Articole Love the Coopers

(2015)

Haos de Crăciun

Despre distribuție

ALANA ARKIN (Bucky) este unul dintre cei mai respectați actori de film și teatru, care a primit un Premiu Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar în 2006, pentru „Fiecare se crede normal”. Pentru același rol, Arkin a mai primit și un Independent Spirit Award, un BAFTA și, împreună cu distribuția, un Screen Actors Guild Award pentru cea mai bună distribuție a unui film, fiind nominalizat la același premiu pentru cel mai bun rol secundar.

Arkin a mai primit nominalizări la Oscar, BAFTA și Globul de Aur pentru rolul secundar din filmul de Oscar al lui Ben Affleck „Argo”, un film care a fost distins și cu Premiul BAFTA pentru cel mai bun film în 2013. El a mai fost nominalizat la premii ale Broadcast Film Critics Association, London Critics Circle și Screen Actors Guild.
Arkin a mai primit două Premii Genie pentru rolul său din „Joshua Then and Now” și un premiu pentru cea mai bună interpretare a unui actor străin pentru „Improper Channels”.

Recent, Arkin a jucat în filmul lui Jon Hamm „Un braț de milioane”, în comedia „Geudge Match: Faceți pariurile”, cu Robert de Niro și Sylvester Stallone, în „Incredibilul Burt Wonderstone”, cu Steve Carrell și Jim Carrey, în comedia polițistă „Trei tipi duri”, cu Al Pacino și Christopher Walken. A mai apărut de asemenea în „Păpușile Muppets”, în comedia „Dacă aș fi... tu!”, precum și în impresionantul film „Eu și Marley” și în comedia de acțiune „Scăpați de Smart”. Anul viitor, Arkin va putea fi văzut în filmul „Going in Style”.

Născut în Brooklyn, Arkin și-a început cariera într-un teatru de improvizație din Chicago. Asta a condus la apariția sa pe Broadway, în 1963, în „Enter Laughing”, bazată pe cartea lui Carl Reiner, pentru care a primit și un Premiu Tony.

În același an, apărut în succesul de pe Broadway „LUV”.
Arkin a scris mai multe cărți, între care opt pentru copii, ultima întitulată „Tony’s Hard Wod Day”. Cartea sa „The Lemming Condition” a for premiată de Asociația Librarilor din America și a ajuns în Biblioteca de la Casa Albă. În 2011, Arkin a scris o carte de memorii, „An Improvised Life”.

JOHN GOODMAN (Sam) – încă își amintește de ziua din 1975 când a plecat din St. Louis, locul lui natal, către New York, având doar o diplomă de la Southwest Missouri State University, 1.000 de dolari împrumutați de la fratele său și visul de a deveni actor. Nu voia ca, mai târziu, să privească în urmă și să se întrebe ce ar fi fost dacă... Așa că a lucrat pe unde a apucat și a încercat să-și facă un rost. Și, de atunci, muncește încontinuu.

Goodman a debutat recent în West End, alături de Damian Lewis și de Tom Sturridge în repunerea în scenă a piesei lui David Mamet „Maerican Buffalo”, la Teatrul Wyndham din Londra.
În viitor îl vom vedea în thrillerul „Valencia” și în „Trumbo” al lui Jay Roach.

Goodman a primit mai multe nominalizări la Globul de Aur pentru cel mai bun actor și de șapte ori la Premiul Emmy pentru rolul său din „Roseanne”. A mai primit nominalizări la Emmy pentru filmul TNT „Kingfish: A Story of Huey P. Long”, pentru producția CBS „Un tramvai numit dorință” și pentru filmul fraților Coen „Barton Fink”. În 2007, a primit al doilea Premiu Emmy pentru interpretarea din „Studio 60 on the Sunset Strip”.

Filmul biografic HBO despre Jack Kevorkian „Doctorul Moarte”, l-a adus din nou în același platou cu Al Pacino și cu Susan Sarandon. Pentru acest film, Goodman a primit o nominalizare la Premiul Emmy pentru rol secundar și una la SAG pentru rol masculin.
Goodman și familia sa au case în Los Angeles și New Orleans.

ED HELMS (Hank) este actor, scriitor și comic cunoscut pentru rolurile de pe marile și micile ecrane.
Născut și crescut în Atlanta, Helms a urmat cursurile Colegiului Oberlin și s-a mutat apoi în New Yorl, în 1996 pentru a face carieră în comedie. Pe măsură ce a jucat tot mai mult roluri de comedie și a apărut în diferite scheciuri, arta sa comică s-a rafinat. În 2002, Helms a primit rolul corespondentului în The Daily Show cu Jon Stewart”, al Comedia Central, unde a rămas timp de cinci ani, combinând cele două pasiuni ale sale: comedia și politica.

De acolo, Helms a plecat la NBC pentru a filma comedia „La birou”, în care a jucat rolul lui Andy Bernanrd, un absolvent de la Cornell și cântăreț a cappella, alături de Steve Carell. „La birou” a primit multiple premii în 2006, 2007 și 2008.

În film, Helms a jucat în trilogia „Marea Mahmureală”, alături de Bradley Cooper și de Zach Galifianakis. Primul film din seria a primit în 2010 Globul de Aur pentru cel mai bun film de comedie sau muzical și a avut încasări de aproape 1,5 miliarde de dolari la nivel mondial.
La ora actuală, Helms locuiește în Los Angeles.

DIANE KEATON (Charlotte/producător executiv), de la debutul ei pe marele ecran în „Îndrăgostiți și alți străini”, s-a dovedit a fi o actriță foarte versatilă, un regizor și un producător de succes. Cariera ei de actriță cuprinde peste 25 de filme mari, între care și trilogia „Nașul” și „Annie Hall” pentru care a primit un Premiu Oscar.

De asemenea a jucat în succesele „Tatăl miresei” și „Clubul nevestelor părăsite”. Keaton a mai primit nominalizări la Oscar pentru „Ceva, ceva tot o ieși”, „Roșii” și „Camera lui Marvin”. Ea a devenit, astfel, prima actriță care a primit câte o nominalizare la Oscar la fiecare zece ani.

Keaton a mai fost apreciată și ca regizor, ea debutând cu „Heaven” și culminând cu „Niște unchi trăsniți”.
Keaton a câșrigat Globul de Aur pentru interpretarea din „Ceva, ceva tot o ieși”, scris și regizat de Nancy Meyers, cu Jack Nicholson în rolul principal masculin. De asemenea, pentru interpretarea din acest film, a primit și National Board of Review Award.

STEVE MARTIN (Povestitorul) Ca actor, comic, scriitor, scenarist, producător și muzician, Steve Martin este unul dintre cei mai versatili și mai apreciați artiști ai generației sale.

Martin a jucat în filme de succes din istoria recentă a filmului, totalizând peste 50 de roluri de-a lungul carierei sale. Și-a pus numele pe filme cunoscute cum ar fi „Avioane, trenuri și automobile”, „Numai tată să nu fii!”, „Tatăl miresei” și seria „Cu duzina e mai ieftin”. A mai apărut în „Mama copilului meu” și „E tare complicat!” Filmele lui Steve Martin sunt genul pe care ai vrea să le revezi la infinit.

Fiind unul dintre cei mai apreciați comici, albumul scos de Steve Martin, „Let’s Get Small” (1978) a devenit imediat album de platină și a primit un Premiu Grammy pentru Cel mai bun Album de Comedie. Al doilea album, „Wild and Crazy Guy” a inclus și single-ul „King Tut”. Pentru acesta, Steve Martin a primit al doilea Premiu Grammy. Al treilea album, „Comedy is Nort Pretty” a fost și el nominalizat la Premiul Grammy.

Născut în Waco, Texas, în 1945, Steve Martin a crescut în California de Sud și a început să lucreze ca magician și comic în parcuri de distracții. El a terminat Santa Ana College și și-a luat diploma în teatru de la UCLA.

AMANDA SEYFRIED (Ruby) este una dintre cele mai captivante tinere actrițe de la Hollywood.
În acest an, Seyfried a fost apreciată de critici pentru debutul ei în teatru în piesa „The Way We Get By”, care s-a jucat la Second Stage Theatre din aprilie până în iunie 2015.

Seyfried a jucat recent în „Ted 2”, o continuare a succesului de box-office „Ted”, alături de Mark Wahlberg. Filmul a avut premiera în vara acestui an. De asemenea, a apărut în „While We’re Young”, alături de Naomi Watts și de Ben Stiller. Și acest film a avut premiera în 2015.

Amanda Seyfried este ambasador al Givenchy pentru Very Irresistible și purtător de cuvânt pentru marca de cosmetice pentru ten Cle de Peau Beaute. La ora actuală, ea locuiește în New York.

MARISA TOMEI (Emma) joacă deopotrivă în roluri dramatice și în roluri de comedie. Fie că lucrează cu case mari de film sau cu independenți, Tomei își pune amprenta personală pe fiecare proiect la care colaborează. Tomei a câștigat un Premiu Oscar pentru cel mai bun rol secundar în „Vărul Vinnie” și a mai primit nominalizări la Oscar pentru „În dormitor” și „Luptătorul”.

În această toamnă, Tomei va apărea în sezonul al doilea al serialului dramatic „Empire”. Va juca rolul „Mimi Whiteman”, o capitalistă miliardară care se implică într-o dramă de familie.

OLIVIA WILDE (Eleanor) – este o femeie renascentistă modernă pentru rolul pe care-l joacă atât ca actriță, cât și ca activist. Ea joacă cu naturalețe alături de actori celebri și este extrem de implicată în munca în comunitate. Producător și regizor, ea are realizări atât în zona divertismentului cât și în lumea organizațiilor non-profit.

Recent a jucat în „Meadowland”, care a avut recent premiera în Statele Unite. Wilde a fost producător al filmului în care se prezintă povestea unei mame care suferă în urma dispariției filului ei. Filmul a avut premiera la Festivalul Tribeca, iar Wilde a fost extrem de apreciată pentru prestația sa.

Note de producție Despre realizatori
jinglebells