Articole The Nativity Story

(2006)

Povestea nașterii Domnului

Despre actori

Keisha Castle-Hughes (Maria)
Actrita nominalizatã la Oscar, Keisha Castle-Hughes, se slujeste de un talent imens si are capacitatea de a experimenta o gamã largã de sentimente, motiv pentru care este una dintre actritele tinere cele mai curtate.
Interpretarea sa în rolul lui Niki Caro din Whale Rider i-a adus nominalizãri la Premiul Academiei si la premiul SAG si un premiu al Asociatiei Criticilor de Film.
Castle-Hughes lucreazã în prezent la filmul lui Cathy Randall, Hey, Hey, It's Esther Blueburger, alãturi de Toni Collette. Filmul prezintã povestea unei fete de aproximativ 13 ani care se maturizeazã încercând sã se integreze atât în luxoasa scoalã particularã cât si în obisnuita scoalã publicã.
Castle-Hughes a apãrut în filmul de un succes enorm Rãzboiul stelelor III – Rãzbunarea lui Sith, în rolul Reginei Naboo.

Oscar Isaac (Iosif)
Oscar Isaac s-a nãscut în Guatemala, însã familia sa prezintã o mare varietate nationalã. Isaac a absolvit Sectia de dramã a Scolii Juillard în mai 2005. Si-a început cariera actoriceascã în film, filmându-se în rolul gangsterului/traficantului rus din PU-239. Filmul l-a impresionat pe scriitorul/regizor Scott Burns, astfel încât l-a distribuit alãturi de Paddy Considine si de Radha Mitchell, iar dupã ce a vãzut interpretarea lui Isaac, producãtorul Steven Soderbergh l-a distribuit în propriul sãu film artistic Guerrilla, alãturi de Benecio del Toro. Printre celalalte filme ale sale se numãrã Blood In The Sand si All About The Benjamins. A apãrut de asemenea ca invitat în "Law and Order: Criminial Intent". Isaac a jucat de asemenea în muzicalul dupã „Doi tineri din Verona”, adaptat de John Guare si Mel Shapiro pentru programul Shakesperare de la Teatrul public din NY. Dupã PU-239 a jucat în „Beauty of the Father” de scenaristul Nilo Cruz, câstigãtor al premiului Pulitzer si regizorul Michael Grief la Clubul de teatru din Manhattan. A frecventat de asemenea un curs de master cu actori precum Sir Ian McKellen, Fionna Shaw, Simon Russell Beale, Brenda Blethyn, Alfred Molina si i s-a acordat prestigiosul premiu Printesa Grace în 2004. Oscar scrie de asemenea si interpreteazã muzicã cu formatia sa. A crescut în Miami si locuieste la ora de fatã în New York.

Alexander Siddig (Arhanghelul Gabriel)
Alexander Siddig s-a nãscut în Sudan, fiu al unei englezoaice si al unui sudanez. Spre sfârsitul anilor 1960 a fost trimis în Marea Britanie unde a frecventat sistemul de învãtãmânt privat, în timp ce tatãl sãu se afla închis în Sudan. Copil fiind, a petrecut ore întregi privind repetitiile de la teatrul Royal Court unde mama sa lucra ca agent publicitar. În cele din urmã, a fost admis la Academia de muzicã si artã teatralã din Londra, dar a terminat ca regizor de teatru. Siddig s-a întors la actorie datoritã lui Chris Menaul care l-a convins sã joace în „A Dangerous Man – Lawrence After Arabia. Printre rolurile de teatru se numãrã “Sinbad the Sailor” si “Whose Life is it Anyway”, iar rolurile de televiziune merg de la interpretarea lui Hannibal în productia BBC pânã la Dr. Julien Bashir din „Star Trek: Deep Space Nine”. Printre rolurile de film se numãrã cele din The Vertical Limit, Reign of Fire, Kingdom of Heaven si Syriana.
Despre realizatorii filmului Despre productie
jinglebells