Articole Life of Pi

(2012)

Viața lui Pi

Sinopsis

Cu VIAȚA LUI PI, regizorul Ang Lee ("Brokeback Mountain", "Tigru și dragon") a creat un film revoluționar despre un tânăr care supraviețuiește unui dezastru maritim și se vede silit să pornească într-o călătorie epopeică, plină de aventuri și de descoperiri.

După naufragiul unui transatlantic, fiul adolescent al unui director de grădină zoologică, Pi Patel, plutește în derivă într-o barcă de salvare alături de o hienă, un urangutan, o zebră rănită și un imens și înfometat... tigru de Bengal. Puștiul își folosește cunoștințele enciclopedice în ceea ce privește comportamentul animalelor pentru a-l ține la distanță pe tigrul Richard Parker, construind o tumultoasă și plină de riscuri relație pe parcursul lungilor luni de călătorie pe valurile oceanului.

Acțiunea filmului VIAȚA LUI PI, ecranizarea unei cărți care s-a vândut în milioane de exemplare și a petrecut ani întregi în clasamentele bestsellerurilor, se petrece pe trei continente și două oceane, de-a lungul unei perioade de mulți ani, într-un vast univers al imaginației. Viziunea lui Lee, împreună cu uimitoarele imagini 3D, a transformat un roman care de multă vreme era considerat imposibil de ecranizat într-o îmbinare îndrăzneață de narațiune epopeică și teme profunde, care provoacă la reflecție.

Despre film
Film - Life of Pi

Life of Pi

(2012)
Viața lui Pi
8.4 1974 voturi 156 păreri
jinglebells