Articole Shoot'em Up

(2007)

Lichidați-i!

Despre regizor

Michael Davis (regizor, scenarist). Realizatorul de filme Michael Davis nu este numai scriitor si regizor, ci si un foarte bun ilustrator care isi construieste singur filmele. Polivalent, Davis reuseste sa aduca o viziune noua asupra fiecarei faze din procesul de realizare a unui film.

In 1996, inarmat cu economiile si experientele sale de o viata, Davis a scris si regizat mult apreciatul film Eight Days a Week, o poveste despre trecerea timpului, cu o usoara tenta autobiografica, in care juca Keri Russell (intr-unul dintre primele sale roluri principale), care a castigat premiul Audience Award la Festivalul de Film Sundance din 1997. Succesul lui Eight Days a Week i-a permis lui Davis sa scrie si sa regizeze inca doua comedii romantice, 100 Girls (cu Jonathan Tucker si Katherine Heigl) si 100 Women, ambele difuzate de Lions Gate. El s-a lansat in filmele de groaza odata cu thriller-ul Monster Man.

Cariera in televiziune si-a inceput-o dezvoltand o serie de proiecte, de la "The Amazing Live Sea Monkeys" si pana la cel mai apreciat film, "Cheers - Last Call". In palmaresul sau mai intra si filmul de scurt metraj, finantat de Steven Spielberg ca omagiu pentru raposatul Steven Ross, de la Time Warner. In film, printre actori apar si George Lucas, Clint Eastwood si Spielberg.

Printre alte scenarii ale sale putem enumera Kinsey Reports, un film despre Alfred Kinsey, primul cercetator in domeniul sexualitatii, film care a intrat in finala pentru bursa Nichols a academiei Academy of Motion Picture Arts and Science. Davis studia ilustratia la scoala Parsons School of Design din New York, unde isi facea mana ca artist si animator. Dupa o scurta experienta de animator in Washiongton DC, Davis s-a transferat in cadrul USC, la School of Cinema-Television, unde a castigat bursa de regie Edward G. Small.

Dupa absolvirea USC, el a facut ucenicie sub bagheta mai multor regizori mari. Printre lucrarile lui de atunci se numara participarea la scenariul filmului "Pee Wee’s Playhouse", schitarea unor secvente pentru filmul lui John Mc Tiernan, Medicine Man si spoturi publicitare pentru Michael Apted si Rolland Joffe, printre altii. De curand, Davis a terminat primul sau roman, Lawrence of Suburbia, iar in prezent scrie un scenariu pentru viitorul sau film de actiune.
Despre distributie
jinglebells