Articole Walk the Line

(2005)

Walk the Line - Povestea lui Johnny Cash

Interpretând live muzica lui Johnny și June Carter Cash

Regizorul James Mangold stia ca sarcina cea mai dificila va fi de a aduce pe marele ecran muzica si spectacolele lui Johnny Cash. Deoarece dorea ca publicul sa simta in direct emotiile generate de acestea, a decis ca interpretii principali nu trebuie sa faca play back. Acest lucru era, insa, posibil, doar daca actorii ar fi cantat live piesele respective. Dar cum sa faci ca doi actori, chiar foarte talentati, sa imite vocile atat de speciale ale lui Jon si June, fara a risca un rezultat penibil?

Pentru a rezolva problema, regizorul Mangold a apelat la compozitorul, interpretul si producatorul muzical T Bone Burnett. Acesta a creat, pe platourile de filmare, un fel de "tabara muzicala", unde actorii luau lectii de muzica, repetau si faceau inregistrari impreuna cu formatia care-i acompania. Burnett a lucrat personal impreuna cu Joaquin Phoenix un numar de 25 de piese ale lui Johnny Cash, inregistrand si apoi reluand fiecare piesa de zeci de ori, pentru a ajusta stilul de interpretare. De asemenea, el a insistat ca piesele sa nu contina efecte si sa se utilizeze numai instrumente din perioada respectiva.

Despre distribuție - Familie, prieteni și legende ale rock and roll-ului Reese Witherspoon - În rolul lui June Carter Cash
Film - Walk the Line

Walk the Line

(2005)
Walk the Line - Povestea lui Johnny Cash
8.3 566 voturi 33 păreri
jinglebells