Articole Riddick

(2013)

Riddick

Despre actori

VIN DIESEL (Riddick/Producător), născut în New York, a devenit unul dintre cei mai râvniți actori de la Hollywood. Pe lângă succesele uriașe de box office, Diesel este și regizor și producător proeminent. Cel mai recent a jucat și a produs hitul Furios și Iute 6, care a avut încasări mondiale de peste 670 de milioane de dolari.

În 2011, l-am văzut pe Diesel în Furios și Iute în Viteza a 5-a, al cincilea film din seria blockbuster Furios și Iute, iar în 2009 a jucat în Furios și Iute. A contribuit în diferite feluri la ambele proiecte, a interpretat din nou rolul lui Dominic Toretto și a produs filmele, împreună cu Neal H. Moritz. De asemenea, a scris și a regizat scurtmetrajul Los Bandoleros.

Actorul a jucat și în drama Pledez Vinovat?!, regizată de renumitul cineast Sidney Lumet. Acțiunea se desfășoară în anii '80 și documentează celebrul proces de judecată, care a durat trei ani, a 20 de membri a unei familie mafiote. Diesel a fost lăudat de critici pentru interpretarea rolului lui Jackie DiNorscio, mafiotul care a ales să renunțe la dreptul de reprezentare de către un avocat și să se apere singur în instanță. Pentru acest rol, Diesel s-a transformat într-un mafiot italian în vârstă de 47 de ani îngrășându-se cu aproape 10 kg.

Diesel va juca rolul principal în Hannibal the Conqueror, povestea generalului din Cartagina care a străbătut Alpii călare pe elefant ca să atace Roma în secolul trei î.H. În plus, compania sa One Race Films va produce Hannibal the Barbarian, un serial animat pentru copii bazat pe poveștile despre Hannibal, pentru postul de televiziune BET.

Printre proiectele viitoare ale lui Diesel se numără Player's Rule, o producție Touchstone Pictures. Scenariul filmului a fost scris de Ron Bass și Jen Smolka fiind primul rol al lui Diesel într-o comedie romantică. Actorul va juca și în The Wheelman, o producție MTV Films, Paramount Pictures și One Race Film în curs de dezvoltare. Companiile lui Diesel, Tigon Studios și Midway Games, vor lansa filmul și jocul video în aceeași perioadă.

În 2005, Diesel a jucat pentru prima oară într-o comedie, Bona de la Forțele Speciale, o producție Disney, alături de Faith Ford, Brad Garrett, Lauren Graham și Brittany Snow. Filmul, regizat de Adam Shankman, urmărește povestea unui agent sub acoperire care, după ce eșuează să protejeze un om de știință care lucrează pentru guvern, află că familia omului de știință este în pericol. Ca să se revanșeze, acceptă să aibă grijă de copiii omului de știință, ca apoi să descopere că este cea mai grea misiune din cariera sa. Bona de la Forțele Speciale a avut un succes uriaș la box office.

Printre viitoarele proiecte ale actorului se numără al șaptelea film Furios și Iute, în care va juca și pe care îl va produce, și Kojak. De asemenea, va face echipă din nou cu Shankman la filmul The Machine și va produce și va juca în World's Most Wanted, în colaborare cu Moritz.
Diesel a scris, a produs, a regizat și a jucat în scurtmetrajul independent Multi-Facial, care analizează ce înseamnă să fii descendent a mai multe rase în societatea de astăzi.

JORDI MOLLA (Santana), ca actor, regizor, pictor și scriitor, este una dintre cele mai recunoscute personalități artistice din Spania. A studiat actoria la Institutul de Teatru din Barcelona, precum și în Italia, Ungaria și Anglia.

A jucat în numeroase filme ale unor regizori cu prestigiu, precum Bigas Luna, Pedro Almodovar, Peter Greenaway, Montxo Armendariz, Ricardo Franco și Fernando Colomo.
Molia a debutat la Hollywood în rolul traficantului de droguri columbian Diego Delgado, în filmul aclamat de critici Visul Alb, alături de Johnny Depp și Penelope Cruz. Apoi l-am văzut în thrillerul comic regizat de Michael Bay, Băieți Răi 2, cu Martin Lawrence și Will Smith; în Bătălia de la Alamo, regizat de John Lee Hancock, cu Dennis Quaid, Billy Bob Thornton și Jason Patric; și în Colombiana, în regia lui Olivier Megaton, cu Zoe Saldana. De asemenea, a interpretat rolul Regelui Filip II al Spaniei în Elizabeth: Epoca de Aur, alături de Cate Blanchett.

Molla a jucat în cele trei părți ale seriei regizată de Greenaway Valizele lui Tulse Luper; apoi în Los Anos Barbaros, regizat de Colomo; Ausentes, în regia lui Daniel Calparsoro; Anthony, Warrior of God, regizat de Antonello Belluco și în Nobody Knows Anybody, regizat de Mateo Gil, pentru care actorul a fost nominalizat la premiul Fotogramas de Plata pentru cel mai bun actor. Molla a mai apărut în filmul de televiziune regizat de Angelo Longoni, Caravaggio, apoi în The Stone Merchant, regizat de Renzo Martinell, în GAL, în regia lui Miguel Courtois, și în Che: Part Two.

MATT NABLE (Boss Johns) este un actor și scriitor australian. În 2007, Nable a scris scenariul și a jucat în prima achiziție australiană a Paramount Pictures, filmul aclamat de critici The Final Winter. După acest succes a plecat în Statele Unite, să joace în episodul pilot al serialului SIS. Nable a jucat apoi în filme precum Killer Elite: Înfruntarea, cu Jason Statham, Clive Owen și Robert De Niro, 33 Postcards, cu Guy Pearce, și K-11.

Pe micul ecran, Nable a interpretat rolul lui Travis în al treilea sezon al serialului australian câștigător a numeroase premii East West 101 și a jucat rolul sergentului Gary Jubelin în al cincilea sezon al premiatului serial australian Underbelly. De curând, Nable a interpretat personajul Jock Ross în Bikie Wars: Brothers in Arms, un serial în șase părți despre războiul dintre cele mai cunoscute găști de bicicliști din Australia.

KATEE SACKHOFF (Dahl) este renumită pentru rolul pilotului Starbuck din serialul Syfy aclamat de critici Battlestar Galactica, pentru care a câștigat premiul Saturn pentru cel mai bun rol secundar în 2006. Serialul a câștigat premiul Peabody și a fost inclus doi ani consecutiv în clasamentul celor mai bune zece programe de televiziune al Institutului American de Film. În prezent, o putem vedea pe Sackhoff în rolul ajutorului de șerif Vic Moretti în serialul dramatic Longmire, bazat pe romanele polițiste ale autorului Craig Johnson despre șeriful Walt Longmire din Wyoming.

Anul acesta, actrița a jucat în producția Lionsgate The Haunting in Connecticut 2: Ghosts of Georgia, un thriller de groază plasat în sudul rural, unde o familie este terorizată de entități supranaturale, precum și în Sexy Evil Genius, o comedie neagră despre un grup divers de necunoscuți care sunt invitați într-un bar de către fosta lor iubită, Nikki Franklyn (Sackhoff). De curând, Sackhoff a încheiat producția filmului Intrepid Pictures, Oculus.

După ce a absolvit liceul, actrița s-a mutat în Los Angeles și a captat atenția în diferite roluri principale în proiecte de televiziune și cinematografice. și-a început cariera jucând în serialul pilot MTV Locust Valley, iar apoi a jucat în serialul FOX The Fearing Mind și a interpretat rolul principal, fiica personajului lui Richard Dreyfuss, în serialul CBS The Education of Max Bickford.

Echipa de producție Note de producție
jinglebells