Articole Îngerul necesar

(2007)

Îngerul necesar

Despre actori

Anca Florea (Ana). Nascuta pe data de 12 decembrie 1975, la Brasov, Anca Florea a absolvit cursurile Universitatii de Arta Teatrala si Cinematografica din Targu Mures. Dupa roluri in piese de teatru celebre jucate la Teatrul de Stat din Sibiu (Othello, Trei surori, Omul care a vazut moartea, Padurea, etc. ) si numeroase aparitii in reclame, Anca a obtinut primul rol principal in filmul ingerul Necesar de Gheorghe Preda.

Dupa ea, film in regia Cristinei Ionescu, este al doilea film in care Anca este protagonista.

"Rolul din ingerul a fost unul foarte important, el insemnand debutul meu in film. Nu as putea spune ca Ana seamana foarte mult cu mine. Poate doar prin faptul ca este un artist, ceea ce vreau sa ma consider si eu. Ea se confrunta insa cu probleme grave de sanatate, iar asta se rasfrange in mod firesc si in viata ei psihica si emotionala. Aparitia necunoscutului in viata ei o bulverseaza total pentru ca ea prefera sa traiasca dupa regulile ei. Izolata, detasata, distanta. Intr-o locuinta care seamana mai degraba cu o cazemata imensa, aseptica, luminoasa si alba", a declarat actrita.

Constantin Florescu (Stan). S-a nascut pe 11 septembrie 1962. A absolvit Academia de Teatru si Film din Bucuresti sectia actorie clasa profesorilor Olga Tudorache si Adrian Pintea. Filmografia sa include titluri ca Modigliani, Amelia, Wind in the Willows, Space race, The Armistice, etc.

"Cand am primit scenariul, l-am citit pe loc de trei ori. Atat de mult mi-a placut. Era o provocare pe care o asteptam si ulterior, m-am felicitat ca nu am avut nici o ezitare sa o accept.

Il cunosteam pe Gheorghe Preda din scoala, stiam ca e nonconformist, intelectual si complet rebel. Asa a si fost la filmari. Am mers cu el in aventura asta pana la capat si nu am sentimentul ca s-a terminat. Nu as fi deloc surprins daca m-ar suna sa-mi spuna ca s-a mai gandit la o chestie si maine refilmam o secventa sau adaugam alta. Filmul asta e el insusi si ca si el, complet imprevizibil si efervescent. Omul asta dupa ce o sa fie ingropat, o sa sape un tunel pana in Australia, ca sa faca un film cu aborigenii despre conotatiile filozofice ale operei lui Boris Vian. Cred ca am trait o experienta cinematografica necesara.

Despre realizatori Despre regizor
jinglebells