Articole Megamind

(2010)

Megamind

Despre voci

WILL FERRELL (Megamind / Taticul spatial) a strabatut drum lung de la perioada emisiunii “Saturday Night Live,” trecand apoi prin perioada in care era un star TV, pana la a deveni un star de cinema. Cel mai recent film al sau, “The Other Guys” are, de la premiera sa din august, incasari de 151 de milioane pe plan international.

Ferrell a putut fi vazut recent in filmul independent “Everything Must Go,” regizat de Dan Rush si inspirat de o povestire scurta a lui Raymond Carver.
In 2006, Ferrell a impresionat cu inzestrarea sa actoriceasca atat dramatica, cat si de comedie, fiind nominalizat pentru a doua oara la Globurile de Aur pentru rolul sau de agent al Fiscului din “Stranger Than Fiction”.
In acelasi an Ferrell a jucat in comedia de mare succes la box office “Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby”, care cumulat 150 de milioane de dolari numai in SUA, fiind filmul nr. 1 al sezonului.

In 2004, Ferrell a jucat in comedia “Anchorman: The Legend of Ron Burgundy”, pentru care a fost co-scenarist impreuna cu Adam McKay. Comedia, produsa de Judd Apatow a incasat numai in SUA 85 de milioane de dolari.
Filmografia lui Ferrell include titluri precum “Zoolander,” “Elf,” “Melinda and Melinda,”a lui Woody Allen, “Semi-Pro,” “Bewitched” si “Old School,” precum si adaptarea pentru marele ecran, “The Producers,” care i-a adus lui Ferrell prima sa nominalizare la Globurile de Aur, in 2006.

In 2009, Ferrell a debutat pe Broadway, fiind protagonistul one-man show-ului de comedie “You’re Welcome America. A Final Night with George W. Bush.”, ale carui reprezentatii au avut loc cu casele inchise si care a fost nominalizat la premiile Tony, n categoria “Best Special Event”.

In 2007, Ferrell si Adam McKay au creat site-ul Funnyordie.com, care contine materiale de comedie video in exclusivitate create de nume grele de la Hollywood – de la Judd Apatow, la Jack Black, si care are si propria sa echipa care creaza materiale originale pentru site. Primul film postat, “The Landlord, a adus peste 55 de milioane de vizitatori. In 2008, site-ul a anuntat incheierea unui parteneriat cu HBO pentru a dezvolta proiecte de televiziune.

Ca urmare a succesului site-ului lor, Ferrell si McKay au creat impreuna propria lor companie de productie, Gary Sanchez Productions. Pana acum au participat la productia marelui succes de la Sundance 2006 - “The Foot Fist Way,” cu Danny McBride (“Tropic Thunder”), care a fost distribuit in mai 2010 de Paramount Vantage. Gary Sanchez a produs recent primul sezon al serialului HBO “Eastbound & Down,” o comedie neagra, al carui al doilea sezon a inceput in septembrie.

Crescut in Irvine, California, Ferrell are diploma in comunicare sportiva. Dupa absolvire a lucrat ca prezentator de stiri sportive intr-o emisiune saptamanala la un canal de cablu local. A luat cursuri de actorie si a participat la work-shop-uri de stand-up comedy, pentru a fi invitat apoi sa intre in prestigioasa trupa de standup si improvizatie, The Groundlings, de unde a fost descoperit de producatorii emisiunii “Saturday Night Live.”

BRAD PITT este unul cei mai puternici actori de film, dar e, de asemnea, si un producator de film de succes cu compania sa, Plan B Entertainment.
Brad Pitt a fost nominalizat la Oscar pentru interpretarea sa din “The Curious Case of Benjamin Button”, in regia lui David Fincher si pentru cea din "Twelve Monkeys," in regia lui Terri Gilliam, pentru care a si primit un Glob de Aur. A mai fost nominalizat la Globurile de Aur pentru rolurile din "Legends of the Fall" si "Babel."

Cel mai recent rol al lui Pitt este cel din “Moneyball”, in regia lui Bennett Miller. Inainte de acest film, Pitt a mai putut fi vazut in “Inglorious Basterds”, al lui Quentin Tarantino, in "Burn After Reading," al fratilor Cohen, dar si in "The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford", pentru care a primit premiul pentru cea mai buna interpretare masculina la Festivalul International de Film de la Venetia.
Alaturi de George Clooney, co-starul sau din "Burn After Reading", Pitt a mai jucat in "Ocean's Eleven," "Ocean's Twelve" si "Ocean's Thirteen".

Nascut in Shawnee, Oklahoma, a crescut in Springfield, Missouri si este absolvent al Universitatii din Missouri, Columbia, licentiat in jurnalism. Chiar inainte de a absolvi s-a mutat la Los Angeles, pentru a urma cursuri de design grafic, inscriindu-se, in schimb, la cursuri de actorie cu Roy London. Curand a obtinut roluri in televiziune, in serialul "Glory Days", dar si in filme de televiziune precum "The Image", regizat de Peter Werner si "Too Young to Die?", regizat de Robert Markowitz.

Insa rolul din "Thelma and Louise", regizat de Ridley Scott, si care a primit Oscarul, i-a adus cu adevarat afirmarea. Au urmat apoi "A River Runs Through It," al lui Robert Redford, castigator de Oscar, "Kalifornia ", al lui Dominic Sena, si "Interview With the Vampire," al lui Neil Jordan, "Johnny Suede," care a castigat Leopardul de Aur pentru cel mai bun film la Festivalul International de Film de la Locarno in 1991.

Filmografia sa cuprinde titluri precum "Cool World," "True Romance," "Sleepers," "The Devil's Own," "Seven Years in Tibet," "Meet Joe Black," "Se7en", "Fight Club," "Mr. and Mrs. Smith," "Troy," "Spy Game," "The Mexican," "Snatch," "Full Frontal", "Confessions of a Dangerous Mind."

Compania sa de productie, Plan B Entertainment produce si dezvolta atat proiecte de televiziune, cat si filme pentru cinema. Plan B a a produs pana acum "The Departed," in regia lui Martin Scorsese, care a castigat patru Oscaruri, "A Mighty Heart," pentru care Angelina Jolie a primit un Glob de Aur, “Time Traveller’s Wife,” “The Private Lives of Pippa Lee,” "Charlie and the Chocolate Factory,” "Running with Scissors," "Troy" si "The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford."
Cele mai recente proiecte ale casei sale de productie sunt “Eat Pray Love” si “Kickass”. In prezent se afla in stadiu de pre-productie filmul “Tree of Life,” al lui Terence Malick, cu Brad Pitt si Sean Penn.

TINA FEY (Roxanne Ritchi) este producatoare executiva, scenarista si star al serialului de mare succes “30 Rock”, care i-a adus pana acum un Emmy, trei Globuri de Aur, trei premii SAG si un premiu People’s Choice. In 2009, “30 Rock” a fost nominalizat la 22 de premii Emmy, un record absolut pentru istoria serialelor de comedie.
Inainte de a crea “30 Rock,” Fey a fost scenarist-sef, si co-prezentator pentru noua sezoane din segmentul “Weekend Update” din show-ul NBC “Saturday Night Live.”

Inainte de a trece in fata camerelor de filmat, Fey a fost desemnata in 2008 “Entertainer of the Year” de catre Associated Press, apoi de catre Entertainment Weekly, s-a aflat de patur ori in topul “Most Beautiful People”, realizat de People Magazine, si a fost prezenta de doua ori in topul “Prestigious Time 100”, realizat de revista Time.

Fey a trecut la filmul de cinema in 2004, ca scenarista si actrita in comedia de mare succes “Mean Girls,” care i-a adus o nominalizare la premiul Writers Guild pentru cea mai buna adaptare. In 2008 a jucat alaturi de Amy Poehler in “Baby Mama”, iar cea mai recenta aparitie a sa este cea din comedia “Date Night”, alaturi de Steve Carell.
Fey isi va lansa in 2011 prima sa carte la editura Little, Brown and Company.

JONAH HILL (Hal / Titan) a devenit rapid unul din cei mai cautati actori de comedie de la Hollywood, mai ales dupa rolul din “Superbad,” unde a jucat alaturi de Michael Cera. Filmul a fost produs de Judd Apatow, regizat de Greg Mottola si scris de Seth Rogen si Evan Goldberg. De atunci, Hill a devenit un obisnuit al “clanului” Apatow, avand roluri in “Get Him to the Greek,” din 2010, “Funny People” din 2009 si “Forgetting Sarah Marshall” din 2008.
Prima aparitie a lui Hill intr-un film produs de Apatow Productions a fost cea din “The 40 Year Old Virgin”, in 2005, alaturi de Steve Carell si Rogen.

2010 a fost un an important pentru Hill, care a facut marele pas de la roluri de comedie la personaje serioase, fiind distribuit in rolul principal din “Cyrus,” regizat de Jay si Mark Duplass, jucand alaturi de Marisa Tomei si John C. Reilly. Filmul a fost foarte bine primit la Sundance si a avut cronici foarte bune.

Urmeaza doua roluri diferite in “Moneyball,” alaturi de Brad Pitt si Philip Seymour Hoffman, regizat de Bennett Miller (“Capote”), si “The Sitter,” o comedie regizata de David Gordon Green.
Actorul de numai 26 de ani si-a imprumutat vocea in filme de animatie precum “Horton Hears a Who!”, “How to Train Your Dragon”. In prezent, Hill lucreaza la adaptarea pentru marele ecran a serialului de televiziune de mare succes “21 Jump Street” si la comedia produsa de Apatow, “The Middle Child,” dar si in comedia romantica “Pure Imagination.” Hill a mai fost producator asociat pentru “Brüno”, comedia lui Sacha Baron Cohen.

Hill si-a inceput cariera interpretand piese intr-un singur act pe care le scria singur si le prezenta la Black & White, un bar din New York. Cariera sa a luat avant dupa rolul din “I Heart Huckabees” cu Dustin Hoffman si Lilly Tomlin. Filmografia sa mai include titluri ca “10 Items or Less,” “Evan Almighty,” si “Night at the Museum: Battle of the Smithsonian” (alaturi Ben Stiller).

Despre casting Despre realizatori
jinglebells