Filmele lunii mai 2019: 22 de premiere în programul cinematografelor

de Ştefan Dobroiu în 1 Mai 2019
Blockbusterele cu bugete gigantice încep să domine oferta

După ce Avengers: Endgame a deschis oficial sezonul blockbusterelor, iată că acestea îşi fac din ce în ce mai mult simţită prezenţa în oferta cinematografelor. Animaţiile pentru copii sunt şi ele bine reprezentate, ca şi filmul american independent sau filmul european. Printre cele 22 de titluri de văzut în luna mai se află şi primul film care va avea premiera globală în selecţia festivalului de la Cannes anul acesta. Iată mai jos recomandările noastre.

3 mai
Este imposibil să facem pronosticuri de box office pentru primul weekend al lunii, când nu mai puţin de şase filme se lansează în cinematografe. Oare action-ul minimalist Arctic să se claseze pe locul întâi? Sau Extremely Wicked, Shockingly Evil, and Vile/Extrem de pervers, şocant de violent şi diabolic, o biografie romanţată a asasinului în serie Ted Bundy cu Zac Efron în rolul principal? Oferta este completată de animaţiile pentru copii Manou the Swift/Manou - Aventuri în zbor şi Princess Emmy/Povestea prinţesei Emmy şi drama adolescentină Five Feet Apart/La cinci paşi de tine. În sfârşit, Miss Bala, în care tot mai populara Gina Rodriguez (Jane the Virgin) îşi încearcă puterile cu genul action.

10 mai
În al doilea weekend al lunii bătălia se va da între o comedie cu pedigree şi un horror cu supereroi cu o premisă mai mult decât incitantă. În The Hustle/Ticăloasele le vedem pe Anne Hathaway şi Rebel Wilson în rolurile a două escroace gata să înşele pe oricine le iese în cale. BrightBurn/Focviu are o premisă similiară celei a lui Superman (o navă spaţială se prăbuşeşte pe Terra oferind unui cuplu de pământeni fără copii micul său pasager), doar că ce te faci când micul erou îşi va folosi extraordinarele puteri pentru a face rău? Tot acum mai vedem filmul românesc Cap şi pajură, unica premieră românească a lunii, şi animaţia UglyDolls: Păpuşi în bucluc.

17 mai
John Wick 3: Război total
Seria John Wick, care îi oferă o relansare a carierei lui Keanu Reeves, s-a bucurat de un succes considerabil mai mare în SUA decât în România, dar cu siguranţă partea a treia îi va atrage în cinematografe pe fanii genului de acţiune. Povestea nici nu mai contează, ştim de la început că eficientul John "Fitil" va ucide zeci, dacă nu sute, de adversari în cele mai inventive şi sângeroase moduri cu putinţă...

Din 17 mai vedem comedia franceză Nicky Larson et le parfum de Cupidon/Un detectiv afemeiat, filmul de festival Joueurs/Treat Me Like Fire şi Burning/În flăcări, o ecranizare după o povestire de Haruki Murakami.  

24 mai
Aladdin
Compania Disney continuă un lung şir de revizitări live action a succeselor sale animate cu Aladdin, film ce nu mai are nevoie de nicio prezentare. O poveste exotică inspirată de O mie şi una de nopţi, Aladdin ni-l va arăta pe Will Smith revenind la rolurile comice cu o nouă versiune a duhului din lampă, şi pe foarte puţin cunoscutul Mena Massoud în rolul titular. De regie se ocupă Guy Ritchie, un regizor rar binecuvântat cu scenarii bune, dar expert în cheltuirea unor consistente bugete de efecte speciale.

În penultimul weekend al lunii mai vedem comedia independentă Booksmart, debutul în regie al actriţei Olivia Wilde despre două eleve tocilare hotărâte să arate lumii întregi că şi ele ştiu să se distreze, şi Amanda, emoţionanta poveste a unui tânăr de 24 de ani nevoit să aibă grijă de mica lui nepoată după ce sora lui şi mama ei moare într-un atentat terorist.

31 mai
Godzilla: King of the Monsters/Godzilla II Regele Monștrilor
Terminăm luna în stil mare cu această reîntâlnire cu Godzilla. Ne-ar fi plăcut ca trailerele să nu dea chiar toate detaliile poveştii, dar probabil vom merge la cinema pentru efectele speciale, chiar dacă ştim deja mai tot ce se întâmplă. Filmul revizitează câteva momente-cheie din franciza japoneză, înscenând o bătălie pe viaţă şi pe moarte între Godzilla şi clasicii rivali Mothra, Rodan şi King Ghidorah (întrezăriţi în secvenţa de pe genericul final din Kong: Skull Island). Pornind de la replica "Pământul nu ne-a aparţinut niciodată", blockbusterul arată cum soarta omenirii este în joc atunci când giganticii kaiju îşi încep lupta pentru supremaţie...

La două săptămâni după premiera de la Cannes vedem Rocketman, filmul biografic despre Elton John, Edmond/Cyrano, mon amour, o comedie despre cum dramaturgul Edmond Rostand a scris în doar trei săptămâni ultrapopulara piesă Cyrano de Bergerac, şi animaţia Terra Willy: Rătăcit prin galaxie.

Ce filme vei vedea luna aceasta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

Avengers: Endgame, Arctic, Extremely Wicked Shockingly Evil and Vile, Manou the Swift, Princess Emmy, Five Feet Apart, Miss Bala, The Hustle, BrightBurn, Heads and Tails, UglyDolls, John Wick: Chapter 3 - Parabellum, Nicky Larson et le parfum de Cupidon, Joueurs, Burning, Aladdin, Booksmart, Amanda, Godzilla: King of the Monsters, Rocketman, Edmond, Terra Willy: Planète inconnue

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells