Articole Hasta la Vista

(2011)

Hasta la Vista

Despre distribuție și realizatori

ROBRECHT VANDEN THOREN (1982) a studiat la Academia Fontys de Dramă din Einfhoven( Olanda) și a absolvit în 2005 ca și lector în dramă și regizor de teatru. În teatre a jucat în numeroase producții la Cecilia Theatre Company’s Piet Arfeuille (Olanda) și la HetPaleis în Belgia. Robrecht a jucat de asemenea in programe TV “ What if?” și a avut apariții in seriile televizate Flikken, Spoed, Witse, Click-ID, Thuis, de Anneliezen, Aspe și Code 37.

GILLES DE SCHRYVER (1984) este un actor, actor de teatru, scriitor. A absolvit Masterul în Dramaturgie la Hogeschool Gent- Conservatorium în 2005. A jucat in mai multe producții in limba franceză a Teatrului National din Belgia si la Brussels Royal Monnaie.

Ca și actor de teatru a colaborat cu regizori ca: Luk Perceval, Johan De Smet, Koen De Sutter. A avut roluri in filmele lui: Joost Wynant, Hans van Nuffel, Nic Balthazar, Jakob Verbruggen, Jan Matthys și alții. Ca actor indepenedent și de teatru, De Schryver și-a înființat propria companie de teatru Het Geit în 2009 împreuna cu colga sa de teatru Yahya Terry, cu care își produce propriile opere

TOM AUDENAERT (1979) a absolvit în 2003 “De Kleine Academie” din Bruxelles. Imediat după absolvire, a călătorit prin toată Europa, cu compania teatrală Cie Bizar. A avut apartiții în diferite producții televizate, dintre care: Neveneffecten, Willy’s en Marjetten și Hallelujah. A apărut în diferite reclame, majoritatea amuzante. În teatru, Tom a jucat in multe producții printre care unele bilingve ale Ansamblului Leporello din Bruxelles (‘Macbethbranding’ / ‘La Revanche de Macbeth’ și ‘Leporellone’), spectacole pentru copii ale Teatrului Bizon, cu Aksident și Producties în Zonen. A jucat în numeroase scurt metraje dintre care “Ulreca” a lui Kenneth Taylor- cȃștigător al competiției ACE- Ghent Film Festival) și scurt metrajele absurd ale duo-ului regizoral Pavel Dundas.

ISABELLE DE HERTOGH (1972) a absolvit Conservatorul Regal din Bruxelles in 1995 cu Premiul întâi. Ea activează în principal la teatru.

MARIANO VANHOOF (1974)
În 1998, Mariano Vanhoof (1974) a absolvit cursurile Școlii de Arte Vizuale la KASK.
În 1999, a produs THE UNDERTAKER (‘De Aanspreker’), proiectul final al lui Geoffrey Enthoven și in același an, pun bazele casei de producții Fobic Films.

În 2001, lansează filmul său de debut CHILDREN OF LOVE (‘Les Enfants De l’Amour’). Filmul a fost primit cu mult enuziasm și nu doar că a câștigat Premiul Publicului la Festivalul de Film de la Ghent, dar a mai primit și o Mențiune Specială la Festivalul de Film Mannheim-Heidelberg.

Nu mult după succesul initial al CHILDREN OF LOVE, Mariano a fost abordat de European Film Promotion și premiat cu titlul ‘Producer on the Move, 2002’ la Festivalul de Film de la Cannes. Anii următori, Mariano a produs THE VOICE ON WINGS (2003), un documentar de
Klaas Rusticus și ‘A Message From Outer Space’ (2004), un scurt metraj de Roel Mondelaers
Și Raf Reyntjens. În 2006 al doilea lungmetraj THE ONLY ONE (‘Vidange Perdue’) a fost lansat.

Filmul a obținut Marele Premiu la Festivalul de Film Mannheim-Heidelberg și a fost selectat pentru secțiunea Regizori Noi, in cadrul - New Film Festival din New York în aceeași perioadă.
year. În 2008 Mariano produce HAPPY TOGETHER scris de Jacques Boon și regizat de Geoffrey Enthoven.

HASTA LA VISTA este cel de-al patrulea lungmetraj a lui Mariano. În afară de aceste proiecte, Mariano a mai lucrat și ca producător executive și director de producție pentru mai multe companii de producție. În prezent Mariano lucrează la 3 lungmetraje: ALLEMAAL IETS de Lieven Van Droogenbroeck, KLAPROOS scenariul de Jacques Boon și WINNIPEG scenariul de Pierre De Clercq.

GEOFFREY ENTHOVEN (1974) a absolvit in 1999 ca Maestru in Arte vizuale la KASK. Scurt metrajul său din dizertație THE UNDERTAKER (‘De Aanspreker’) a primit mai multe premii și a circulat în mai multe țări. În același an înființeaza compania de producție Fobic Films, împreună cu prietenul său, Mariano Vanhoof.

În 2001 realizează fimul lor de debut CHILDREN OF LOVE (‘Les Enfants de l’Amour’). Ambii au participat, în 2003, la producția documentarului VOICE ON WINGS (‘De Stem op Vleugels’) și a scurt metrajului A MESSAGE FROM OUTER SPACE (2004). In 2004 Geoffrey scrie împreună cu Jacques Boon, scenariul pentru al doilea film al său. In 2006 lansează THE ONLY ONE (‘Vidange Perdue’) și în 2008 HAPPY TOGETHER Ca freelancer, regizează reclame, videoclipuri și seriale de ficțiune. HASTA LA VISTA este al cincilea film al său.

PIERRE DE CLERCQ si-a facut debutul cu documentarul “Jan Cox, a Painter’s Odyssey”scris împreună cu Bert Beyens), care a câștigat Premiul pentru cea mai buna monografie la Festivalul de Film de la Montreal. Ulterior, el a scris scenariul pentru mai multe documentare pentru o televiziunea publică VRT, printre care : “ Ultimul dintre mohicani” (regia: Marianne Soetewey),a scris recenzii pentru mai multe librării din Amsterdam, Bruxelles, Londra și Roma.

Cu Paul Pourveur/ Dido, a colaborat la scenariul seriei “Kongo” și a fost scenarist șef pentru MISSING LINK a lui Ger Poppelaars (scenariul: Poppelaars și Timo Veltkamp), câștigător Goulden Kalf în 1999 pentru cel mai bun scenariu.

Parteneriatul creativ a lui De Clercq cu compania de producție MMG, a început cu seria televizata WINDKRACHT 10 (1997-9), iar în 1999 urmată de seria de success ‘Flikken’ (creată alături de Erwin Provoost), scenariu pe care l-a scris timp de patru sezoane. După aceasta, De Clercq a continuat să scrie scenariul pentru piese de teatru: VERLENGD WEEKEND (2005) și WINDKRACHT 10, KOKSIJDE RESCUE (2006), ambele regizate de Hans Herbots.

Împreună cu Jean-Claude van Rijckeghem a scris mai apoi scenariul pentru MAN ZKT VROUW (2007), regizat de Miel Van Hoogenbemt. În prezent pregătește filmul pentru tineret DE DWAALTUIN (regia: Douglas Boswell) și BRABANÇONNE, un musical despre Belgia, care urmeaza a fi regizat de Vincent Bal.

Prezentare Asta Philpot
jinglebells