Articole Underworld: Rise of the Lycans

(2009)

Lumea de dincolo: Revolta Lycanilor

Realizatorii

PATRICK TATOPOULOS (Regia / Designerul creaturilor) isi face debutul regizoral cu Lumea de dincolo 3: Revolta Lycanilor.
Anterior, Tatopoulos s-a remarcat ca scenograf si creator de efecte. Semnatura lui distincta se afla pe realizari cinematografice ca I Am Legend, Live Free or Die Hard, Underworld, Underworld: Evolution, Silent Hill, I, Robot, Resident Evil: Extinction, Pitch Black, Independence Day, Dark City, Stargate si Godzilla.
Printre alte creatii ale sale se afla 10,000 B.C., Van Helsing, The Chronicles of Riddick, Aliens vs. Predator, Bram Stoker's Dracula, Aquaman, Gallow Walker, The Dead Girl, The Messengers si The Cave.

Tatopoulos a creat si varcolacii pentru regizorul Michael Dougherty in Trick R Treat, sau efectele speciale din filmul horror al lui Joel Schumacher, Creek, care va aparea in curand. El a lucrat intens la horror thriller-ul The Ruins, bazat pe romanul lui Scott Smith, si a creat plantele devoratoare de oameni din The Evil Entities, in regia lui Carter Smith.
In 2008, Tatopoulos a facut echipa cu Samuel Hadida si regizorul Michael Bassett pentru filmul de actiune si fictiune Solomon Kane, bazat pe partitura comica cu acelasi nume. De asemenea a colaborat cu regizorul Christophe Gans la fantezia Onimusha, bazat pe jocul video cu acelasi nume.

Tatopoulos a mai fost scenograf pentru cele trei videoclipuri muzicale ale formatiei Linkin Park. in domeniul publicitar, el a colaborat la serialul publicitar Mike’s Hard Lemonade si a realizat scenografia unor reclame pentru Intel Pentium 4 pentru David Kellogg, facand totodata prezentarea pentru Blue Man Group. Un alt clip publicitar de marca al lui Tatopoulos a fost spotul cu clonele pentru Reebok, in regia lui Sam Bayer.

ROSS EMERY, ACS (Imaginea) – nascut in Australia, Emery a lucrat in echipa secundara de imagine la legendara serie Matrix si mai recent la Valkyrie, cu Tom Cruise. Tot el a fost director de imagine si pentru The Cave, de Lakeshore.

PETER AMUNDSON (Montajul) si-a inceput cariera la Industrial Light and Magic, unde a lucrat la Return of the Jedi, Star Trek II si Poltergeist, ca editor de efecte vizuale. De asemenea, Amundson a facut montajul efectelor vizuale la blockbuster-ul The Right Stuff. Printre realizarile de montaj ale lui Amundsen se mai numara Hellboy, Godzilla, Dragon Heart, Dragon: The Bruce Lee Story, The Butterfly Effect, Sky High, si Shoot ‘Em Up.

Austriacul PAUL HASLINGER (Muzica) si-a construit reputatia compunand muzica de film care contine elemente robuste clasice dar si efecte electronice. Educatia muzicala clasica si-a facut-o in orasul sau natal, Linz, continuandu-si studiile apoi prin explorarea noului domeniu al muzicii electronice. Probele pe care le-a dat pentru a deveni membru al formatiei Tangerine Dream au condus la o colaborare de cinci ani, patru albume si mai multe filme, incluzand Miracle Mile, Near Dark, si Canyon Dreams.
Haslinger a devenit un reputat compositor de muzica de film odata cu Cheaters, un film din anul 2000, in regia lui John Stockwell. De atunci, el a lucrat la filmele lui Stockwell, Crazy/Beautiful, Blue Crush, si Into The Blue, de vara trecuta.

Anul 2002 l-a gasit pe Haslinger compunand segmentele musicale pentru thriller-ul Minority Report iar in 2003, Haslinger a realizat Underworld. Recent, muzica lui Haslinger, realizata pentru jocul video Ubisoft/Xbox “Far Cry: Instincts”a fost primita cu entuziasm de comunitatea de impatimiti ai jocurilor video.

Sinopsis Distributia
jinglebells