Articole Stardust

(2007)

Pulbere de stele

Despre actori

Claire Daines (Yvaine) si-a castigat un loc de vedeta la Hollywood datorita prestatiiilor ireprosabile. In aceasta vara a jucat in Evening, filmul lui Lajos Koltai alaturi de Toni Collette, Meryl Streep, Glen Close si Vanessa Redgrave. De curand a jucat in Shopgirl cu Steve Martin. Si in The Family Stones alaturi de Diane Keaton, Sarah Jessica Parker.

Din filmografia ei mai fac parte: Stage Beauty, Terminator 3, Igby Goes Down, The Hours, Little Women, Willian Shakespeare’s Romeo and Juliet. Claire Danes a atras atentia prima oara cu rolul din My So Called Life, rol pentru care a avut nominalizare la Globul de Aur si castigat un Emmy. Alte filme in care a jucat sunt: Brokedown Palace, Les Miserables, Polish Wedding, The Rainmaker, U- Turn.

Charlie Cox (Tristan) este un actor britanic talentat care a debutat in Dot the I iar acum joaca in Things to Do Before You’re 30. A mai jucat in The Merchant of Venice si in Casanova.

Sienna Miller (Victoria) are un palmares bogat in teatru, televiziune si in film. Dupa ce astudiat la New York a atras atentia cu rolul din comedia britanica Bedtime. A mai jucat in Layer Cake, Casanova, Factory Girl. De curand a filmat pentru Interview, Camille si The Mysteries of Pittsburgh.

Michelle Pfeiffer (Lamia) este cu siguranta detinatoarea celor mai negative roluri din aceasta vara pentru ca pe langa vrajitoarea Lamia mai este si Velma Von din Hairspray. Are in palmares trei nominalizari la Oscar pentru rolurile din Love Field si The Fabulous Baker Boys si Dangerous Liaisons. Are si multe nominalizari la Globul de Aur pentru The Fabulous Baker Boys, Love Field, Frankie and Johnny, The Age of Innocence, The Russia House si Married to the Mob. In 2003 si-a imprumutat vocea pentru Sinbad: The Legend of the Seven Seas. Din filmografia ei mai fac parte: The Story of Us, A Midsummer Night’s Dream, One Fine Day, Up Close and Personal, Dangerous Minds, Wolf, Batman Returns, Tequilla Sunrise, Sweet Liberty.

Robert De Niro (Captain Shakespeare) si-a inceput cariera in 1969 in filmul lui brian De Palma The Wedding Party. Pana in 1973 deja primise premii de la asociatia criticilor din New York pentru Bang the Drum Slowly si pentru Mean Streets. A primit Oscar pentru Nasul, partea a 2-a si Raging Bull si nominalizari la Oscar pentru Taxi Driver, The Deer Hunter, Awakenings si Cape Fear. Cariera lui este extraordinar de lunga si cuprinzatoare si cuprinde zeci de titluri: The Last Tycoon, True Confessions, Falling in Love, Once Upon a Time in America, King of Comedy, Casino, Goodfellas, Brazil, The Mission, The Untouchables, Angel Heart, Midnight Run, Jackknife, Stanley and Iris, We’re No Angels, City by the Sea, A Bronx Tale, Mad Dog and Glory, Heat, Copland, Graet Expectations, Analyze This, Flawless, Meet the Parents, Fifteen Minutes, Showtime, The Score, Meet the Fockers, Godsend. Are compania Tribeca Productions si a organizat si un Festival de Film incepand din 2002 ca o reactie la evenimentul din septembrie 2001.

Sinopsis Printi, pirati, vrajitoare si negustori
jinglebells