Cât este de real pericolul din serialul distopic The Last of Us pentru omenire

de Gloria Sauciuc în 18 Ian 2023
Showrunner-ul serialului explică pericolul în viața reală a fungilor pentru oameni

Craig Mazi, scenaristul și producătorul serialului HBO The Last of Us, detaliază în termeni științifici prologul rău-prevestitor din primul episod al serialului HBO.

The Last of Us a început cu un prolog amenințător, scena de la început surprinzând o conferință științifică din 1963. Un epidemiolog (John Hannah) dă un avertisment sinistru unui public sceptic despre o amenințare globală: nu e vorba de virusuri sau bacterii, e vorba de fungi.

Hannah explică modul în care fungii pot deturna organismele infectate, iar oamenii pot fi următoarele ținte dacă fungii reușesc să evolueze puțin - cu ajutorul schimbărilor climatice.

Showrunner-ul Craig Mazin, care a semnat și Chernobyl - tot al HBO - descrie cum discursul savantului din film are o bază reală: „E ceva real - și, ceea ce spune el despre fungi, chiar se întâmplă. S-a întâmplat dintotdeauna. Există niște documentare care sunt înspăimântătoare. Acum, avertismentul lui - ce se întâmplă dacă vor evolua și vor ajunge la noi, în creierele noastre, transformându-ne în niște marionete conduse de acești păpușari - eu nu-l cred. Pe de altă parte, are dreptate în altă privință: LSD și psilocibina se extrag din fungi. Ceea ce spunem în scena asta s-a întâmplat de fapt dintotdeauna”.

Mazin a mai relata că a avut aceeași grijă legată de Cernobâl: „Ceea ce era terifiant, pentru mine, era că centrala de la Cernobâl a explodat în noaptea aceea, dar putea fi cu o săptămână sau cu o lună înainte. Ceea ce înseamnă că, exact în clipa asta, există ceva care stă să explodeze - doar că nu știi ce. Este ceva dureros să spui oamenilor: Știam de asta, era de mult timp, iar acum vom vedea că se întâmplă”.

Legat de muzica din film, a fost întrebat de ce a ales melodia celor de la Depeche Mode, Never Let Me Down Again, notând că alegerea pare să fie perfectă: este un hit al anilor 1980 care nu a fost supralicitat, și care pare atât de rău augur dar și cu un umor negru.

Exploreaza subiecte similare:

The Last of Us

Alte știri din cinema

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells