Păreri Moy laskovyy i nezhnyy zver

(1978)

Gingașa și tandra mea fiară

Ordonează după
margott pe 26 Septembrie 2012 20:54
Adaptarea nuvelei lui Cehov ''Gingasa si tandra mea fiara'' si a patra colaborare a lui Loteanu cu actorii din Satra, favoritii regizorului : Svetlana Toma (care apare in rol minor aici) si Grigore Grigoriu, plus muzica inconfundabila a lui Eugen Doga, cel cu care Loteanu a colaborat la numai putin de 4 filme (Satra, Lautarii, Anna Pavlova si Gingasa si tandra mea fiara), in toate cele 4 muzica avand rol principal.
2 1
lili22 pe 17 Octombrie 2012 21:38
Joaca Oleg Iankovski, mare actor
Cred ca e cel mai bun film al lui Loteanu pt. ca a ales un foarte mare actor pentru rolul principal, asa filmul este salvat de la mediocritate.Buna si G.Beliaeva, dar regizorul a avut limitele sale, nu era facut sa dea lumii capodopere.
0 6
Bibi_TM pe 07 Martie 2013 04:49
Cu toate ca filmul are un subiect simplu, dragostea interzisa, modul in care Loteanu a ales cadrele de filmare si ansamblul tiganesc condus de Eugen Doga iti fac pielea de gaina. Nu iti poate iesi din minte corul tiganesc, care, dupa o noapte de betie a bogatasilor acelor vremuri fac o demonstratie de virtuozitate pe malul unui lac invaluit intr-o ceata densa. Combinatia rasarit, lumina difuza, ceata, muzica tiganeasca este ... letala.
1 1
Iulidesprefilme pe 05 Iunie 2013 20:42
Drama Olgăi, fata săracă, este că trebuie să se mărite cu un om mai în vârstă, când ea iubeşte pe altcineva...filmul este o bijuterie artistică...
0 1
cezarika21 pe 04 Iunie 2016 16:42
Momentele de dragoste ce sfidează răsuflarea apropiată a morții
Puține momente sunt memorabile în viața de altfel plicticoasă a oamenilor, dar momentele de dragoste strălucesc întotdeauna și dau valoare unei existențe cenușii și banale. Marele merit al lui Cehov este că a reușit să eternizeze multe astfel de momente petrecute în mediul nobiliar decadent rus de la sfârșitul secolului al XIX-lea.

”Gingașa și tandra mea fiară” (așa cum se traduce în limba română titlul rusesc ”Moi laskovîi i nejnîi zver”) ecranizează nuvela cehoviană ”Dramă la vânătoare”, relatând într-un mod epistolar autobiografic uciderea din gelozie a unei tinere rusoaice râvnite de mai mulți bărbați.

Chiar dacă este fidel în proporție semnificativă operei sale de referință, filmul lui Loteanu are marele merit de a reconstitui credibil atmosfera decadentă a protipendadei din provincie, subminată de… citeşte

3 1

Spune-ţi părerea despre

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

jinglebells