Articole Stardust

(2007)

Pulbere de stele

Un erou, o stea si frumoasa satului

Magia a functionat si in alegerea actorilor care au jucat in film. Vaughn spune: "sa ai un film in care joaca Robert De Niro, care-si arata o fata inca necunoscuta publicului, Michelle Pfeiffer cre livreaza o interpretare de star adevarat, Claire Danes mai buna ca niciodata, Charlie Cox, o fata noua in filme cu sanse evidente de adeveni un mare star dar si pe legendarul Peter O’Toole si amuzantul Ricky Gervais, a fost o adevarata experienta minunata.

Piesa de rezistenta in distributie era gasirea unui actor care sa- l interpreteze pe Tristan Thorne. Realizatorii l-au ales cu mult curaj pe Charlie Coz care nu mai interpretase roluri principale pana acum. El a jucat in The Mercahnt of Venice, Casanova si Dot the I. Provocarea era mare pentru un actor oarecum necunoscut care trebuia sa se indragosteasca de Sienna Millert, de Claire Danes si sa mai incruciseze sabia cu Robert De Niro.

Vaughn l-a ales pe Cox destul de repede pentru ca stia ce vrea de la actorul pt acest rol. Cox pe de alta parte crede ca alegerea lui a fost de durata. El spune: "am fost la auditii de nenumarate ori. De obicei un actor da o auditie dupa care daca primeste rolul si lucreaza la el. In cazul meu lucrul la rol s-a facut in timpul auditiilor. De fapt rolul meu evolua asa cum dorea si imi cerea Matthew dar a fost bine pentru ca atunci cand am primit rolul noi deja ne cunosteam si mergeam cumva in aceeasi directie."

Pentru Charlie Cox a fost multa munca pentru a face din Tristan un personaj credibil dar el spune ca a meritat pentru ca s-a si distrat enorm cand a filmat. Tristan debuteaza cu o misiune aproape iresponsabila: pleaca in tinutul interzis sa aduca o stea cazatoare pentru frumoasa satului de care este indragostit. Cand vede ca steaua cazatoare este o fata care si-a scrantit glezna in cadere intre ei se aprinde o flacara – micuta si negata de amandoi la inceput.

Cox spune: "la inceput nu se inteleg. Sunt amndoi suparati dar isi dau seama ca au o disperata nevoie unul de altul si desi se cearta intr- una, incet incet incep sa aiba incredere unul in altul. Tristan se indragosteste inainte de a-si da seama ca i se intampla acest lucru..."

In calatoria lor Tristan si Yvaine vor avea de infruntat o gramada de pericole si de dusmani. Printre ei Captain Shakespeare interpretat de Robert De Niro despre care Cox spune : "ne-am intalnit cu cateva zile inainte pentru a ne cunoaste si a pregati acel duel, care in final arata bine". Vrajitoarea interpretata de Michelle Pfeiffer este un personaj rau si infricosator dar tot Charlie Cox spune ca in afara rolului Michelle este incantatoare si prietenoasa.

Claire Danes o interpreteaza pe Yvaine, o creatura fantastica, o stea cazatoare. Ea a fost preferata de realizatori care au asteptat ca ea sa raspunda inainte de a intreba o alta actrita. Dar Claire este fana Neil Gaiman asa ca a fost entuziasmata. S-a gandit ca nu va fi un rol usor sa transformi o stea intr-o fiinta umana dar si-a spus ca este interesant si amuzant. Cea mai mare emotie a fost cand a filmat scenele cu Robert De Niro. Ea spune ca s- a ciupit ca sa fie sigura ca nu viseaza. Sienna Miller care o interpreteaza pe Victoria, frumosa satului spune ca rolul sau este vital pentru film, este un fel de catalizator.

Printi, pirati, vrajitoare si negustori Despre productie
jinglebells