Articole Riddick

(2013)

Riddick

Echipa de producție

DAVID TWOHY (Scenarist/Regizor) a contribuit la lumea filmelor science-fiction, aventură și fantezie ca scenarist și regizor, reușind să aducă prestigiu filmelor de gen și, astfel, a fost numit de către Entertainment Weekly "unul dintre cei mai creativi oameni de la Hollywood".

Twohy s-a remarcat cu The Fugitive, pe care l-a scris și regizat, cu Harrison Ford și Tommy Lee Jones. În 1993, a fost nominalizat la premiul WGA pentru cel mai bun scenariu bazat pe un text produs sau publicat. Twohy a lucrat ca scenarist la filmul clasic de cult Warlock; Ultima șansă, cu Charlie Sheen și Nastassja Kinski, la care Twohy a lucrat și în calitate de producător executiv; Waterworld - Lumea Apelor, cu Kevin Costner; G.I. Jane, în regia lui Ridley Scott, cu Demi Moore; și Impostorul, cu Madeleine Stowe și Gary Sinise.

În 2000, Twohy a scris și a regizat un film de neașteptat: Întuneric Total. Acest film cu buget modest lansat de Universal Pictures, filmat în sălbăticia australiană, a uimit criticii și publicul cu atmosfera sumbră și personaje profunde. De asemenea, a fost filmul care l-a consacrat pe Vin Diesel.

În 2002, Dimension Films a lansat filmul regizat de Twohy Fantomele Adâncurilor, pe care l-a scris în colaborare cu Darren Aronofsky (Recviem pentru un vis) și Lucas Sussman. Filmul în care joacă Bruce Greenwood și Olivia Williams urmărește o serie de întâmplări inexplicabile de pe un submarin din Al Doilea Război Mondial.

În 2004, Twohy a scris și a regizat Riddick - Bătălia Începe, continuarea filmului Întuneric Total. Din distribuție fac parte Vin Diesel, Dame Judi Dench, Thandie Newton, Colm Feore și Karl Urban.

Thrillerul regizat și scris de Twohy în 2009, A Perfect Getaway a fost finanțat de Relativity Media și distribuit de Universal Pictures. În film joacă Milla Jovovich, Timothy Olyphant, Steve Zahn și Kiele Sanchez.

TED FIELD (Producător) este un veteran respectat în industria divertismentului, având o carieră de peste 30 de ani în artă și afaceri.

Field a produs peste 60 de filme care au generat aproape șapte miliarde de dolari în toată lumea, printre care Ultimul Samurai, De Bună Voie și Nesilită de Nimeni, Jumanji, Trei Bărbați și-un Bebeluș, Viață pentru Muzică, Mâna care Împinge Leagănul, Tropăind prin Istorie, Cocktail și The Texas Chainsaw Massacre. În prezent, Field este directorul executiv Radar Pictures, o companie de producție de film pe care a înființat-o în 1999.

De asemenea, a înființat Interscope Records, care este una dintre cele mai mari forțe creative și de management din spatele celor mai de succes case de discuri din istorie. Albumele produse sub egida companiei lui Field s-au vândut în peste 300 de milioane de exemplare în toată lumea, semnate de artiști de prima mână precum Dr. Dre, Eminem, Tupac Shakur, Snoop Dogg, Nine Inch Nails, The Wallflowers, No Doubt, Limp Bizkit și Marilyn Manson.

Înainte de a dobândi succesul în producția de film și muzică, Field a avut o carieră de succes de om de afaceri, investitor și antreprenor. A fost co-proprietarul Field Enterprises, parte din proprietatea lanțului de magazine renumit al lui Marshall Field, din Chicago. Field s-a implicat în gestionarea diverselor operațiuni ale Field Enterprises, printre care operațiuni imobiliare, publicația Chicago Sun-Times și câteva posturi de televiziune. Field lucrat cu succes și în afara Field Enterprises la Panavision, Crown Zellerbach și Goodyear Tires.

Field sprijină organizații non-profit, printre care amfAR, Asociația pentru Alzheimer, Institutul Sundance și Centrul de Tratament pentru Victimele Violului.

SAMANTHA VINCENT (Producător Executiv) este președintele de producție al One Race Films și co-fondatoarea Tigon Studios, companiile de producție de film și jocuri video ale lui Vin Diesel. Fondată în 1995, compania One Race Films a produs filme premiate precum Rătăcitorii și hituri de box office precum Triplu X și Bona de la Forțele Speciale. Tigon Studios a fost înființat în 2002 cu scopul de a aduce o perspectivă cinematografică unică industriei de jocuri video. "The Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay" și "Wheelman" sunt cele mai de succes jocuri video ale companiei.

Proiectele comerciale și independente la care a lucrat Vincent au inspirat o nouă eră în evoluția companiei. Cel mai recent, Vincent a lucrat ca producător executiv la hiturile de box office Furios și Iute, Furios și Iute în Viteza a 5-a și Furios și Iute 6. Pe lângă filme și jocuri, Vincent a ghidat compania către arena digitală cu serialul de buget redus The Ropes, cu o distribuție de actori tineri și care promovează diversitatea în fața camerelor de filmat, dar și în viața de zi cu zi.

MIKE DRAKE (Producător Executiv) și-a început cariera la școala de film Cal State Northridge. După absolvire, Drake a început să producă filme independente cu bugete variate regizate de veterani sau de regizori debutanți.

De-a lungul ultimilor 16 ani, Drake a produs peste 20 de filme, printre care comedia de succes Warner Bros. Cât îmi dai ca să te împușc?, cu Bruce Willis și Matthew Perry; drama despre box Paramount Pictures, În Corzi, cu Meg Ryan; și filmul de acțiune Warner Bros. La Viteză Maximă, cu Sylvester Stallone.

În 2004, Drake a produs filmul HBO Ceva Creat de Dumnezeu și a câștigat premiul Emmy pentru realizări extraordinare în filme de televiziune. Filmul apreciat de critici a fost nominalizat și la Globul de Aur, la premiul Peabody pentru excelență în televiziune, NAACP Image Award și la premiul Institutului American de Film. Drake a fost nominalizat la prestigiosul premiu David L. Wolper pentru producători remarcabili în lungmetraje de televiziune, decernat de Breasla Producătorilor din America.

Drake a lucrat la două filme care au fost lansate în 2007 de New Line Cinema: drama Copilul de pe Marte, cu John Cusack, și thrillerul psihologic Numărul 23, cu Jim Carrey. În 2009, Drake a lucrat ca producător executiv la reecranizarea New Line Cinema Coșmar pe Elm Street și la Recuperatorul, un thriller science-fiction în care joacă Jude Law și Forest Whitaker.

Cel mai recent, Drake a lucrat ca producător executiv la thrillerul Universal Pictures Casa de Vis, cu Daniel Craig, Rachel Weisz și Naomi Watts, care a fost lansat în 2011.

Sinopsis Despre actori
jinglebells