Articole Män som hatar kvinnor

(2009)

Bărbați care urăsc femeile

Sinopsis

Cu patruzeci de ani în urmă, Harriet Vanger a dispărut de la o întrunire de familie pe insula stăpânită și locuită de puternicul clan Vanger. Cadavrul ei nu a fost găsit niciodată, totuși unchiul ei iubit este convins că a fost crimă și ucigașul este un membru al propriei lui familii strâns unită și totuși disfuncțională. Îl angajează pe jurnalistul financiar căzut în dizgrație Mikael Blomkvist (Michael Nyqvist) și pe tatuata și turmentata, dar ingenoasa hackeriță Lisbeth Salander (Noomi Rapace) pentru a investiga.

Când perechea face legătura între dispariția lui Harriet cu un număr de crime grotești de acum patruzeci de ani, cei doi încep să dezvăluie o poveste de familie întunecată și repugnantă. Dar Vanger este un clan secretos, iar Blomkvist și Salander sunt pe punctul de a afla cât de departe sunt în stare să meargă pentru a se proteja pe ei înșiși.

Autorul Stieg Larsson, care a murit spontan în 2004, a lăsat în urmă trei romane nepublicate, cunoscute drept trilogia "Millenium", care au devenit o senzație globală, ridicându-l pe Larsson la titlul de al doilea cel mai bun autor de best-seller (după "The Kite Runner" de Khaled Hosseini). "Bărbați care urăsc femeile" este una din cele mai mari povești de succes literar al deceniului, cu vânzări de peste 8 milioane de exemplare în întreaga lume, iar filmul are cea mai mare încasare pentru un film suedez din istorie și cele mai mari încasări din Europa în anul 2009.

Sinopsis (en) Nota regizorului
jinglebells