Articole I Really Hate My Job

(2007)

Am o slujbă nașpa rău

Despre film

Dupa ce a fost ani de zile chelnerita prin diverse restaurante, scriitoarea Jennifer Higgie a simtit ca trebuie sa scrie un film despre experientele sale... sau sa se impuste?

In timpul diferitelor sale experiente prin restaurante, Jennifer a avut parte de clienti nepoliticosi, clienti faimosi si sobolani in bucatarie, pentru a aminti doar cateva situatii. Cand a relatat toate aceste povesti fratelui sau Andrew, care lucra in media, au hotarat amandoi ca toti acesti oameni pe care i-a intalnit si situatiile in care s-a aflat ar trebui folosite pentru a scrie un scenariu.

A rezultat o comedie de grup plasata intr-un restaurant din cartierul Soho din Londra. Jennifer crede cu tarie ca in fiecare loc in care a lucrat exista o energie fantastica - oamenii isi urau slujbele, dar le tratau ca si cum era ceea ce trebuiau sa faca pentru a-si atinge visul si asta a vrut ea sa descrie.

Am o slujba naspa rau. Cine nu a spus-o? O cariera. Este ceea ce se intampla cand pierzi controlul unei masini pe o sosea uda si aceasta se loveste de un zid de caramida. Poti presupune ca este vorba doar despre trei chelnerite, un bucatar si o femeie care spala vasele, dar acestea se vad ca o artista, o actrita, o amanta, o scriitoare si o filosoafa.

Filmul trebuia sa fie denumit initial Waiting, pentru ca toate femeile, in respectiva seara si in general in vietile lor, asteapta sa li se intample ceva (incitant).

Am o slujba naspa rau este in mod clar o comedie, dar are cu siguranta si ceva emotionant si dramatic. Regizorul Oliver Parker comenteaza faptul ca scriitoarea Jennifer Higgie are un mare talent de a scrie ceva care acum este extrem de amuzant si imediat rupe inimi, redand atat de bine viata reala.
Itinerariul regizorului subject
jinglebells