Articole The Nativity Story

(2006)

Povestea nașterii Domnului

Despre realizatorii filmului

Catherine Hardwicke (Director/Producãtor executiv)
Catherine Hardwicke este unul dintre cei mai interesanti regizori de film, atât în ceea ce priveste subiectul cât si stilul. Un designer de productie si un arhitect prolific, Hardwicke a profitat de experienta ei profesionalã alãturi de regizori apreciati de criticã precum Cameron Crowe, David O. Russell, Costa Gavras si Richard Linklater, reusind sã creeze un film de o adevãratã „intimitate epicã”.
Cel ami recent film al ei, „Lords of Dogtown”, se ocupã de trei copii din familii dezorganizate care au revolutionat noul sport skateboarding în Venetia, California, în anii 1970. Lansat de Sony pictures, filmul îi are în distributie pe Heath Ledger, John Robinson, Emile Hirsch si Victor Rasuk.
Primul ei film, Thirteen, care a fost produs cu mai putin de 2 milioane de dolari si scris împreunã cu Nikki Reed care avea pe atunci 13 ani, a ajutat-o sã câstige prestigiosul premiu al Academiei la Festivalul de la Sundance din 2003 si numeroase alte premii la festivaluri din toatã lumea, printre care cele de la Deauville si Locarno. Filmul a fost nominalizat la trei Premii Independent Spirit, câstigând la categoria cea mai bunã interpretare de debut pentru Nikki Reed si a fost nominalizat la Premiul Academiei pentru Holly Hunter si la Globul de Aur pentru Hunter si Evan Rachel Wood.
Printre filmele la care a realizat designul productiei se numãrã: Three Kings, Vanilla Sky, Tombstone, si Laurel Canyon. A fost de asemenea regizor secund în filmul lui Linklater, Suburbia. Nãscutã în orãselul de granitã McAllen din sudul Texasului, Hardwicke a studiat artele în Mexico si a obtinut licenta în arhitecturã la Universitatea din Texas, Austin. Dupã absolvire, a proiectat si construit un complex de locuinte orãsenesti cu energie solarã pe o suprafatã de 20 de acri în jurul unui lac artificial, cu cascade, piscine si sculpturi fãcute de locuitori.
Apoi s-a înscris la Facultatea de Film de la UCLA, unde a frecventat cursuri universitare si si-a finalizat primul scurt-metraj animat/de actiune live. A câstigat cu el un Premiu Nissan Focus iar filmul a fost prezentat în programul „Best of UCLA ”.

Elliot Davis (Director de imagine)
Elliot Davis a studiat arhitectura la Virginia Tec si si-a îndreptat atentia spre film când a frecventat facultatea de film de la UCLA. Davis a cunoscut o evolutie cinematograficã foarte diversã. Si-a început cariera lucrând la un documentar PBS cu Jacques Cousteau despre mediu, „Oasis in Space”, iar apoi a lucrat ca si cameraman în filme artistice.
Ca realizator de film, a filmat Harvest 3000 Years în Etiopia despre doi copii si evolutia lor dupã revolutia etiopianã. Filmul a câstigat un premiu al criticii la Festivalul de film de la Cannes. Davis a câstigat de asemenea multe laude pentru imaginea lui stilatã din thrillerul mult apreciat de criticã al lui Steven Soderbergh, Out Of Sight. Davis câstigase anterior un Premiu Independent Spirit pentru prestatia sa din filmul lui Steven Soderbergh, The Underneath si colaborase de asemenea cu regizorul la filmele Gray’s Anatomy si King of the Hill.
Davis a colaborat de asemenea cu regizorul Alan Rudolph la mai multe filme, printre care:
Equinox, Love at Large, Mortal Thoughts si Breakfast of Champions. Printre filmele sale se numãrã: Forces of Nature cu Ben Affleck si Sandra Bullock, Lawn Dogs, Spike Lee’s Get on the Bus, Larger Than Life, Things to Do in Denver When You’re Dead, Mother’s Boys, The Cutting Edge, Bright Angel si Miles From Home cu Richard Gere.
Printre celelalte filme la care a lucrat se numãrã: I am Sam, John Schlesinger’s The Next Best Thing, Light It Up and White Oleander cu Michelle Pfeiffer, Renee Zellweger si Robin Wright Penn. Printre colaborãrile sale cu Catherine Hardwicke se numãrã Lords of Dogtown si Thirteen, cu Evan Rachel Wood si Holly Hunter.

Mychael Danna (coloana sonorã)
Mychael Danna compune muzicã de film din 1987, de la debutul sãu în filmul artistic, mai precis în filmul lui Atom Egoyan, Family Viewing, o coloanã sonorã ce i-a adus prima nominalizare din cele zece la premiul filmului canadian. Danna este considerat ca fiind unul din deschizãtorii de drumuri în lumea muzicii de film, care au combinat sursele muzicale non-occidentale cu elemente orchestrale si electronice. Aceastã reputatie l-a ajutat sã lucreze cu regizori apreciati precum Egoyan (The Sweet Hereafter), Ang Lee (The Ice Storm ), Scott Hicks (Hearts in Atlantis), James Mangold (Girl Interrupted), Mira Nair (Monsoon Wedding) si Joel Schumacher (8 mm).
Danna a studiat compozitia muzicalã la Universitatea din Toronto, unde a câstigat o bursã de compozitie Glenn Gould în 1985. A fost de asemenea compozitor la Planetariul McLaughlin din Toronto. Muzica sa de dans include coloana sonorã de la „Dead Souls” (Compania de dans Carbone Quatorze, condusã de Gilles Maheu, 1966) si coloana sonorã pentru Baletul Regal din Winnipeg „Gita Govinda” (2001), pe baza poemului erotic indian clasic, vechi de 1000 de ani, cu coreografa Nina Menon.
Printre proiectele recente se numãrã Capote de Bennett Miller din 2006, nominalizat la categoria cel mai bun film, filmul lui Mira Nair, Vanity Fair, filmul lui Istvan Szabo, Being Julia, filmul lui Deepa Metha, Water, si filmul de succes din acest an, Little Miss Sunshine.
Danna finalizeazã la momentul de fatã Breach la Universal, a doua colaborare a sa cu Billy Ray (Shattered Glass) si începe sã lucreze la filmul animat produs pe computer, Surf’s Up, realizat de Sony.
Sinopsis Despre actori
jinglebells