Articole I Really Hate My Job

(2007)

Am o slujbă nașpa rău

DISTRIBUTIE

Una dintre principalele probleme din film este aceea ca desi aceste femei isi urasc slujbele, iar in situatiile extreme din respectiva seara sunt exemplificate frustrarile lor, in acelasi timp intre ele exista prietenii minunate si intotdeauna sunt solidare. Acest lucru este excelent prezentat de cele cinci actrite. Faptul ca filmul a trebui filmat intr-un timp atat de scurt a fost considerat o provocare. Totusi, avantajul a fost ca toata lumea a trebuit sa intre in atmosfera scenei foarte repede si acest lucru a adaugat realism fiecarei scene si subliniaza caruselul emotional experimentat de fiecare femeie.

Regizorul Oliver Parker a spus ca este ca si cum ai privi intr-un acvariu cu pesti tropicali; cu atat de multe culori, culturi si personalitati diferite - ceva atat de adevarat in viata reala din Londra.

NEVE CAMPBELL (Abi)

Actrita canadiana Neve Campbell a jucat prima oara intr-un rol principal la 25 de ani in versiunea de teatru a Fantomei de la Opera in Toronto. Campbell a devenit faimoasa dupa ce a fost distribuita in rolul principal din serialul premiat pentru adolescenti, Party of Five. Apoi a aparut in trilogia horror de mare succes Scream regizata de Wes Craven pentru care a primit mai multe premii MTV Movie pentru rolul sau de victima inocenta, Sidney Prescott. Trecand prin multe genuri, aceasta a mai aparut in comedia romantica Three to Tango alaturi de Matthew Perry, in thrillerul erotic Wild Things in care a jucat alaturi de Denise Richards si Matt Dillon, Blues Brothers 2000, The Company regizat de Robert Altman, Churchill: The Hollywood Years si The Craft.
Recent, Campbell a aparut in diferite filme apreciate de critica cum ar fi When Will I Be Loved al lui James Toback, Lost Junction, Closing the Ring, Relative Strangers, Last Call regizat de Henry Bromell si apreciatul Panic in care a jucat alaturi de William H Macy si Donald Sutherland. De asemenea, Campbell a contribuit la scenariu si a produs Panic.
In martie 2006 Campbell a debutat la teatrul West End, intr-o versiune a piesei Resurrection Blues de Arthur Miller.

SHIRLEY HENDERSON (Alice)

Shirley Henderson a crescut in Fife in Scotia si a studiat la Guildhall School of Music and Drama in Londra. Dupa absolvire a facut cariera in teatru la National Theatre sub regia lui Peter Hall, la Royal Court, Traverse, Hampstead, Citizens si mai recent in Anna Weiss la Whitehall Theatre in regia lui Michael Attenborough.
Primul rol pe ecrane l-a jucat alaturi de Robert Carlyle in popularul serial TV Hamish Macbeth care a dus mai apoi la roluri in Rob Roy si Trainspotting. In 1999 Michael Winterbottom a distribuit-o pe Henderson in filmul sau Wonderland. Aceasta relatie a continuat cu aparitiile sale in The Claim, 24 Hour Party People si A Cock and Bull Story.
Ca urmare a rolului ei din Topsy Turvy al lui Mike Leigh, Henderson a fost nominalizata si a castigat numeroase premii. Acestea includ un premiu BAFTA in Scotia pentru Frozen pentru care a castigat si Cea Mai Buna Actrita la Festivalul de Film Cherbourg-Octeville (este singura actrita care a castigat de doua ori acest premiu - a doua oara pentru filmul nominalizat la BAFTA, American Cousins), o nominalizare la British Independent Film Award pentru Villa des Roses a lui Frank van Passel si Premiul pentru Cea Mai Buna Actrita la Festivalul de Film de la Bordeaux din 2003 pentru comedia neagra bizara Wilbur (Wants to Kill Himself). A primit o nominalizare la London Film Critics pentru rolul alaturi de Colin Farrell in succesul irlandez InterMission, iar in mai 2003 Shirley a fost votata drept Cea Mai Buna Actrita la premiile Bowmore/Scottish Screen/Sunday Times ("Oscarul" scotian).

Henderson a aparut in rolul lui Jude, prietena lui Bridget, mare bautoare de Chardonnay, in Bridget Jones' Diary si The Edge of Reason. De asemenea, a jucat in westernul Once Upon a Time in the Midlands al apreciatului regizor Shane Meadows care a fost prezentat la sectiunea Quinzaine des realisateurs la Cannes. Recent, a jucat in Marie Antoinette regizat de Sofia Coppola pentru Columbia Pictures si continua sa apara in filmele Harry Potter in rolul tragicei Moaning Myrtle.

In televiziune, Henderson a aparut in extravaganta productie BBC Charles II: The Power and the Passion, in The Taming of the Shrew, The Way We Live Now, Dirty Filthy Love si intr-un episod din Dr Who, tot pentru BBC. Tocmai a terminat de filmat Wedding Belles pentru Channel 4, scris de Irvine Welsh si regizat de Phil John.

ALEXANDRA MARIA LARA (Suzie)

Nascuta pe 12 noiembrie 1978 in Bucuresti, Romania, Alexandra Maria Lara a fugit in Germania cu parintii ei la varsta de patru ani si jumatate. Dupa ce a absolvit Liceul Francez din Berlin, a studiat actoria la Theaterwerkstatt Charlottenburg din 1997 pana in 2000, dar jucase deja in roluri principale in seriale si filme de televiziune.

Primele roluri in filme i s-au oferit pe cand era inca la scoala, fiind distribuita in rolul principal din serialul de familie de pe ZDF, Mensch, la varsta de 16 ani. De atunci a jucat intr-un numar impresionant de filme si productii de televiziune de la filmele de televiziune Die Bubi Scholz Story si Der Tunnel ale lui Roland Suso Richter pana la filmul de televiziune Liebe und Verrat al lui Mark Schlichter si filme de lung metraj precum Fisimatenten al lui Jochen Kuhn, Suedsee, eigene Insel al lui Thomas Bahmann, Leo & Claire al lui Joseph Vilsmaier, Nackt al lui Doris Doerrie si Cowgirl al lui Mark Schlichter. A devenit cunoscuta in afara Germaniei dupa ce a aparut in rolul Ducesei Maria Waleska, alaturi de Christian Clavier, Gerard Depardieu si Isabella Rossellini, in mini-serialul de televiziune, coproductie internationala, Napoleon si a primit unul din rolurile principale in noua versiune Doctor Zhivago, cu Sam Neill si Keira Knightley.

Apoi a jucat rolul secretarei lui Adolf Hitler, Traudl Junge in filmul lui Oliver Hirschbiegl nominalizat la OSCAR, Der Untergang (Downfall). Datorita interpretarii excelente din acest film, Francis Ford Coppola i-a scris o scrisoare si i-a oferit un rol principal in Youth Without Youth, film inspirat din nuvela lui Mircea Eliade, Tinerete fara Tinerete. De atunci, a jucat alaturi de Moritz Bleibtreu in drama romantica a lui Helmut Dietl, Vom Suchen und Finden der Liebe. La inceputul anului 2006, Alexandra a revenit in tara natala, Romania, pentru a juca rolul feminin principal in melodrama lui Didi Danquart, Offset.

ANNA MAXWELL MARTIN (Madonna)

Nascuta in Anglia, Anna Maxwell Martin a studiat la universitatea din Liverpool inainte de a se inscrie la London Academy of Music and Dramatic Art. Martin a iesit prima oara in evidenta pe scena London West End in rolul Lyra din productia National Theatre a piesei lui Philip Pullman, His Dark Materials. I-a fost apoi distribuit rolul lui Bessie Higgins in adaptarea pentru televiziune pentru BBC a romanului lui Elizabeth Gaskell, North and South, in 2004 si a aparut ca invitata in serialul Doctor Who din 2005. A interpretat-o pe Esther Summerson, personajul central din adaptarea din 2005 pentru BBC a romanului lui Charles Dickens, Bleak House, pentru care a castigat titlul de Cea Mai Buna Actrita la Premiile Bafta pentru Televiziune- 2006.
In ianuarie 2006, a jucat in The Entertainer la Royal Court Theatre, iar in februarie si martie a aparut in Other Hands la Soho Theatre. Ea este naratorul versiunii pe CD pentru The Foreshadowing, o carte pentru copii despre Primul razboi mondial de Marcus Sedgwick, care a fost publicata in mai 2006. Dupa aceasta, a interpretat-o pe Cassandra Austen in Becoming Jane, un film ce va aparea in 2007, despre prima parte a vietii romancierei Jane Austen, cu Anne Hathaway. A jucat in rolul fiicei temnicerului in adaptarea lui Lee Halls pentru The Wind in the Willows, o productie de milioane de lire a Box TV pentru BBC One. In prezent interpreteaza rolul lui Sally Bowles in productia lui Bill Kenwright de la West End, Cabaret de la Lyric Theatre. Relansarea acestui faimos musical este regizata de Rufus Norris si este programata sa fie jucata pana pe 29 septembrie 2007.

OANA PELLEA (Rita)

Actrita romanca Oana Pellea a studiat la Academia Romana de Teatru si Film inainte de a castiga numeroase premii pentru rolurile de teatru si film.
A jucat in Where the Sun is Cold al lui Bogadan Dreyer precum si in filme regizate de Alexandru Tatos, Dan Pita si Stere Guela. Pellea a primit numeroase premii internationale pentru rolul principal din State of Fact, inclusiv premiul pentru Cea Mai Buna Actrita la Festivalul de Film de la Geneva, Festivalul de Film Politic din San Marino si la Festivalul International de Film Golden Eagle din Georgia.
S-a remarcat, de asemenea, si in teatru. Interpretarile notabile includ rolurile Masha in Trei Surori de Chekov, Lucius in piesa lui Shakespeare Julius Caesar si Maria din Woyzeck de Georg Buchner toate acestea contribuind la castigarea in 1996 a Premiului Criticilor Internationali de Teatru pentru Cea Mai Buna Actrita si a premiului Cea Mai Buna Actrita din Romania in 2001.
Alte roluri de teatru importante includ Juliette in Mephisto de Klaus Mann, Catarina in productia lui Mihai Manutiu a piesei lui Shakespeare, imblanzirea scorpiei si Drussila in Caligula lui Camus.
Vorbitoare de romana, franceza, engleza si italiana, Pellea a participat la numeroase productii multilingve inclusiv la coproductia franco - italiana Joan of Arc.
Mai recent, a jucat in Children of Men regizat de nominalizatul la Oscar Alfonso Cuaron si in Youth Without Youth regizat de Francis Ford Coppola.

DANNY HUSTON (in propriul sau rol)

Fiul legendarului regizor John Huston, Danny Huston si-a inceput cariera ca regizor de televiziune. Dupa ce a aparut in Leaving Las Vegas, a trecut in fata camerei ca actor si a continuat astfel in peste douazeci de filme precum Birth, Marie Antoinette si Children of Men.
Huston a respectat traditia familiei de a urma o cariera creativa variata. A inceput ca pictor, dar a trecut repede la regia de film si a condus numeroase proiecte de film si televiziune. Dorind sa invete mai multe despre actorie pentru a intelege mai bine meseria de regizor, a inceput cu roluri mici in filme. Apoi, acest lucru a dus la o noua pasiune si la rolul sau de debut in filmul independent Ivansxtc. Filmul regizat de Bernard Rose a fost nominalizat la Independent Spirit Awards, inclusiv pentru Cel Mai Bun Actor pentru evolutia lui Danny in rolul agentului de la Hollywood Ivan Beckman. De atunci Danny a lucrat non-stop ca actor.

Huston a aparut recent alaturi de Ralph Fiennes in filmul oscarizat al lui Fernando Meirelles, The Constant Gardener si in filmul britanic independent Alpha Male alaturi de Jennifer Ehle. De atunci, a mai fost vazut in filmul regizat de Sofia Coppola, Marie Antoinette si in The Proposition in care apar si Guy Pearce si Emily Watson. In 2003 Danny a lucrat la proiectul lui Martin Scorsese, The Aviator alaturi de Leonardo DiCaprio si Alec Baldwin, pentru care intreaga distributie a fost nominalizata la un premiu SAG in 2004. "Danny a aparut si in filmul Birth alaturi de Nicole Kidman, film regizat de Jonathan Glazer." De asemenea, apare in 21 Grams, al treilea lung-metraj al lui Alejandro Inarritu. A colaborat de cateva ori cu regizorii Mike Figgis si Bernard Rose si este actorul principal din filmul lui John Sayles, Silver City, alaturi de Chris Cooper si Daryl Hannah. A filmat recent Fade to Black al lui Oliver Parker in care il joaca pe Orson Welles. Din distributie mai fac parte si Christopher Walken si Paz Vega.

Nascut la Roma, Danny a fost crescut in Irlanda si Londra cu opriri in Mexic si Statele Unite. in prezent locuieste in Los Angeles cu sotia sa Katie si cu fiica Stella.
ECHIPA Construirea platoului de filmare
jinglebells