Articole Two for the Money

(2005)

Viața ca un pariu

Un pariu sigur: alegerea unei liste de jucatori staruri

Matthew McConaughey a stiut ca a ales castigatorul atunci cand a vazut prima data scenariul pentru filmul Viata ca un pariu/ Two for the money in urma cu patru ani. Cand a aparut si Caruso, proiectul s-a inchegat cu Russo si Pacino, castigator al premiului Oscar si de opt ori nominalizat la Oscar, care s-au alaturat si ei la acest proiect. “Cautam o poveste dramatica buna si rolul agentului comercial s-a potrivit perfect.”, spune McConaughey. Ca fost jucator de fotbal, si lui ii placea sa faca pronosticuri pentru jocurile de la sfarsit de saptamana. L-a vazut pe Brandon drept castigator in mai multe feluri.

“Sportul inseamna totul pentru Brandon si pentru ca si eu sunt sportiv, iubesc sportul, la fel ca si Brandon.”, spune el. “Este vorba despre puritatea jocului, nu despre bani. Brandon este un personaj care intotdeauna a fost castigator – un tip care a muncit din greu pentru a obtine ceea ce are. Este un om bun. Apoi se accidenteaza la genunchi. Încearca sa ramana in activitate si in timpul acesta trebuie sa aiba grija de mama si de fratele lui mai mic. Îsi ia o slujba pentru care este platit 10$ pe ora, lucrand la linia telefonica 900. Din moment ce stie ce se intampla in sport, se dovedeste ca face pronosticuri foarte bune. Apoi, este sunat de un tip din New York, pe care nu-l cunoaste, si tot ce vrea acesta de la el este sa continue sa faca pronosticuri pentru el. Pare atat de simplu.”

Oportunitatile pot sa apara, insa au un pret mare. Walter descopera ca Brandon se pricepe la comercializare. Imediat, el este prezentat ca omul ingenios, scos la inaintare de Walter in show-ul sau TV saptamanal. Un nou teritoriu inseamna o noua identitate. Adio Brandon Lang! Bun venit, John Anthony – “Omul de un milion de dolari, cu un plan de un miliard de dolari”! El nu uita niciodata sa le reaminteasca clientilor sai: “Toti banii vostri stau la mine si sunt jucati de mine.”
“Deci, avem aici tipul de sportiv autentic - cel care face cele mai bune pariuri si este un macho, care da bine la televizor.”, spune McConaughey... “baiatul de aur care, dupa o vreme, nu mai poate sa castige. Cand incepe sa piarda, incearca sa inteleaga cum trebuie sa faca din nou ca sa castige. Aici incepe totul sa fie dur intr-adevar pentru el.”

Consecintele iau niste proportii la care Brandon nu s-a gandit deloc atunci cand a inceput sa piarda. “Moartea ameninta”, spune McConaughey. “În mod indirect, mama si familia lui sunt in mare pericol. Nu este numai jobul lui in discutie, ci soarta tuturor din firma, precum si a lui Walter si a familiei lui. Totul depinde de cum schimba lucrurile Brandon. Relatia lui Walter si Toni nu pare ca va rezista. Ei se prabusesc tot mai mult. Si totul poate fi OK daca Brandon face pronosticuri pentru castigator. Aici este toata presiunea. Alegerea castigatoare inseamna a alege viata sau moartea. Si asta face ca drama sa fie atat de mare.’”

Marile drame atrag interpreti extraordinari care le dau valoare. “Cand vezi distributia, iti dai seama ca nu e un film marunt.”, spune producatorul executiv Guy McElwaine. “Nu l-ati vazut niciodata asa pe Matthew McConaughey. Este un actor exceptional si filmul nu numai ca dovedeste acest lucru, ci il si plaseaza la un alt nivel.”
McConaughey, Russo si Assante au fost de acord cu rolurile, avand o uriasa motivatie: Pacino.
“El a ridicat mingea la fileu.” spune McConaughey.
“Este unul dintre cei mai mari actori ai zilelor noastre, o persoana fascinanta cu care sa lucrezi si un actor incredibil de generos”, considera Assante.

Pentru Russo “este ceva la el care ma face sa simt totul foarte familiar. Poate pentru ca amandoi suntem sicilieni. M-as fi putut marita cu el. Stiu ca sotul meu mi-a scris un rol atat de grozav si am avut sansa sa-l joc alaturi de Al. Este o scena in film care este uluitoare si trebuie sa spun ca este foarte cool. A trebuit sa o fac si a fost minunat!”
Caruso il numeste pe Pacino “modelul”. El este nucleul grupului de actori, personajul lui este centrul de care se agata toti. Pentru ca Al este atat de dornic sa incerce lucruri noi si nu se teme de esec, acest lucru i-a determinat pe Matthew si pe Rene sa se simta in largul lor si sa faca acelasi lucru. Cand joci cu cineva mai experimentat decat tine intr-un anumit sport, se spune ca te ridici la nivelul lui. Cred ca Matthew s-a ridicat la acel nivel. Mi-a depasit toate asteptarile. N-am lucrat niciodata cu cineva care este atat de pregatit ca Matthew.”

El o descrie pe Russo drept o profesionista desavarsita “incredibil de generoasa. Cand filmezi o drama cu greutate, ca aceasta, este important sa ai atmosfera de deconectare.”, afirma Caruso. “A fost multa buna dispozitie in platoul de filmare. Fiecare zi a fost cu adevarat o bucurie.”

Scoate-ti totul din cap. Este o zona rea.
Toni Abrams
Aduceti un anonim Jucatorii la jocuri de noroc incep de undeva
jinglebells