Articole Gulliver's Travels

(2010)

Călătoriile lui Gulliver

Despre realizatori

ROB LETTERMAN (Regia) a debutat cu nominalizatul la Oscar "Shark Tale", de la DreamWorks Animation, pentru care a primit meritul și ca scenarist. A urmat blockbusterul de animație "Monsters Vs Aliens", primul film de animație de la DreamWorks în 3D.
Înainte, Letterman a regizat scurt-metrajul "Los Gringos", care a fost acceptat la Festivalul de Film de la Sundance în 2000.

JOE STILLMAN (Scenariul) a fost nominalizat la Oscar ca și co-scenarist pentru "Shrek", pentru care a câștigat un premiu BAFTA. A mai fost nominalizat la premiile Saturn, Annie și Nebula pentru munca de la "Shrek".
Alte merite de scenarist includ: "Planet 51" și "Beavis and Butt-Head Do America".

DAVID TATTERSALL (Imaginea) a fost director de imagine pentru blockbusterele, vizual, uimitoare ale lui George Lucas, "Star Wars: Episode I – The Phantom Menace", "Star Wars: Episode II – Attack of the Clones" and "Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith".
Tattersall e cunoscut pentru versatilitatea și expertiza în ambele filme, care i-au adus filme ca: "Radioland Murders", "Con Air", "The Majestic", "The Green Mile", "Vertical Limit", "Die Another Day", "Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life", "XXX: State of the Union", "The Matador", "The Hunting Party", "Speed Racer", "Zoom" "Next", "The Day the Earth Stood Still" (2008) și "Tooth Fairy".

GAVIN BOCQUET (Scenografia) și-a început cariera în film ca designer de echipamente spațiale pentru filmul "Saturn 3". A urmat să lucreze ca desenator tehnic junior și ca desenator tehnic la "The Elephant Man", "Return of the Jedi" și "Superman III". După doi ani a fost promovat la director de creație asistent pentru filmele "Return to Oz", "Young Sherlock Holmes", "Cry Freedom" și "Empire of the Sun".
Când Bocquet a început munca la "Dangerous Liaisons", era deja pe deplin director de creație. A avut plăcerea de a lucra de nenumărate ori cu Stuart Craig și Norman Reynolds, pe care îi consideră mentorii săi.

DEAN ZIMMERMAN (Montajul) a fost editor la filmul lui Shawn Levy, "Night at the Museum: Battle of the Smithsonian" și "Date Knight", și momentan lucrează la "Real Steel", cu Hugh Jackman. Dintre meritele anterioare, enumerăm: "Jumper" și "Rush Hour 3". Zimmerman a mai făcut muncă de montaj la "Night at the Museum", "Fun with Dick and Jane", "Just Married", "Galaxy Quest", "Liar Liar" și "The Nutty Professor", printre altele.

SAMMY SHELDON (Costumele) și-a început cariera ca designer asistent la filmul "Plunkett & Macleane". A continuat să creeze costume pentru filmul lui Ridley Scott, "Black Hawk Down" și documentarul ironic "Calcium Kid" cu Orlando Bloom. Sheldon a fost nominalizată la BAFTA pentru Cel mai bun design de costume pentru "Merchant of Venice" cu Al Pacino și Jeremy Irons și pentru adaptarea BBC-ului a "Poveștilor din Canterbury Tales".
Alte merite cinematografice includ: "Kinky Boots", "A Hitchhiker’s Guide to the Galaxy", "V for Vendetta", "Stardust", "Hellboy 2: The Golden Army", "The Green Zone" și "Kick-Ass". A lucrat din nou cu regizorul Matthew Vaughn la "X-Men: First Class". Sheldon s-a născut în Manchester și trăiește în Londra.

HENRY JACKMAN (Muzica) a compus partitura muzicală din "Monsters vs Aliens" și "Kick-Ass", înainte de "Călătoriile lui Gulliver".
În producție, e filmul de animație "Winnie the Pooh", de la Walt Disney Animation Studios. Jackman a mai fost lăudat pentru colaborările sale cu compozitorul de vază Hans Zimmer, pentru "The Da Vinci Code", "Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest", "The Holiday", "Pirates of the Caribbean: At World’s End" și "The Simpsons Movie".

Despre distribuție
jinglebells