Articole Life of Pi

(2012)

Viața lui Pi

Despre film

Cu VIAȚA LUI PI, regizorul Ang Lee ("Brokeback Mountain", "Tigru și dragon") a creat un film revoluționar despre un tânăr care supraviețuiește unui dezastru maritim și se vede silit să pornească într-o călătorie epopeică, plină de aventuri și de descoperiri. Naufragiatul formează o extraordinară și neașteptată legătură cu un alt supraviețuitor... un fioros tigru bengalez.

Acțiunea filmului VIAȚA LUI PI, ecranizarea unei cărți care s-a vândut în milioane de exemplare și a petrecut ani întregi în clasamentele bestsellerurilor, se petrece pe trei continente și două oceane, de-a lungul unei perioade de mulți ani, într-un vast univers al imaginației. Viziunea lui Lee, împreună cu uimitoarele imagini 3D, a transformat un roman care de multă vreme era considerat imposibil de ecranizat într-o îmbinare îndrăzneață de narațiune epopeică și teme profunde, care provoacă la reflecție.

Din momentul în care a început implicarea sa în acest proiect, cu aproape patru ani în urmă, Lee a lucrat la o abordare unică a neuitatei povești despre curaj, perseverență, inspirație și speranță create de scriitorul Yann Martel. Filmul ne prezintă incredibila aventură a unui tânăr, o poveste plină de suspans și spirit, de suferință și triumf, de umor și inspirație.

Pentru a spune povestea lui Pi, Lee forțează limitele celor mai noi tehnologii cinematografice. VIAȚA LUI PI reprezintă un salt înainte pentru știința și arta cinematografică, comparabil cu efectele speciale din "Titanic", cu revoluția 3D declanșată de "Avatar" și cu grafica computerizată din "Planeta maimuțelor: Invazia", care a oferit expresivitate și profunzime fără precedent personajului Caesar. Ca și Caesar, Richard Parker, din VIAȚA LUI PI, este un personaj perfect întruchipat și accesibil, care vă va da impresia că a fost cu adevărat pe barca de salvare, împreună cu Suraj Sharma, care joacă rolul lui Pi.

VIAȚA LUI PI este primul film 3D al lui Ang Lee, care a ales tehnologia 3D pentru acest proiect cu mult înainte ca "Avatar" să ajungă în sălile de cinema. Regizorul folosește acest instrument pentru a da filmului noi dimensiuni, pentru a ne implica fizic în călătoria lui Pi și pentru a ne adânci în atmosfera emoțională a poveștii. "Am vrut ca vizionarea filmului să fie o experiență unică, la fel ca citirea cărții lui Yann Martel, iar asta a presupus crearea filmului într-o altă dimensiune", spune Lee. "Tehnologia 3D creează un nou limbaj cinematografic, iar VIAȚA LUI PI urmărește atât să atragă publicul în spațiul emoțional al personajelor, cât și să redea dimensiunea epopeică a aventurii."

Sinopsis Povestea
Film - Life of Pi

Life of Pi

(2012)
Viața lui Pi
8.4 1974 voturi 156 păreri
jinglebells