Articole Hellboy II: The Golden Army

(2008)

Hellboy și Armata de Aur

Personajele principale

Hellboy

Nascut din flacarile iadului si adus pe Pamant doar ca sa perpetueze raul, Hellboy a fost salvat din mainile fortelor oculte naziste de binevoitorul dr. Trevor Broom, care l-a crescut pentru a deveni un erou ca nimeni altul. Acum, totul depinde de supereroul dur si nemaipomenit de aspru, dar mare iubitor de pisici, sa scape lumea de un print crud si de armata lui de rai. Poate ca e rosu, încornorat si neînteles, dar atunci cand ai nevoie ca o treaba sa fie bine facuta, cu siguranta ca poti apela la el. Bratul lui cel drept, care se prelungeste cu un ciocan virtual cu o putere grozava, este o arma în plus. Cand nu e o treaba pentru un ciocan, îl are si pe „Big Baby” un revolver hibrid cu gloante mari cand borcanelele cu mancare pentru bebelusi.

Liz

Liz Sherman este pirokinetica si abia acum a început sa-si foloseasca puterile descoperite de la varsta de 11 ani, puteri care în mod tragic, au costat-o viata familiei. Liz a crescut retrasa, astfel ca fetita timida a gasit la B.P.R.D. nu numai un camin, dar si iubirea vietii ei, în persoana lui Hellboy. Satula sa fie tratata ca o ciudatenie, Liz accepta deschis noul rol pe care si-l asuma echipa ei si colegii eroi, care nu mai au de ce sa se ascunda. Atunci cand e nevoie, canta „Focul nu e dusmanul meu, ci este o parte din mine” pentru a arunca vapai asupra oricarui inamic ce-i ameninta pe prietenii ei nevinovati.

Abe

Un personaj amfibie care are în jur de 150 de ani, Abe Sapien detine puterea psihogenica de a descifra trecutul si viitorul. Un gentilom în toata puterea cuvantului, gusturile lui desavarsite pot fi discutabile numai în ce priveste pasiuna pentru „delicioasele” oua stricate. Ichthyo Sapien trebuie sa foloseasca un Aqua-Plaman pentru a-si furniza oxigen corpului cand se afla în afara apei... Mai trebuie spus despre el ca are un loc foarte special în inima pentru Printesa Nuala, care împartaseste o parte din darurile lui si simtul dreptatii.

Johann

Este cel mai nou membru în B.P.R.D. Johann Krauss este o fiinta esoterica protoplasmica care poate cu usurinta sa stapaneasca entitatile, atat mecanic cat si organic. A studiat arta teleplastiei si are un costum special care-i da forma ectoplasmei sale gazoase. Abilitatea lui Johann de a patrunde în obiectele lipsite de viata le va sluji lui Hellboy, Lizei si lui Abe în cautarile lor dupa monstrii care lovesc prin noapte.

Manning

Agentul special Tom Manning, care asigura legatura între FBI si B.P.R.D. este un veteran în ce priveste efortul de a-i feri pe supereroi de public. Desi a reusit sa tina departe tabloidele în cautare de scandaluri de stirile cu „omul-diavol”, acum este depasit de situatie. Ultimile peripetii ale lui Hellboy în Manhattan au uimit publicul, totul este pe cale sa se dezvaluie, Agentia este nemultumita de activitatea lui Manning si slujba acestuia e în mare risc. Cireasa de pe tort vine de la Washington care îi cere lui Johann Krauss sa devina noul director al fostei agentii secrete.

Printul Nuada

Este un despot, un conducator tiranic care ameninta lumea de sus, dar si cea de jos. Printul Nuada a trezit o armata invincibila de creaturi, cunoscuta sub numele de Golden Army. S-a întors din exil, din regatul Bethmoora pentru a reclama tara si libertatea pe care pretinde ca i-au fost rapite, lui si poporului sau. Pentru a avea izbanda, Nuada stie ca are nevoie de ajutorul binelui, raului si... raului nesfarsit.

Printesa Nuala

Frumusetea nepieritoare în timp, gratioasa Nuala, seamana fizic uimitor cu brutalul ei frate geaman, Nuada. Ea este întruparea binevoitorului yin fata de vicleanul yang al fratelui sau. Copil favorit al regelui Balor, Nualei i-a fost încredintata o ultima piesa din Royal Crown of Bethmoora, o comoara de aur ce poate aduce pacea în univers, sau distrugerea lui.

Wink

Mana cea dreapta a printului Nuada, un trol hidos care abia asteapta sa îndeplineasca dorintele spurcatului print Nuada, indiferent cat de brutale si crude îi sunt ordinele. De la a dezlantui o hoarda de zane cu colti asupra unei biete multimi, pana la bantui Piata Trolilor în cautare de galceava, Wink este un monstru dintr-o bucata. Pumnul lui urias cu buzduganul extensibil este pe masura lui Hellboy si bratul drept al Apocalisului.

Îngerul Mortii

Cumplitul Înger al Mortii (este o „ea”) a asteptat o vesnicie pentru a aduce o profetie Lizei si lui Hellboy, o profetie care poate schimba soarta lor de azi si lumea de maine. Cu o inima doar din piatra si tarana – si bucurandu-se doar de compania ocazionala a spiridusului din Bethmoora – le va da celor doi membri a B.P.R.D. sa aleaga între o viata noua sau o era a mortii.

Despre distributie
jinglebells