Articole Underworld: Rise of the Lycans

(2009)

Lumea de dincolo: Revolta Lycanilor

Distributia

MICHAEL SHEEN (Lucian) este recunoscut ca fiind unul dintre cei mai talentati exponenti ai noii generatii de actori din Marea Britanie, fiind la fel de bun pe scena ca si pe ecran.
Printre creatiile recente ale lui Sheen se numara Frost/Nixon, in care a reluat rolul de pe Broadway si din West End al moderatorului David Frost, alaturi de Frank Langella, care-l interpreta pe compromisul presedinte. Versiunile pentru film si scena au fost scrise de Peter Morgan (care a mai scris si scenariul pentru The Queen). Sheen a obtinut nominalizari pentru cel mai bun actor atat din partea Olivier Awards cat si din partea Evening Standard Awards. Piesa se centra pe initiativa lui Frost din 1977 de a realiza o serie de interviuri cu fostul presedinte, pentru a comenta evenimentele care au condus la demisia lui Nixon.
El a mai putut fi urmarit in filmul lui Ed Zwick, Blood Diamond, alaturi de Leonardo DiCaprio, si l-a interpretat pe premierul britanic Tony Blair in drama de success a regizorului Stephen Frears, The Queen. Pentru acest film, Sheen a primit multe distinctii printre care cea din partea Los Angeles Film Critics, pentru cel mai bun actor dintr-un rol secundar, si o nominalizare BAFTA, pentru rolul sau secundar.

Anterior, Sheen il mai interpretase pe Blair in filmul de televiziune al lui Frears, “The Deal.” The Queen a marcat cea de-a treia colaborare a lui Sheen cu Frears. El si-a facut debutul in film artistic odata cu filmul Mary Reilly, unde l-a interpretat pe servitorul Doctorului Jekyll.
Printre alte roluri realizate de Sheen se numara cele din filmul lui Ridley Scott, Kingdom of Heaven, Laws of Attraction cu Pierce Brosnan si Julianne Moore, din filmul lui Stephen Fry, Bright Young Things, Underworld and Underworld: Evolution, sau cel al lui Shekhar Kapur, The Four Feathers and Wilde, cu Stephen Fry si Jude Law.
Sheen a studiat la Royal Academy of Dramatic Art din Londra, unde a castigat, in anul doi de studiu, bursa Laurence Olivier pentru interpretare exceptionala. in timp ce era inca student la RADA, Sheen a primit un rol principal alaturi de Vanessa Redgrave in “When She Danced,” din 1991, care a marcat debutul sau in West End.

De atunci, Sheen a mai obtinut nominalizari la premiul Olivier Award pentru rolurile din “Amadeus,” “Look Back in Anger” si “Caligula,” pentru care a mai primit si un premiu al London Critics Circle si al London Evening Standard. El a mai fost apreciat si pentru rolurile din piese ca “Romeo and Juliet,” “Peer Gynt” si “Henry V.” in 1999, Sheen si-a facut debutul pe Broadway, cu acelasi rol din piesa “Amadeus,” a lui Peter Hall.

BILL NIGHY (Viktor) s-a nascut la Caterham, in Surrey, in 1949 si a studiat actoria la Guildford School of Acting. El si-a facut debutul pe scena la Newbury's Watermill Theatre si a castigat experienta teatrala la teatre regionale cum ar fi Edinburgh Traverse, the Chester Gateway si the Liverpool Everyman.
Nighy a aparut regulat la Teatrul National, intr-o succesiune de piese noi ale celor mai buni dramaturgi britanici contemporani. in 1993, el a jucat rolul unui universitar ambitios din piesa lui Tom Stoppard, “Arcadia,” in productia lui Trevor Nunn. Dupa sapte ani, el a fost aclamat de critica si a primit o nominalizare la categoria cel mai bun actor a prestigiosului premiu Olivier, pentru interpretarea psihiatrului Dr. Robert Smith din “Blue/Orange,” scrisa de Joe Penhall si regizata de Roger Michell.

Nighy si-a facut debutul in film la inceputul anilor 1980, odata cu rolurile din The Little Drummer Girl si adaptarea dupa un roman de John le Carré, The Constant Gardener, rol care i-a adus premiul British Independent Film pentru cel mai bun actor din rol secundar, in 2005. Dar filmul Still Crazy si interpretarea rolului cantaretului rock Ray Simms i-au adus cu adevarat renumele lui Nighy, odata cu premiul Peter Sellers pentru cea mai buna interpretare a unui rol de comedie, oferit de London Evening Standard. Nighy si-a adjudecat cel de-al doilea premiu Peter Sellers odata cu rolul neuitatului pop star Billy Mack din filmul Love, Actually, o interpretare extrem de apreciata, care i-a adus totodata si premiul London Film Critics si un Best Supporting BAFTA.

Printre alte filme in care a mai jucat se numara Underworld, Underworld: Evolution, Shaun of the Dead si Enduring Love. in 2003, Nighy a obtinut premiul pentru cele mai bune roluri secundare din partea L.A. Film Critics Association, pentru interpretarea sa din AKA, Lawless Heart, I Capture The Castle si Love, Actually.
Nighy si-a facut aparitia si in Hot Fuzz, un film al echipei care a realizat si Shaun of the Dead. Mai recent, el a putut fi urmarit si in filmul lui Brian Singer,Valkyrie, jucand alaturi de Tom Cruise si Patrick Wilson in acest thriller bazat pe tentativa reala de asasinare a lui Adolf Hitler.

RHONA MITRA (Sonja), provine din Marea Britanie, dar a devenit una dintre cele mai cautate actrite de pe mapamond, datorita rolurilor memorabile interpretate in seriale americane cum ar fi serialul de success al lui David E. Kelle, “The Practice” sau “Boston Legal,” sau rolul sau de un sezon din “Nip/Tuck.”
De atunci, ea a capatat roluri mult mai semnificative in cinematografie, jucand recent in thrillere ca The Number 23, alaturi de Jim Carrey si Virginia Madsen; Shooter,cu Mark Wahlberg si Danny Glover; sau Doomsday, in regia lui Neil Marshall, avandu-l pe generic pe Malcolm McDowell. Mitra a incheiat recent productia filmului independent Boy in the Box, cu Josh Lucas si Jon Hamm.

Printre rolurile sale cele mai cunoscute se numara The Life of David Gale, alaturi de Kevin Spacey; Highwaymen, alaturi de Jim Caviezel; Sweet Home Alabama, cu Reese Witherspoon; Hollow Man, alaturi de Kevin Bacon; si Get Carter, cu Sylvester Stallone in rolul principal.
Mitra locuieste in prezent la Los Angeles.

Realizatorii Productia
jinglebells