Articole Îngerul necesar

(2007)

Îngerul necesar

Interviu cu Anca Florea

Primul tau rol principal intr-un film de lung-metraj. Cum ai descrie-o in 3 cuvinte pe Ana Coman? Dar pe Anca Florea?

Anca Florea: Ana Coman: interiorizata, marcata, talentata. Pe Anca Florea nu pot s-o descriu...

Care a fost prima ta reactie cand ai citit scenariul? Ai acceptat din prima sau ai avut ezitari?

Anca: Mi s-a parut foarte interesant si eram foarte nerabdatoare sa vad cum va arata pelicula chiar daca nu as fi fost eu protagonista. Daca vorbim despre reactie ca exteriorizare, asa ceva nu cred ca a existat, sau cel putin nu-mi mai aduc aminte. Da. Am acceptat din prima. Daca am avut ezitari, acestea s-au consumat inainte de a spune DA.

Cine este ingerul necesar?

Anca: Acest film are un titlu foarte frumos, dupa parerea mea. Este insa metaforic si deci interpretabil. De aceea eu zic sa lasam publicului libertatea de a decide si de a interpreta anumite lucruri . Sunt de parere ca prea multe explicatii inainte de lansarea unui film pot dauna.

"Ingerul Necesar" este in mod cert un film unic, original prin subiectul pe care il trateaza, prin stilul pe care il foloseste. Dar e pregatit publicul romanesc pentru aceasta schimbare?

Anca: Cu siguranta este un film unic! Publicul romanesc este curios si deschis spre nou. Cu siguranta nu mai este atat de permisiv ca in trecut fiindca asteptarile au crescut. Dar tocmai din aceasta cauza eu cred in publicul romanesc si sunt convinsa ca atata timp cat el nu va fi subestimat - cat timp nu-i va fi sfidata inteligenta si jignit bunul gust - va intra din ce in ce mai des in salile de cinema.

Sinopsis Despre realizatori
jinglebells