajului central acel backstory de care e nevoie pentru a-i da „carne”.

„The Further” sau lumea de „Dincolo” care apare în film, un tărâm situat între lumea celor vii și celor morți, a fost creat de Leigh Whannell și regizorul primelor filme ale seriei, James Wan. Odată cu Insidious: Chapter 4, terifianta serie horror face o incursiune mai înspăimântătoare în acest tărâm.

Exploreaza subiecte similare:

Insidious: The Last Key, Lin Shaye, Ghostbusters, Leigh Whannell, James Wan

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells