Articole Love the Coopers

(2015)

Haos de Crăciun

Despre realizatori

JESSIE NELSON (Regizor/Producător) a debutat cu „Corrina, Corrina”, un film pentru care a scris și scenariul și la care a fost și producător. În film au jucat Whoopi Goldberg și Ray Liotta. Apoi a scris, a regizat și a produs filmul „Eu sunt Sam”, cu Sean Penn, care a primit o nominalizare la Oscar pentru rolul său. Nelson a primit un Premiu Stanley Kramer din partea Producers’ Guild.

Ea a descoperit-o în acest film pe Dakota Fanning, care a devenit cea mai tânără actriță nominalizată la Screen Actors Guild Award. Ca regizor, debutul lui Nelson a fost marcat de „To The Moon Alice”, în care a jucat Chris Cooper.

A fost co-scenatistă la „Mama vitregă” și „Povestea noastră”, la „Fred Claud”, pe care l-a și produs, un film bazat pe o poveste pentru copii pe care i-o citea ea fiicei sale și la „Danny Collins”, cu Al Pacino și Annette Bening. Ea a scris scenariul pentru adaptarea muzicalului de pe Broadway „Waitress”, cu versuri și muzică de Sara Bareilles, regizat de Diane Paulus. Aceasta a avut premiera în Boston, în vara acestui an. Nelson a mai scris și cartea pentru copii „Labracabra”.

Jessie Nelson și-a început cariera jucând alături de o trupă de teatru la Public Theatre în New York, apoi a jucat în trupa „Sheakespeare in the Park”. de asemenea, a fost director artistic la Sundance Writers Lab.

STEVEN ROGERS (Scenarist/producător executiv) a mai lucrat la filme ca „Mama vitregă”, „Kate și Leopold”, „P.S. Te iubesc” și în producția HBO „Earthly Possessions”.
Rogers a scris scenariul pentru „Flora Plum” care este adaptat pentru a deveni un muzical în West End.
Rogers este absolvent aș The Neighborhood Playhouse și membru fondator al GADA.

MICHAEL LONDON (Producător) este producător nominalizat pe Premiul Oscar și fondator aș Groundswell Productions, o companie independentă de producție și finanțare de film. Această companie a produs 13 filme de la înființare, între care „Milk”, „Informatorul!”, „Musafirul nepoftit”. Filmele produse de ei au primit 9 nominalizări la Premiul Oscar.

În noiembrie, Groundswell va lansa „Trumbo”, regizat de Jay Roach, după un scenariu de John MccNamara, în care, printre alții joacă și Diane Lane și John Goodman, Louis CK și Helen Mirren.
O altă producție a Groundswell este „The Final Girls” care a avut premiera în octombrie. Este o comedie horror cu Tessa Farmigia, Malin Akerman, Nina Dibrev și Adam Devine. Filmul a fost prezentat în seara de închidere a Festivalului de Film de la Toronto.

Alte filme produce se compania Groundswell sunt „The Confirmation”, o poveste despre Audierile legate de un caz notoriu de hărțuire sexuală, produs pentru HBO, „Birth of a Dragon”, o dramă, un film cu arte marțiale care se concentrează asupra vestitei lupte între Bruce Lee și Wong Jack Man, din San Francisco, din anii 1960.

În lumea televiziunii, compania a avut mai multe proiecte, între care serialul SF „The Magicians”, bazat pe un bestseller de Lev Grossman. Serialul va avea premiera în ianuarie 2016.
Compania mai are în faza de producție pilotul „Snowfall”, o dramă care urmărește drama cocainei din Los Angeles, din anii 1980, felul în care războiul drogurilor, banii și violențele au schimbat un oraș.
Serialul „Astronaut Wives Club” a fost difuzat în această vară în 2013.

London a mai produs filmul „Sideways”, care a primit un Glob de Aur pentru cel mai bun film și un Independent Spirit Award. Filmul a fost nominalizat și la un Premiu Oscar în 2005. În același an, London a mai produs „Familia Stone”, cu Diane Keaton, Sarah Jessica Parker și Craig T. Nelson. „Iluzionistul” a fost un alt film produs de London. Acesta a avut premiera la Festivalul de Film Sundance, în 2006. În film joacă, printre alții, Paul Giamatti și Jessica Biel.

Înainte de a deveni producător independent, London a lucrat cinci ani ca producător executiv la Fox. Și-a început cariera la Los Angeles Times, după ce a terminat Stanford University.

JANICE WILLIAMS (Producător) i s-a alăturat lui Michael London în compania de finanțare și producție de film – Groundswell Productions și a fost numită Președinte pentru partea de producție a companiei.
Lucrând pentru această companie, Williams a produs „Trumbo”, regizat de Jay Roach, după un scenariu de John McNamara, în care, printre alții joacă și Diane Lane și John Goodman, Louis CK și Helen Mirren.

O altă producție a Groundswell este „The Final Girls” care a avut premiera în octombrie. Este o comedie horror cu Tessa Farmigia, Malin Akerman, Nina Dobrev și Adam Devine. Filmul a fost prezentat în seara de închidere a Festivalului de Film de la Toronto.

Alte filme produse de compania Groundswell sunt „The Confirmation”, o poveste despre audierile legate de un caz notoriu de hărțuire sexuală, produs pentru HBO, „Birth of a Dragon”, o dramă, un film cu arte marțiale care se concentrează asupra vestitei lupte între Bruce Lee și Wong Jack Man, din San Francisco, din anii 1960.

În lumea televiziunii, compania a avut mai multe proiecte, între care serialul SF „The Magicians”, bazat pe un bestseller de Lev Grossman. Serialul va avea premiera în ianuarie 2016. Compania mai are în faza de producție pilotul „Snowfall”, o dramă care urmărește drama cocainei din Los Angeles, din anii 1980, felul în care războiul drogurilor, banii și violențele au schimbat un oraș. Serialul „Astronaut Wives Club” a fost difuzat în această vară în 2013.

Williams s-a născut și a crescut în Glasgow, Scoția, s-a mutat la Londra, unde și-a început cariera în divertisment și în industria muzicală. Cinci ani a fost producător muzical la Londra și Los Angeles, apoi a început o colaborare de șapte ani cu Mick Jagger, lucrând la albumele Rolling Stones și la piesele solo scoase de artist.

KIM ROTH (Producător executiv) a fost președinte pe partea de producție la Imagine Entertainment, o poziție pe care a ocupat-o timp de 16 ani.
Roth a fost producător la filme ca „Jaf... la turnul mare”, la „Pele”, la filme ca „O minciună necesară”, „Cum s-o dai să fie bine?”, „Omul din interior”,”Insomnia”, un film regizat de Christopher Nolan.
Roth a coprodus „Distracție cu Dick și Jane” și „Regii deșertului”.

ANNA CULP (Producător executiv) este vicepreședinte executiv la Imagine Entertainment. La ora actuală, este producător executiv la cea mai recentă ecranizare a „Inferno”, inspirat de cartea lui Dan Brown, regizat de Ron Howard, în care joacă Tom Hanks.

Culp a mai fost producător și pentru „Renăscut din cenușă”, cu Russell Crowe și la „Codul lui DaVinci”, cu Tom Hanks. De asemenea a lucrat și la „J. Edgar”, cu Leonardo diCaprio, un film regizat de Clint Eastwood.

Culp se ocupă și de aspecte de dezvoltare și producție pentru Imagine pentru proiecte de viitor între care filmele „Under the Banner of Heaven” și „Sick Day”. Culp și-a început cariera de producător cu mai multe reclame și filme la care a lucrat încă de dinainte de a termina facultatea la Universitatea Richmond.

TED GIDLOW (Producător executiv) e un producător independent, membru al Directors Guild of America și Producers’ Guild of America.

Printre filmele semnate de Gdlow se numără: „Neighbors 2”, „Haos de Crăciun”, „Trei tipi duri”, „Dispărută” și „Avocatul din limuzină”. Godlow a mai lucrat la multe filme și ca producător de segment.
Gidlow are diplomă în Relații Internaționale de la Universitatea Boston.

Despre distribuție
jinglebells