Cât de mult l-a costat pe Matt Damon refuzul de a juca în Avatar

de Cristina Grigore în 3 Oct 2019
Un procentaj semnificativ din încasările filmului i-au fost promise de către James Cameron pentru rolul lui Jake Sully

Matt Damon a avut „bilet” către Pandora. Starul a dezvăluit într-un interviu acordat revistei GQ – pentru promovarea noului său film, Ford v Ferrari – că James Cameron i-a oferit rolul lui Jake Sully din Avatar pentru 250 milioane de dolari. Nu a putut onora însă oferta din cauza unei suprapuneri în programul său de lucru.

Când James Cameron mi-a propus rolul central din Avatar, mi-a zis așa: «Nu am nevoie de un nume celebru pentru filmul acesta. Dacă nu accepți rolul, voi găsi un actor fără prea mare notorietate și i-l voi da lui, pentru că nu este nevoie de tine. Dar, dacă alegi să participi, îți voi da 10% din profit.»”, a povestit Damon.

Cel mai mare regret al său nu este însă faptul că a pierdut suma de bani uriașă, ci faptul că a ratat șansa de a lucra cu celebrul regizor.

Nu am putut face filmul cu Cameron, pentru că asta ar fi însemnat să le cauzez probleme lui Paul Greengrass și colegilor mei din The Bourne Ultimatum. Însă Cameron mi-a spus în cursul acelei conversații: «Uite ce este, eu am făcut până acum șase filme”. Atunci mi-am dat seama. Nu a făcut multe filme, dar acelea pe care le-a scos sunt sunt super cunoscute. Iar lucrul acesta înseamnă deja că a făcut mai mult... Am înțeles atunci că dacă spun nu ratez practic șansa de a mai lucra cu el vreodată. Pentru mine, faptul că am spus nu fost greu de acceptat și încă este”, a explicat actorul.

Chiar dacă a pierdut o sumă importantă de bani când a refuzat participarea în Avatar, Matt Damon nu a avut probleme în a-și consolida statutul de star multimilionar prin rolurile avute în producții de succes: „Copiii mei sunt asigurați acum. Mă descurc OK”, a adăugat amuzat.

Ford v Ferrari (Marea provocare: Le Mans ’66), în regia lui James Mangold (Logan) și cu Christian Bale alături de Damon în distribuție, se va lansa la noi pe 15 noiembrie.

Exploreaza subiecte similare:

Matt Damon, James Cameron, Avatar, Paul Greengrass, The Bourne Ultimatum, The Grand Challenge: Le Mans '66, James Mangold, Logan, Christian Bale

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells