Articole Hellboy II: The Golden Army

(2008)

Hellboy și Armata de Aur

Despre distributie

RON PERLMAN (Hellboy) si-a început colaborarea cu Guillermo del Toro înca de la primul film al regizorului, „Cronos,” în 1993. Actorul si regizorul s-au reunit noua ani mai tarziu pentru „Blade II.” În 2004, del Toro si-a împlinit un vis mai vechi si l-a pus pe Perlman în rolul principal din „Hellboy.”
Perlman are o biografie impresionanta, atat în domeniul filmului, cat si al televiziunii si teatrului, activitatea sa în domeniu întinzandu-se pe aproape trei decenii. Dupa absolvirea Universitatii din Minnesota, si-a început cariera pe scena teatrului în New York, unde a jucat în adaptari atat dupa autori contemporani precum Pinter si Beckett cat si dupa clasici precum Shakespeare, Marlowe si Cehov.
Cariera sa în domeniul filmelor a început în 1981, cu rolul principal din filmul „Quest for Fire” al regizorului francez Jean-Jacques Annaud. Cinci ani mai tarziu, a jucat în rolul cocosatului Salvatore din adaptarea pentru ecran dupa romanul lui Umberto Eco, „Numele trandafirului,” regizata tot de Annaud.
Alte titluri din filmografia sa sunt: „The Island of Dr. Moreau,” „Romeo Is Bleeding,” „Star Trek: Nemesis,” precum si productia independenta „The Last Supper” si scurt-metrajul premiat la Oscar „Two Soldiers.”
Cei trei ani în care a jucat în serialul de televiziune „Beauty and the Beast” i-au adus un Glob de Aur pentru cel mai bun actor, precum si doua nominalizari la Emmy. Mai recent, Perlman poate fi vazut în miniseria „Desperation,” dupa Stephen King, în „Outlander,” în care joaca alaturi de Jim Caviezel si John Hurt si „The Last Winter.”

SELMA BLAIR (Liz Sherman) este una dintre cele mai interesante si versatile actrite din cinematografia de azi. Dupa ce a terminat liceul în Michigan, Blair s-a mutat la New York, cu dorinta de a deveni fotograf, însa si-a descoperit talentul urmand cursuri de specialitate la Conservatorul Stella Adler. Primul sau rol important a fos cel din „Cruel Intentions,” dupa care au urmat rolurile din „Legally Blonde” si „The Sweetest Thing.” În curand, Blair va putea fi vazuta pe ecrane în „My Mom’s New Boyfriend,” alaturi de Antonio Banderas, Meg Ryan si Collin Hanks.
De asemenea, Blair a jucat în „Hellboy” si în „A Dirty Shame,” „In Good Company,” „Feast of Love” si „Purple Violets.”

DOUG JONES (Abe Sapien/Chamberlain/Angel of Death) s-a nascut pe 24 mai 1960, în Indianapolis, Indiana si a crescut în partea de nord-est a orasului. Dupa terminarea liceului, a urmat Ball State University, pe care a absolvit-o cu o licenta în telecomunicatii.
Pe cand era înca student, Jones s-a alaturat unei trupe numite „Mime Over Matter.” În vara de dupa absolvire, a lucat ca mim în parcul tematic Kings Island din Cincinnati, Ohio. De asemenea, a fost si contorsionist.
În 1985 s-a mutat în Los Angeles, unde a început o cariera impresionanta, jucand în peste 30 de filme, mai multe seriale de televiziune (inclusiv „Buffy the Vampire Slayer – episodul în care el a aparut, „Hush,” a primit doua nominalizari la Emmy), peste 90 de reclame si cateva videoclipuri muzicale.
Celebru pentru rolurile sale din „Hocus Pocus” si din remake-ul din 2002 dupa „The Time Machine,” Jones a mai jucat în „Mystery Men,” alaturi de Ben Stiller, „Batman Returns,” alaturi de Danny DeVito si „Adaptation” alaturi de Nicholas Cage.
Interpretarea sa energica a personajului Abe Sapien în „Hellboy” al lui Guillermo del Toro i-a adus popularitate, jucand în 2005 în „El Labirinto del Fauno” al lui del Toro. Pe langa Pan, Jones a mai jucat în film si rolul lui „The Pale Man,” o creatura grotesca care mananca copii, alegand sa învete si sa vorbeasca în film în spaniola veche. Filmul a fost nominalizat la trei premii Oscar si a castigat trei.

JEFFREY TAMBOR (Tom Manning) a fost nominalizat la sase premii Emmy pana acum. Nascut si crescut în New York, Tambor a început sa studieze actoria la 12 ani. si-a luat licenta la San Francisco State University si apoi masteratul în teatru la Wayne State University.
A debutat în film ca partenerul tulburat al lui Al Pacino în „...And Justice for All,” în 1979. Filmografia sa mai include „Girl, Interrupted,” în care a jucat alaturi de Angelina Jolie, „Meet Joe Black,” „Dr. Dolittle,” „There’s Something About Mary,” „A House in the Hills,” „Radioland Murders,” „Big Bully” si „Learning Curves.”
Tambor a primit doua nominalizari la premiul Emmy ca actor în rol secundar pentru serialul „Arrested Development” si a mai fost nominalizat la alte patru premii Emmy în timpul celor sase ani în care a lucrat la „The Larry Sanders Show,” produs de HBO.
De-a lungul carierei sale, Tambor s-a ocupat mult si de teatru. Recent, a aparut în rolul lui Max Detweiler într-o adaptare dupa „The Sound of Music.” Tambor locuieste în Los Angeles împreuna cu sotia sa Kasia, fiul sau Gabriel si fiica sa, Eve.

LUKE GOSS (Printul Nuada) a facut parte din trupa britanica Bros, cu care a castigat numeroase premii. Cariera sa de actor a început în 2002, cu doua lung-metraje foarte diferite: drama „ZigZag,” regizata de David S. Goyer, în care a jucat alaturi de John Leguizamo, Natasha Lyonne si Wesley Snipes, respectiv hitul lui del Toro, „Blade II.”
În 2005, Goss a mers în India pentru rolul princiapl din filmul biblic „One Night With the King,” în care a aparut alaturi de Omar Shariff si Peter O’Toole. Recent, a mai jucat în „The Man,” „Mercenary for Justice,” „Bone Dry,” „Unearthed,” „Deep Winter” si „Shanghai Baby.” Goss tocmai a terminat filmarile la „Tekken,” un science-fiction bazat pe jocul de PC omonim.

JOHN HURT (Trevor „Broom” Buttenholm) s-a nascut în 1940, fiind fiul lui Arnold Herbert, preot anglican si al lui Phylis Massey, inginer si actrita amatoare. A studiat la Kent si Lincoln, primind în cele din urma o bursa la Royal Academy of Dramatic Art. Hurt a devenit unul dintre cei mai celebri actori britanici. Filmografia sa include „The Hit,” „A Man for All Seasons,” „Scandal,” „Rob Roy,” „Afterplay,” „Hellboy,” „The Skeleton Key,” „V for Vendetta” si „Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull.”
Hurt a terminat recent un nou proiect, alaturi de Jim Jarmusch si se pregateste de „44 Inch Chest,” scris de Louis Mellis si David Scinto si care urmeaza sa fie regizat de Malcom Venville.

Despre realizatori Personajele principale
jinglebells