Articole Polițist, adjectiv

(2009)

Polițist, adjectiv

Despre distribuție și echipa de producție

Corneliu Porumboiu s-a născut în 1975 în Vaslui, România. A studiat regia de film la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică din București. Primul său scurt-metraj important “Călătorie la oraș” (2003) a primit premiul al doilea la Cinefondation la Cannes și premiul pentru cel mai bun scurt-metraj la Festivalul de Film Cinema Mediterraneen, Montpellier.
Mediu-metrajul “Visul lui Liviu” (2003) a câștigat premiul pentru cel mai bun film românesc la TIFF (2004) și a plecat la Selecția Oficială pentru Festivalul de Film Telluride, în secțiunea Grands Espoirs.

Î
n 2005 Corneliu Porumboiu intră într-un program de rezidență la Cannes. În 2006 realizează primul lung-metraj “A fost sau n-a fost” care este selecționat la Quinzaine des Realisateurs și câștigă Camera d'Or pentru debut și Label Europe, premiul distribuitorilor de film.

Au urmat mai mult de 20 de premii din întreaga lume. Filmul a fost distribuit în peste 30 de țări. “Polițist, Adjectiv” este ultimul film scris, produs și regizat de Porumboiu.

Dragoș Bucur
s-a născut în 1977. A studiat actoria la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică din București. A interpretat roluri de teatru timp de cinci ani, lucrând cu regizori importanți ai teatrului românesc precum Vlad Mugur și Petre Bokor. Debutul său în lung-metraj a fost în 2001 cu “Marfa și banii”, regizat de Cristi Puiu. Pentru al doilea rol principal din filmul “Furia”, de Radu Muntean, a primit premiul pentru cel mai bun actor din partea Uniunii Cineaștilor din România. Dragoș Bucur a colaborat cu Corneliu Porumboiu pentru alte două filme “Visul lui Liviu” și “Post telefonic suspendat temporar”.

A mai jucat în “Foaia va fi albastră” (2006) de Radu Muntean și în “Moartea domnului Lăzărescu” (2005) de Cristi Puiu.

Vlad Ivanov
s-a născut în 1969 în Botoșani, România. Realizarea sa cea mai memorabilă a fost rolul său din “4, 3, 2” (Palme d'Or, Cannes 2007) de Cristian Mungiu, pentru care criticii de film din Los Angeles i-au acordat premiul pentru cel mai bun actor într-un rol secundar. În 2009 a jucat în “Concertul” de Radu Mihăileanuși în “Mar Nero” de Federico Bondi.

Ion Stoica
s-a născut în 1955 în Zorlești, România. A studiat teatrul la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj. În prezent joacă la teatrul Elvira Godeanu din Târgu-Jiu unde interpretează printe alte roluri Sir Toby în “A douăsprezecea noapte” și Ducele în “Îmblânzirea scorpiei” de William Shakespeare.

Irina Săulescu
a studiat teatrul la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică din București. A jucat în filme precum “Portretul luptătorului la tinerețe” (2009) regizat de Constantin Popescu, “Bunraku” (mai 2008) regizat de Guy Moshe. A apărut în numeroase reclame și a mai lucrat în producție, pentru reclame și filme.

Sinopsis Interviu cu regizorul
jinglebells