Articole I Really Hate My Job

(2007)

Am o slujbă nașpa rău

ECHIPA

Regizor - OLIVER PARKER

Regizorul nominalizat la BAFTA Oliver Parker a lucrat mult timp ca actor si ca regizor de teatru si film. Incepand in televiziune, Parker a regizat The Private Life of Samuel Pepys pentru BBC cu Steve Coogan, Billingsgate cu Jim Broadbent si Copper Clive cu Steve Tomkinson.

In 1995, Parker a regizat apreciata adaptare a piesei Othello de Shakespeare cu Laurence Fishburne si Kenneth Branagh, pentru Castle Rock Entertainment. A lucrat apoi la An Ideal Husband, pe care l-a adaptat si regizat. Cu o distributie formata din Cate Blanchett, Minnie Driver, Rupert Everett si Julianne Moore, filmul a fost nominalizat pentru doua Globuri de Aur si trei premii BAFTA.

In ultimul timp, Parker a adaptat si regizat The Importance of Being Earnest cu Rupert Everett, Judi Dench si Reese Witherspoon si Fade to Black cu Danny Huston, Christopher Walken si Diego Luna.

Pe langa numeroasele filme de lung metraj, Parker a scris si regizat diverse scurtmetraje printre care A Little Loving, o comedie romantica cu Helena Bonham Carter, thrillerul Short Cut si comedia de fictiune Unsigned (toate au fost cumparate si difuzate de Channel 4).

Scenarist - JENNIFER HIGGIE

Jennifer Higgie este o scriitoare australiana ce traieste in Londra. Ea este co-redactor al revistei internationale de arta contemporana, Frieze, si scrie in mod regulat despre arta si cultura. Sternberg Press a publicat recent romanul ei, Bedlam, iar urmatoarea ei carte despre arta si comedie, The Artist's Joke, va fi lansata de Whitechapel Gallery si MIT press in ultima parte a anului 2007. Am o slujba naspa rau este primul ei scenariu de film.


Producator - Andrew Higgie

Experienta diversa a lui Andrew Higgie cuprinde film, teatru si televiziune. In 1993, a lucrat cu celebru trio de comedie din Australia, The Doug Anthony Allstars, pentru ca mai apoi, sa colaboreze cu compania de productie a lui Rowan Atkinson, Tiger Aspect (Vicar of Dibley, Mr Bean) si apoi cu nou infiintata Back Row Productions din Londra, care a produs cel mai de succes export al Australiei din toate timpurile, Tap Dogs. De asemenea, ei l-au lansat pe comicul britanic Eddie Izzard in debutul pe Broadway in Statele Unite. Imediat dupa aceea, Higgie a petrecut doua luni in suburbiile darapanate din afara Johannesburgului, pentru a produce documentarul multipremiat, The Gum Boots Story pentru PBS si Warner Bros. Gum Boots a fost apoi lansat cu succes pe Broadway si in West End. Back Row a produs, de asemenea si turneul mondial al lui Jerry Seinfeld in 1998/9.

In August 2000, Back Row Productions a fost cumparata de un gigant american, SFX Theatrical Group, care la randul sau a fost cumparat de Clear Channel Entertainment. Aici Higgie a deschis drumurile diviziei Filmed Entertainment, lucrand indeaproape cu divizia Theatrical and Sports - realizand numeroase documentare si filme de televiziune multipremiate, cu staruri sportive precum David Beckham, Michael Owen, Frankie Dettori, Jonny Wilkinson pentru BBC, Channel 4, ITV si BSkyB.

In 2004 Higgie a conceput, produs si coprodus DVD-ul si reportajul special de televiziune, Really Bend it Like Beckham - DVD-ul inovator de antrenament al lui David Beckham pentru copii.

In septembrie 2005, Higgie a fost co-fondator al departamentului de productie a 3DD Group, unde dezvoltat proiecte alaturi de actrita Cate Blanchet, inclusiv o viitoare productie a Through A Glass Darkly a lui Ingmar Bergman. De asemenea, a produs Album Chart Show, programul muzical cel mai apreciat de pe Channel 4, actualmente difuzat in 15 tari. Higgie a participat la realizarea filmului Am o slujba naspa rau.


Producator - Dominic Saville

Dominic Saville a infiintat in 1994 3DD Entertainment Limited, una dintre primele companii din Marea Britanie in ceea ce priveste vanzarile, distributia si co-finantarea programele TV si 3DD Group in 2006.

Pe durata celor 20 de ani de experienta in televiziune, film si distributie de DVD-uri, Saville a fost, pe langa rolul sau de CEO al 3DD Group, Producator Executiv pentru numeroase programe internationale de succes inclusiv: Robbie Williams - Nobody Someday pentru Film Four si UIP; Later with Jools - 10 Years Later pentru Warner Music si BBC; Punk:attitude, un film de Don Letts pentru IFC si Channel 4; Really Bend it Like Beckham pentru BBC, SFX si Fremantle; si American Film Theatre Retrospective cu Alan Bates, Susannah York si Arthur Hiller.

Saville a infiintat recent o divizie de productie si a fost producator executiv pentru The Album Chart Show de pe Channel 4.

In 2007 3DD Group intra in mod strategic pe piata digitala unde vor furniza acces la muzica si filme independente pe platforme digitale/on-line.

Saville este de asemenea co-fondator al inD DVD, o casa de inregistrari DVD de nisa ce lanseaza filme ale unor distinsi regizori precum Federico Fellini, Jack Cardiff, Harold Pinter, John Frankenheimer si Laurence Olivier, alaturi de dramele castigatoare BAFTA, Clocking Off si Sex Traffic.

Producator - Matthew Justice

Matthew Justice a lansat Lunar Films in mai 2004. In ultimii trei ani Lunar a produs, co-produs si a fost producator executiv pentru urmatoarele filme:
Filmul lui Cedric Klapisch Les Poupees Russes (The Russian Dolls), cu Audrey Tautou si Romain Duris care a incasat 25m$ in Franta; filmul lui Raoul Ruiz, Klimt, cu John Malkovich care a avut premiera la Festivalul de Film din Rotterdam in 2006; filmul lui Stephen Bradley Boy Eats Girl, un horror anglo-irlandez cu adolescenti cu Samantha Mumba; filmul lui Gary Love Sugarhouse, cu Ashley Walters, Andy Serkis si Steven Mackintosh care a fost primul film finantat de Slingshot Studios; si filmul lui David Mackenzie Hallam Foe, cu Jamie Bell si Sophia Myles. Hallam Foe a avut premierea in competitia principala la Festivalul de Film de la Berlin in 2007 unde a primit Ursul de Argint pentru Cea mai buna muzica.

Lunar Films a fost creata din filiala de productie infiintata de Justice pentru compania financiara de top Invicta Capital din Regatul Unit. Inainte de a ajunge la Invicta, a fost partenerul de productie al lui Stephen Norrington timp de sapte ani. Colaborarea lor a inceput la Pinewood Studios in 1993 cu Death Machine, o comedie ironica cu roboti care a incasat 3m$ si i-a facut remarcati. Drept urmare, Norrington a fost angajat sa regizeze Blade cu Wesley Snipes, la care Justice a fost producator. Blade a incasat peste 200m$. Dupa Blade, Justice a produs filmul premiat al lui Norrington, The Last Minute cu Max Beesley si Jason Isaacs. Pe langa filmele lui Norrington, a castigat cateva premii pentru producerea reclamelor lui Michel Gondry pentru Levi's si Smirnoff.

Justice este membru al BAFTA si este membru al grupului de politici ale filmului PACT.

Producator - Alan Greenspan

Alan Greenspan a petrecut cincisprezece ani la International Creative Management, unde reprezenta scenaristi si regizori internationali de top si a realizat proiecte mari de televiziune si film, ajungand in scurt timp Vicepresedinte. Dupa ce a parasit ICM, Greenspan a infiintat propriile companii de productie, International Arts Entertainment si Alan Greenspan Productions.

Pe langa International Arts Entertainment si AGP, Greenspan s-a asociat cu regizorul Mike Newell (Four Weddings and a Funeral, Harry Potter and the Goblet of Fire) pentru a forma Dogstar Films. Proiectele Dogstar cu Greenspan in calitate de producator sau producator executiv au inclus Photographing Fairies, 200 Cigarettes, Pushing Tin, Best Laid Plans, High Fidelity si Donnie Brasco.

Prin intermediul International Arts Entertainment si Alan Greenspan Productions, Greenspan a produs filme precum My Little Eye cu Working Title 2 si Bookies cu Nick Stahl si Rachael Leigh Cook. in 2005, 20th Century Fox a lansat filmul sau Fever Pitch cu Drew Barrymore si Jimmy Fallon regizat de Peter si Bobby Farrelly. A Good Woman, bazat pe piesa lui Oscar Wilde, Lady Windermere's Fan regizat de Mike Barker, cu Helen Hunt, Scarlett Johansson si Tom Wilkinson a fost lansat de Lions Gate Films in 2006. Greenspan are in prezent mai multe proiecte independente si de studio.


Producator Executiv - CHRIS AUTY

Chris Auty si-a inceput cariera profesionala ca critic de film la Time Out. in 1985 a infiintat Oasis, o companie de distributie de film din Regatul Unit. Intre 1991 si 99, a fost Director Administrativ la Recorded Picture Company ("RPC") a lui Jeremy Thomas producand sau co-producand doisprezece filme, inclusiv Little Buddha si Stealing Beauty ale lui Bernardo Bertolucci, Crash al lui David Cronenberg si Blood And Wine al lui Bob Rafelson. Intre 1998 si 1999, a fost membru al grupului de revizuire a politicilor in cinematografie, iar apoi a devenit Membru de Conducere in Film Council.

In iunie 1999, Auty'a fost numit Director Executiv la The Film Consortium care a finantat numeroase filme, inclusiv 24 Hour Party People and In This World (Ursul de Aur, Festivalul de Film de la Berlin 2003) ale lui Michael Winterbottom, The 51st State, Christmas Carol: The Movie, Bright Young Things al lui Stephen Fry si filmul lui Pawel Pawlikowski care a castigat premiul BAFTA, My Summer of Love. In octombrie 2001, Auty a devenit CEO al Civilian Content Plc (in prezent The Works Media Group Plc) si a restructurat grupul pentru a incorpora TFC, The Works International Sales si The Works UK Distribution." Printre filmele recente se afla The Road to Guantanamo al lui Michael Winterbottom (castigator al Ursului de Argint la Berlin in 2006), River Queen al lui Vincent Ward, pe care Auty l-a si produs, The Proposition si The Best Man.
Sinopsis DISTRIBUTIE
jinglebells