Articole Ultimul corupt din România

(2012)

Ultimul corupt din România

Despre personaje

Titel Pangică - interlopul devenit politician

Senator, doctor in stiinte, fara sa fi terminat liceul, si superpotent om de afaceri. Stie codul penal pe dinafara pentru ca n-a ratat nicio infractiune. Dar banditul neprins e politician cinstit. Si are imunitate: pohta ce-a pohtit-o.

In vila de protocol in care locuieste, a construit un muzeu memorial dedicat vietii si operei sale: de la vanzator de rame in Obor la ales al neamului. Cei care vor un favor de la domnul senator, trebuie sa viziteze mai intai muzeul. Dupa care sunt primiti in cabinetul senatorial amernajat pe marginea piscinei.

Are bani, are putere - o singura umbra ii intuneca fericirea absoluta: n-a reusit nciodata sa-i ia banii lui Marcel la poker. Va reusi de data asta?

Claudiu Vițelaru
- traseistul politic

Fost senator, in circumscriptia caruia s-a ales Titel. De frica DNA-ului, si-a trecut toata averea pe numele sotiei (Margit). Dupa divort, Margit l-a aruncat in strada. De mila, Titel l-a angajat baiat bun la toate si curator al muzeului. Fosta nevasta ii plateste o pensie alimentara care se duce toata pe partidele de poker cu prietenii. Ca s-o coste mai putin, Margit ii ofera un post de europarlamentar din partea unuiunii maghiare, singurul partid in care Claudiu n-a fost inca. Noua pozitie il va salva din multe...

Horia Vrabete - stapanul plicurilor

Eminent chirurg plastician, a ajuns ministrul sanatatii cu ajutorul lui Marcel. A reusit sa doteze ministerul cu masini Ferrari. Este un vrajitor al bisturiului cu care transforma orice punga de silicon intr-o punguta cu doi euro. Sau mai multi. A gresit o singura operatie la viata lui: pe-a lui Agarbiceanu, seful clanului uzurpat de Titel. Agarbiceanu tocmai s-a intors, insotit de Macelaru, si vrea razbunare. Cine va fi mai tare: bisturiul sau satarul?

Marcel - sforarul-sef

Prietenul din copilarie al lui Titel, Claudiu si Horia, a ajuns general in servicii pe vremea Regretatului. Dupa o revolutie esuata in Democratistan, organizata dupa patentul romanesc, sta ascuns in spiatalul lui Horia, ferindu-se de islamistii care au pus un premiu pe capul lui. Din spital, cu ajutorul maiorului Panculete, mana lui dreapta, traseaza toate traiectoriile: ale politicienilor, ale prietenilor si, chiar, ale norocului. El este muntele si Titel e Mahomed. Sau se va inversa raportul de forte?

Monica Lăcustă - prostituata de lux

Fosta amanta a lui Claudiu, pe care l-a despartit de sotia Margit, a devenit protejata lui Titel. Visul ei de moldoveanca de peste Prut a fost sa ajunga prezentatoare la meteo, dar Pangica a preferat s-o plaseze la Ministerul Tineretului. Ajunsa ministru, Monica se intinde la cascaval, devenind capra ispasitoare perfecta pentru a fi sacrificata pe altarul anticoruptiei. Disperata ca va ajunge la inchisoare, se culca cu Marcel care-i promite sa-i dea leapsa lui Titel.

Se baricadeaza in cabinetul ministerial si intra in greva foamei. Foame pe care si-o astampara cu Arcasa, pestele ei, protectorul ei...

Mircea Diaconu - Calabrezu
executantul teleghidat

Locotenentul lui Titel, specializat in treburi murdare, este cunoscut in mediul underground ca un cal breaz – de unde si porecla. Devotat trup si suflet sefului, este temut de toti. Ca sa fie si mai credibil ca gangster redutabil, foloseste expresii din filmele americane, aducandu-l la disperare pe Titel. Pe dusmanii lui Titel, ii aduce la disperare altfel…

Vasile Muraru - Episcopul Caisie Damboviteanul
preafericitul raspopit

Raspopit in vremurile de restriste ale comunismului pentru cresterea exagerata a natalitatii in parohia lui, copiii fiind facuti dupa chipul si asemanarea lui, Manole a fost reabilitat la propunerea lui Titel luand numele de Caisie. I s-a croit pe masura o episcopie de cartier: cartierul Ferentari. Binecuvanteaza contractele lui Titel cu statul si exorcizeaza dracii din fotbalistii echipei de fotbal a senatorului. Vrea sa faca o biserica plutitoare pe Lacul Morii. Deocamdata strange donatii. Pe care le imparte, crestineste, cu Titel.

George Mihaita - Belciug
vicepresedintele etern

Uns cu toate alifiile, este vicepresedintele partidului aflat la putere. Purtator de cuvant si de comenzi politice, incaseaza ce e de incasat : intrebari de la ziaristi si donatii de la toti. N-are mama, n-are tata, dar are un nas : Marcel. E autodidact in arta santajisticii, dar poate da lectii.

Nae Lazarescu - Ghiocel Trandafir
Micul intreprinzator

Are o gogoserie careia i s-a ridicat licenta pentru folosirea excesiva de ulei ranced, desi acesta era secretul de fabricatie care a facut celebra familia Trandafir in Chitila. Vine in audienta la Titel, pe care-l cunoaste din Obor, de pe vremea cand vindeau rame impreuna, si il roaga sa-l ajute. In timpul audientiei ii ramane dator lui Titel 2000 de euro, de la table. Intr-o lume in care nu mai exista onoare, isi va plati Trandafir datoria sau va ajunge pe mana Calabrezului?

Note de producție
jinglebells