Articole Shoot'em Up

(2007)

Lichidați-i!

Despre distributie

Clive Owen (Smith). Nominalizat la premiul Academiei de Film, Clive Owen a luat cu asalt marele ecran, facandu-si un nume atat acasa, in Marea Britanie, cat si in Statele Unite si in intreaga lume. Datorita interpretarii sale captivante a rolului principal din filmul lui Mike Hodges Croupier, criticii l-au asemanat cu Bogart, Mitchum sau Connery!

Owen a atras atentia publicului britanic datorita rolului interpretat in serialul de televiziune Chancer. Publicul american l-a vazut apoi in rolul principal, alaturi de Catherine Zeta Jones in filmul de televiziune al lui Jack Gold, adaptarea lui The Return of the Native, care a fost transmis de CBS. De curand, el a jucat in serialul politienesc creat de BBC, Second Sight, in care a interpretat rolul lui Ross Tanner si care a fost transmis pe PBS Mystery. Printre filmele britanice pe care le-a mai turnat se numara si Lorna Doone, al lui Andrew Grieve, An Evening with Gary Lineker, al lui Andy Wilson, The Echo al lui Diarmuid Lawrence si Split Second, al lui David Blair.

Printre filmele de lung metraj facute de Owen se afla si Vroom, al lui Beeban Kidron, Close My Eyes si Century, ale lui Stephen Poliakoff, Bent, al lui Sean Nathias, Greenfingers, al lui Joel Hershman si Gosford Park, unde joaca o intreaga pleiada de staruri, al lui Robert Altman. Cele mai apreciate roluri de teatru pe care le-a realizat sunt Romeo, pe scena de la Young Vic, rolul principal din piesa Design for Living a lui Noel Coward, pusa in scena de Sean Mathias si rolul principal din Closer, in scenografia originala a lui Patrick Marber, la Royal National Theatre.

In toamna lui 2001, el a jucat la Londra in piesa lui Peter Nichols A Day in the Death of Joe Egg, pusa in scena de Lawrence Boswell si in The Hire, un serial de scurt metraj al BMW pentru Internet, coordonat de mai multi regizori: John Frankenheimer, Ang Lee, Wong Kar-wai, Guy Ritchie si Alejandro Gonzales Inarritu.

Urmatoarele roluri realizate de Clive nu fac decat sa se adauge la palmaresul deja prodigios al actorului. El a ales sa joace in Beyond Borders, o drama romantica de razboi in care a aparut alaturi de Angelina Jolie, in thriller-ul lui Mike Hodges I’ll Sleep When I’m Dead, filmele de razboi si actiune King Arthur si Sin City, unde a dat replica unor actori renumiti: Bruce Willis, Benicio Del Torro, Rosario Dawson si Jessica Alba. In 2005, Clive a castigat Globul de Aur si a fost nominalizat la premiul Academiei de Film, pentru rolul Larry din Closer, regizat de Mike Nichols. In film au mai jucat Julia Roberts, Jude Law si Natalie Portman.

Printre realizarile recente se afla filmele Derailed, in care a jucat cu Jennifer Aniston si thrillerul lui Spike Lee, Inside Man, cu Denzel Washingon si Jodie Foster. Iarna trecuta, a repurtat un succes la critica, pentru interpretarea din filmul de actiune Children of Man, al lui Alfonso Cuaron, alaturi de Julianne Moore si Michael Caine. In continuare, Clive va aparea in filmul de epoca Elizabeth: The Golden Age, cu Cate Blanchett, o continuare a mult elogiatului Elizabeth.

Monica Bellucci (DQ). Monica Bellucci a obtinut elogiile criticii si publicului din toata lumea pentru realizarile sale din filme renumite cum ar fi Malena, Irreversible, filmul nominalizat la Oscar al lui Giuseppe Tornatore si The Passion Of the Christ, doar doua dintre numeroasele roluri pe care le-a detinut in productii internationale de-a lungul ilustrei sale cariere.

Bellucci a crescut in orasul italian Citta di Castello, idolatrizand pe stelele cinematografului international Sophia Loren, Anna Magnani, Gina Lolobrigida si Claudia Cardinale. Primul sau impuls spre lumea artistica a venit la Milano, unde studia dreptul la Universitatea Perugia, cand un prieten a impulsionat-o sa incerce modelingul. Remarcata in paginile unei reviste de catre un regizor, ea a fost deturnata de la studiile universitare, incepandu-si cariera de actrita.

I-a atras atentia si lui Francis Ford Coppola, care a distribuit-o in primul ei rol american, in adaptarea sa Bram Stoker’s Dracula, din 1992. Doamna Bellucci a obtinut o recunoastere speciala pentru primul sau film in limba franceza, thrillerul L’Appartement, din 1996, pentru care a primit premiul Cesar (echivalentul francez pentru Oscar). Filmul a marcat si inceputul multor colaborari cu viitorul sau sot, actorul francez, Vincent Cassel. De atunci, cei doi s-au lansat in filme cum ar fi thriller-ul provocator al lui Gaspar Noe, Irreversible, care a fost selectat la Festivalul de film de la Cannes si si-a facut debutul pe piata americana la Festivalul de film Sundance din 2003, sau filmul Spybound.

2003 a fost un an de maxima vizibilitate pentru doamna Bellucci atat in SUA cat si in lume. In afara lansarii filmului Irreversible, ea a mai jucat si cu Bruce Willis in Tears of the Sun si le-a dat replica lui Keanu Reeves si Laurence Fishborne in creatia in doua parti a fratilor Wachowski The Matrix: Reloaded si The Matrix: Revolutions. In 2004, ea a aparut in cel mai controversat film al anului, infatisand-o pe Maria Magdalena, din The Passion of the Christ al lui Mel Gibson. La palmaresul doamnei Bellucci se adauga si senzatia box-office-ului francez, filmul in regia lui Cristophe Gans: The Brotherhood of the Wolf (Le Pacte des Loups); Under Suspicion, Dobermann and Asterix: Mission Cleopatra, ca si filmele lui Spike Lee, She Hate Me, Remember Me, My Love ( regizat de Gabriele Muccino, care a mai regizat si Pursuit of Happyness) sau filmul lui Terry Gilliam, The Brothers Grimm ( cu Heath Ledger si Matt Damon). Dupa o scurta pauza, in timpul careia a dat nastere unei fetite, Deva, Bellucci a jucat rolul principal din filmul lui Bertrand Blier How Much Do You Love Me?, impreuna cu Gerard Depardieu. In curand va fi vazuta in filmul Le Deuxieme Souffle, cu Daniel Auteuil.

Paul Giamatti (Hertz). Avand la activ un repertoriu variat de roluri, ce au primit elogiile criticii sau au fost premiate, Paul Giamatti este cunoscut in prezent ca fiind unul dintre cei mai versatili actori ai generatiei sale. Interpretarea sa din Cinderella Man, filmul lui Ron Howard, unde a dat replica lui Russell Crowe si Renee Zellweger, a obtinut SAG Award si Broadcast Film Critics’Award pentru cel mai implicat actor, dar si nominalizari la aceeasi categorie pentru Academy Award si Golden Globe.

In vara anului 2006, Giamatti a detinut rolul principal din Lady in the Water, filmul lui M. Night Shyamalan, alaturi de Bryce Dallas Howard, ca si in pelicula The Illusionist, regizata de Neil Burger. Giamatti a jucat alaturi de Edward Norton si Jessica Biel in povestea de dragoste a unui magician care se indragosteste la inceput de secol, in Viena, de o fata logodita cu un print. Giamatti si-a imprumutat vocea si unui personaj din filmul de animatie Ant Bully. In film, care este povestea duioasa a unui baietel de 10 ani ce intreprinde o calatorie remarcabila, Giamatti i-a dat glas personajului Stan Exterminatorul.

Giamatti va fi vazut in curand The Nanny Diaries, un film al Weinstein Company, o adaptare a unui roman de succes scris de Nicola Kraus si Emma McLaughlin. Reintalnindu-se cu echipa de filmare formata din Shari Springer Berman si Robert Pulcini, el joaca rolul lui "Mr. Y", alaturi de Laura Linney si Scarlett Johansson. In partea a doua a acestui an, Giamatti va juca alaturi de Vince Vaughn si Kevin Spacey in filmul de vacanta Fred Claus, in regia lui David Dobkin, care va fi lansat de Warner Brothers la 9 noiembrie.

El a terminat recent filmarile la "John Adams", in care detine rolul titular, un film de televiziune pentru HBO, iar in curand va incepe filmarile pentru lung metrajul Pretty Bird. Giamatti a mai jucat in Sideways, un film apreciat de critica, in regia lui Alexander Payne, alaturi de Thomas Haden Church, Virginia Madsen si Sandra Oh. Giamatti a castigat mai multe premii pentru interpretare, inclusiv premiul pentru cel mai bun actor, de la Independent Spirit Awards, New York Film Critics Circle si o nominalizare la Golden Globe.

In 2004, Giamatti a primit cele mai elogioase cronici si recompense (nominalizarea la premiul Independent Spirit Award, National Board of Review Breakthrough performance of the Year) pentru interpretarea lui Harvey Pekar in filmul lui Shari Springer si al lui Robert Pulcini, American Splendor.

Giamatti a atras pentru prima oara atentia publicului american in comedia lui Betty Thomas, Private Parts. Palmaresul sau cuprinde Man on the Moon, al lui Milos Forman; The Hawk is Dying, al lui Julian Goldberger, The Cradle Will Rock, al lui Tim Robbins; The Negociator, al lui F. Gary Gray; Saving Private Ryan, al lui Steven Spielberg; The Truman Show, al lui Peter Weir; Donnie Borasco, al lui Mike Newell; Storytelling al lui Todd Solondz; Planet of the Apes, al lui Tim Burton; Duets, cu Gwyneth Paltrow, filmele de animatie Robots si Big Momma’s House, cu Martin Lawrence. Giamatti a mai aparut in filmul lui James Foley, Confidence si in pelicula lui John Woo, Paycheck.

Ca actor consacrat de teatru, Giamatti a primit o nominalizare la categoria Best Supporting Actor, pentru rolul lui Jimmy Tomorrow din reeditarea spectacolului de pe Broadway The Iceman Cometh, in regia lui Kevin Spacey. Alte succese de pe Boadway in care a detinut roluri sunt: The Three Sisters, in regia lui Scott Elliot; Racing Demon, in regia lui Richard Eyre si Arcadia, regizat de Trevor Nunn. El a mai putut fi urmarit in afara Broadway-ului, in interpretarea din The Resistible Rise of Arturo Ui, alaturi de Al Pacino.
Despre regizor Despre regizor
jinglebells