Angoasele geniului, supereroi resuscitaţi şi basm efervescent, duminică seara la TV

de Ştefan Dobroiu în 6 Iun 2020
Parfumul: Povestea unei crime, Cenușăreasa şi X-Men: Viitorul este trecut, în program

Povestea Cenuşăresei continuă să fascineze noi generaţii, iar noul film Disney din 2015 i-a câştigat personajului noi fani. Duminică îi vedem şi pe X-Men în acţiune, dar şi ecranizarea unui roman inecranizabil. Te invităm să te uiţi în programul TV şi să ne spui într-un comentariu ce alte filme te atrag duminica aceasta.

X-Men: Days of Future Past/X-Men: Viitorul este trecut (2014)
Pro TV, 20:00
Genul supereroic reuşeşte să-şi menţină intactă puterea de atracţie pentru marele public datorită conflictelor sale simple, a superputerilor (e cineva să nu fi visat vreodată să aibă vreo superputere?), dar şi a responsabilităţii. "Ca răul să învingă nu trebuie decât ca cei buni să nu facă nimic", spunea Edmund Burke în 1770, lucru la fel de adevărat şi azi, un sfert de mileniu mai târziu. Această premisă este explorată şi în acest film cu supereroi, care se bucură şi de ambalajul specific, de la efecte speciale de ultimă generaţie, la actori apreciaţi precum Michael Fassbender, Jennifer Lawrence şi James McAvoy.

Cinderella/Cenușăreasa (2015)
Antena 1, 20:00
Noi am reproşat de multe ori celor de la Disney că remake-urile live-action ale animaţiilor clasice suferă din cauza faptului că nu-şi mai surprind deloc spectatorii. Dar poate că spectatorii nici măcar nu-şi doresc asta, preferând să se afunde în familiarul confortabil al unei poveşti răs-cunoscute pe care doar vor să o vadă realizată altfel. Regizorul Kenneth Branagh se achită cu brio de sarcină, reuşind să o învăluie pe eroina interpretată de Lily James într-o mantie de efecte speciale şi obiecte de recuzită costisitoare. Iar mesajul, acela că e mai bine să ai inima curată decât să locuieşti într-un palat, nu se uzează niciodată.

Citeşte cronica noastră, publicată imediat după premiera din 2015.

Perfume: The Story of a Murderer/Parfumul: Povestea unei crime (2006)
Filmcafe, 22:00
Regizorul german Tom Tykwer se poate lăuda cu cel puţin două ecranizări "imposibile". Una este Cloud Atlas (care nouă ne-a plăcut foarte mult), cealaltă ar fi Parfumul. Marea problemă aici este faptul că miza nu este văzul, ci mirosul, povestea urmărind un parfumeur din Parisul secolului 18, care ajunge să ucidă adolescente pentru a le sublima mireasma unică în cel mai acaparator parfum realizat vreodată. Interpretat de Ben Whishaw, Grenouille îşi depăşeşte condiţia de ucigaş, devenind un artist de geniu care depăşeşte graniţa acceptabilul în dorinţa sa de a crea o capodoperă. Da, ecranizarea nu se ridică la nivelul romanului lui Patrick Süskind, dar este fără doar şi poate o ocazie pentru a ne explora limitele.

Dacă vrei să vezi o altă abordare a poveştii din roman, pe Netflix este disponibil serialul german Perfume/Parfum (2018), cu acţiunea plasată în zilele noastre, din perspectiva investigaţiei care porneşte de la uciderea unei adolescente.

Ce alte film ai vedea duminică la TV?

Exploreaza subiecte similare:

Cinderella, Perfume: The Story of a Murderer, X-Men: Days of Future Past, parfum, Cloud Atlas, Kenneth Branagh, Lily James, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence, James McAvoy, Ben Whishaw, Tom Tykwer

Alte știri din cinema

Amrit Kaur și Pauline Chalamet vorbesc despre The Sex Lives of College Girls, disponibil pe HBO Max

Al doilea sezon a debutat pe HBO în 17 noiembrie și se va încheia pe 15 decembrie

Phoenix. Har/Jar, în premieră la TVR pe 8 decembrie

60 de ani de muzică în 104 minute

Disney a pregătit un instrument de manipulare a imaginii care îi poate face pe actori să arate mai tineri (sau mai în vârstă)

Cu doar câteva clicuri, actorii pot arăta mai tineri sau mai în vârstă, fără să apeleze la efecte vizuale costisitoare

Ziua națională a filmului românesc

2022, un an aparte pentru industria de film din România

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells