Avengers: Infinity War, cel mai sumbru film Marvel?

de Ştefan Dobroiu în 5 Dec 2017
Trailerul lansat acum câteva zile dă indicii cu privire la tonul blockbusterului

Record absolut: 190 de milioane de oameni au urmărit trailerul Avengers: Infinity War doar în prima zi de la lansare. Pregătit şi promovat timp de zece ani de zile, cel de-al 19-lea film Marvel beneficiază de un capital de simpatie gigantic din partea publicului global, care a investit atenţie şi emoţie în multe dintre personaje de-a lungul aventurilor lor cel mai adesea bine primite şi de critici. Explorăm mai jos câteva indicii care sugerează că tonul lui Infinity War va fi diferit de cel al altor producţii Marvel, evident mai luminoase. Atenţie, pentru cititorii care sunt doar fani ocazionali ai filmelor cu supereroi, articolul conţine spoilere.

Un reproş peren care li se aduce filmelor din Universul Cinematografic Marvel (MCU) este faptul că personajele principale nu mor şi nu sunt modificate substanţial de aventurile lor. Sarcasmul lui Tony Stark (Robert Downey Jr.) este, de exemplu, una dintre constantele MCU, indiferent de dramatismul aventurilor inventatorului de geniu. Căpitanul America: Război Civil a produs anul trecut o schimbare din temelii a relaţiilor dintre membrii Avengers, acest "grup de oameni remarcabili" (după cum spune Nick Fury în trailer) reunit de fiecare dată când Pământul şi universul se află în pericol, iar Infinity War pare să apese şi mai puternic pedala dramatismului, promiţând schimbări încă şi mai consistente.

Una dintre marile întrebări ridicate de trailer este câţi membri Avengers mor până la sfârşitul lui Infinity War şi dacă Marvel a avut curajul să-şi lichideze unul dintre eroii titulari ai filmelor anterioare. Ca să fie clar, aceşti eroi menţionaţi în titlul filmelor ce-i au ca protagonişti sunt Iron Man, Hulk, Thor, Căpitanul America, Doctor Strange, Spider-Man şi Ant-Man. Analiştii şi fanii sunt de părere că există şanse considerabile să ne despărţim de un personaj care are deja trei filme la activ, detaliu ce reduce lista la Iron Man, Căpitanul America şi Thor, iar un cadru din trailer pare să restrângă şi mai mult lista.

Mulţi fani au reproşat trailerului că oferă prea multe detalii. Într-un cadru îl vedem pe Thanos (Josh Brolin) având deja două Giuvaeruri ale Infinitului şi, ştiind unde se află acestea, ştim şi cum sunt obţinute. O trădare a lui Loki, distrugerea unei întregi planete, atacul asupra lui Vision (Paul Bettany) şi iată că deja ştim cum Thanos obţine jumătate dintre cele şase giuvaeruri încă de la primul trailer al filmului.

Un alt aspect ce adaugă o mulţime de straturi nucleului întunecat al poveştii este personajul negativ. Thanos, poreclit şi "titanul nebun", este hotărât să obţină Giuvaerurile Infinitului pentru a căpăta puteri ce-l transformă practic într-un stăpân al universului. Cu ajutorul celor şase Giuvaeruri, Thanos devine atotputernic şi de-abia aşteaptă să-şi imprime viziunea dementă asupra realităţii, menţionată în trailer drept o neliniştitoare "echilibrare a universului". Cei care sunt la curent cu benzile desenate de la baza Avengers 3 şi 4 ştiu deja ce face Thanos atunci când Mănuşa Infinitului îşi primeşte toate cele şase accesorii, iar puterea ei devine completă. În trailer o vedem şi pe Proxima Midnight aruncând o suliţă spre Căpitanul America şi o menţionăm aici pentru că personajul este membru marcant al Ordinului Întunecat, acoliţi gata de orice pentru a-l ajuta pe Thanos în misiunea sa. Într-un alt cadru îl vedem pe Corvus Glaive, liderul Ordinului, a cărui spadă încovoiată ameninţă să-l lase pe Vision fără Giuvaerul Minţii.

Mai multe cadre din trailer sugerează că adaptarea benzilor desenate nu se va da în lături de la nimic pentru a explora distrugerea lăsată în urmă de Thanos, ceea ce reconfirmă aşteptările că Infinity War va fi cel mai sumbru film Marvel. Premiera în România pe 27 aprilie 2018.

Exploreaza subiecte similare:

Avengers: Infinity War, Robert Downey Jr., Paul Bettany, Josh Brolin

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cosmin742000 pe 5 decembrie 2017 13:20
Daca e un film marvel cu super-eroi e clar ca nu e nimic de capul lui
0ctavian pe 6 decembrie 2017 10:12
daca tii sa comentezi la toate filmele de genul asta repetand acelasi lucru e clar ca nu e nimic de capul tau.
spartacus pe 5 decembrie 2017 15:18
Cosmine, iar nu ti-ai luat pastilele de Rudotel?!?... Sau ai schimbat cu Diazepam???... :)))))))))
VIBERS pe 5 decembrie 2017 23:21
:))))))))))))

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells