Cincizeci de umbre descătușate, cel mai bun debut din 2018 în România și cel mai de succes film din serie

de Gloria Sauciuc în 12 Feb 2018
Cu acest ultim capitol, fanii seriei își iau rămas bun de la Anastasia Steele (Dakota Johnson) și Christian Grey (Jamie Dornan)
Filmul Fifty Shades Freed/Cincizeci de umbre descătușate a adus în cinematografele din România 146.751 spectatori în weekendul lansării, devenind producţia cu cel mai bun debut dintre toate filmele lansate în 2018. Cifra reprezintă de aproape trei ori numărul spectatorilor făcuţi la debut de către următorul clasat, Maze Runner: The Death Cure (52.156 plătitori de bilete).
 
Lansat pe 9 februarie, cel de-al treilea capitol din seria „Cincizeci de umbre”  a avut încasări în România de 3.0007.551 lei. Acestea îl situează pe primul loc în România față de celelalte două filme ale seriei. Cincizeci de umbre întunecate a avut încasări la debut de 2.932.281 lei iar Cincizeci de umbre ale lui Grey, 2.769.610 lei.
 
Succesul din acest weekend al filmului face ca franciza să ajungă la venituri globale de peste 1 miliard de dolari, conform Boxofficemojo.
 
În România, Fifty Shades Darker era al cincilea film din 2017 ca incasări iar Fifty Shades of Grey tot al cincilea dintre toate filmele lui 2015. Per total, Cincizeci de umbre întunecate aducea la cinema în 2017 nu mai puțin de 375.806 spectatori, aşadar este foarte probabil ca și Fifty Shades Freed să aducă aproape 400.000 de români în cinematografe, cum trendul preferinței pentru franciză este ascendent în România din 2015 încoace. Asta îl va pune în confruntare directă în Top 5 box office cu filme precum Deadpool, Solo: A Star Wars Story și Avengers: Infinity War. 

Pe teritoriul nord-american, însă, situația este inversă, cu Fifty Shades Freed înregistrând cel mai prost debut dintre filmele francizei. În weekendul lansării, ultimul capitol al seriei a avut încasări de 38.806.000 dolari, pe când Fifty Shades Darker - 46.607.250 iar Fifty Shades of Grey - peste 85.000.000 dolari.
 
Povestea filmului Cincizeci de umbre descătușate începe cu nunta celor doi protagoniști și o lună de miere paradisiacă, întreruptă brusc de un incident în Seattle, în clădirea de birouri a lui Grey. Întorși în metropolă, cei doi tineri căsătoriți vor cunoaște răzbunarea lui Jack Hyde, fostul director de editură al Anastasiei. 
 
În acest al treilea film, spectatorii vor avea parte de mai multe scene de sex. Actorii Jamie Dornan și Dakota Johnson în sfârșit se simt mai confortabil unul cu celălalt, lipsa chimiei de până acum este aici mai estompată, scenele de dragoste au mai mult erotism și elemente ludice iar camera de filmat e mai intruzivă. 
 
Cu acest ultim capitol, fanii seriei își iau rămas bun de la Anastasia Steele (Dakota Johnson) și Christian Grey (Jamie Dornan), deși scriitoarea E.L. James are noi cărți în lucru cu aceste personaje.

Exploreaza subiecte similare:

Fifty Shades Freed, Fifty Shades of Grey, Maze Runner: The Death Cure, Fifty Shades Darker, Dakota Johnson, Jamie Dornan, E.L. James

Alte știri din cinema

Filmările live-action-ului Mulan debutează cu două imagini superbe

Pelicula este programată să ajungă în cinematografe în martie 2020

Romanul lui Stephen King, The Stand, va fi transformat într-o miniserie

Serialul va fi difuzat de serviciul de streaming al CBS de anul viitor

Ce se întâmplă cu filmul Uncharted, ce-l va avea ca protagonist pe Tom Holland

Pelicula inspirată din seria de jocuri video Uncharted a fost anunţată încă din 2010

Shia LaBeouf, plin de tatuaje în prima imagine din The Tax Collector

Filmul este regizat de David Ayer (Suicide Squad), alături de care actorul a mai lucrat în 2014, la Fury

Părerea ta

Spune-ţi părerea
boghiu_andrei pe 12 februarie 2018 18:47
Gloria,trebuia sa zici ca e si cel mai bun film din istorie:)
Ca sa fii mai aproape de parerea ta despre film si filme in general..:)))

boghiu_andrei pe 12 februarie 2018 18:50
Rupi articolele despre porcaria asta de film..
Cum sa ii dai asemenea importanta?Voi fetele astea:)))
Nu mai zic nimic,ca dupa ma acuzati de abuz sexual ,prin telepatie si cuvinte:)))))

camaleonii pe 12 februarie 2018 23:33
" Asta îl va pune în confruntare directă în Top 5 cu filme precum Solo: A Star Wars Story și Avengers: Infinity War. " :)))))))))))
Star Wars 8 nu reusit cel mai probabil sa treaca de 400k de spectatori la noi. De ce ar face-o Solo?
Iar Avengers...prima data sa treaca de bariera celor 300k de spectatori. Pentru ca va fi destul de greu.
Singurul film (exceptand surprizele ce pot aparea) ce are sanse sa-l detroneze pe Grey la numarul de spectatori este Deadpool. Altfel spus, top 3 pentru Grey in privinta spectatorilor cred ca este deja asigurat.

cavallioty pe 13 februarie 2018 16:54
Gloria ai inceput sa stergi comentarii?pentru ipocrizia femeilor care plac aceasta serie dar in acelasi timp se simt abuzate "sexual" de orice?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells