10 minute din Avatar 2, tăiate dintr-un motiv neaşteptat

de Ştefan Dobroiu în 28 Dec 2022
O versiune aproape finală a filmului l-a nemulţumit pe James Cameron

Ajuns în doar zece zile pe locul doi în topul anual al încasărilor din România (detalii aici), Avatar: Calea apei ar fi putut fi chiar cu zece minute mai lung decât este deja. Intervievat de revista Esquire şi citat de Variety, cel mai influent regizor al momentului a dezvăluit că a preferat să scurteze filmul pentru ca acesta să nu celebreze violenţa.

"Am avut o perioadă de ezitare în timp ce montam filmul", a spus Cameron. "Era prea violent. Voiam un echilibru între frumuseţe, epifanie, aspectul spiritual al filmului şi acţiune şi la un moment dat am simţit că devenise prea sumbru", explică regizorul. "Am renunţat la aproximativ 10 minute care conţineau scene de acţiune cu focuri de armă. Trebuie să existe conflict, desigur. Violenţa şi acţiunea pot fi acelaşi lucru, dar totul depinde de modul cum priveşti lucrurile. Este dilema oricărui cineast specializat în genul action, iar eu sunt recunoscut drept un astfel de cineast".

"Mă gândesc la filmele pe care le-am făcut şi nu sunt sigur că le-aş face la fel acum. Nu ştiu dacă acum aş mai fetişiza armele, aşa cum am făcut în filmele Terminator realizate acum mai bine de trei decenii. Ce se întâmplă cu armele în ziua de azi mă face să vărs. Mă bucur că locuiesc în Noua Zeelandă, unde armele de asalt au fost interzise la două săptămâni după atacul oribil la moschee de acum câţiva ani."

Dacă ne întrebi pe noi, Cameron ar fi putut "îndulci" şi lunga secvenţă de aproape zece minute în care personajele umane atacă şi ucid o femelă tulkun, o creatură inteligentă de pe Pandora cu aspect de balenă. Părţi din această secvenţă ni s-au părut mult prea explicite şi violente ca să ajute filmului.

Exploreaza subiecte similare:

Avatar: The Way of Water, James Cameron

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells