Articole Gulliver's Travels

(2010)

Călătoriile lui Gulliver

Despre distribuție

JACK BLACK (Lemuel Gulliver, producător executiv) urmează să lanseze 3 filme în 2011. În mai, revine în rolul lui Po în "Kung Fu Panda 2", continuarea filmului de succes nominalizat la Oscar; filmul lansat de Fox 2000 Pictures, "The Big Year", regizat de David Frankel, în care Black joacă alături de Steve Martin și Owen Wilson. În această comedie pentru adulți, cei trei mari comici portretizează oameni din diferite pături sociale, fiecare înfruntându-se cu provocări personale unice, având în comun pasiunea de a privi păsări. În cea mai mare competiție din cel mai important an, fac o călătorie de neuitat prin America de Nord. Black a încheiat de curând producția la comedia neagră "Bernie", regizată de Richard Linklater, alături de Matthew McConaughey, Rip Torn și Shirley MacLaine.
În 2009, Black a dat voce personajului de joc video Eddie Riggs (făcut după el) în foarte popularul "Brutal Legend".

Anul 2008 a fost foarte plin pentru Black, începând cu rolul principal din "Kung Fu Panda" de la Paramount Pictures, film care a avut încasări de peste 626 milioane de dolari.
Black a ajuns din nou în topul de la box office în august, odată cu lansarea filmului "Tropic Thunder", regizată și scrisă de Ben Stiller.

A fi numărul 1 nu e o noutate pentru Black. În septembrie 2003, și-a dovedit atracția la box office cu lansarea filmului "School of Rock" de la Paramount Pictures, produs de Scott Rudin și scris de Mike White. Black a primit o nominalizare la Globul de Aur pentru cea mai bună interpretare a unui actor într-un lung metraj - muzical sau comedie. Apoi a jucat în "Nacho Libre" prima producție Black & White Productions, formată în 2004 de White și Black.

În decembrie 2005, Black a fost văzut în mult așteptatul blockbuster și premiatul "King Kong". Regizat de Peter Jackson, filmul a intrat pe primul loc în top și a rămas acolo 3 săptămâni, având încasări de peste 540 de milioane de dolari.
Black a mai fost văzut în comedii ca "Bob Roberts", "High Fidelity", "Saving Silverman", "Shallow Hal", "Orange County, "Envy", "Shark Tale", "The Holiday", drama independentă din 2000, "Jesus’ Son" și cea din 2007, "Margot at the Wedding".
Fanii îl mai cunosc și din trupa sa Tenacious D, pe care și-a făcut-o cu prietenul său Kyle Gass.

JASON SEGEL (Horatio) va lansa 3 filme importante în 2011. Ocupatul nativ american lucrează momentan la producția "The Muppets" în care joacă și pe care a co-scris-o și coprodus-o. În plus, Segel deține rolul principal din comedia modernă "Jeff, Who Lives at Home", regizată de Duplass Brothers, Mark și Jay, cu Susan Sarandon și Ed Helms. Segel joacă alături de Cameron Diaz și Justin Timberlake în ultima comedie a lui Jake Kasdan, "Bad Teacher", care va fi lansată în aprilie, anul viitor.
Succesul filmului "Forgetting Sarah Marshall" l-a făcut pe Segel să scrie, cu Stoller, un film derivat de la acesta, "Get Him to the Greek", reunind vedetele din "Forgetting Sarah Marshall", Jonah Hill și Russell Brand.

Înainte, Segel a jucat alături de Paul Rudd în filmul cu succes la box office din 2009, "I Love You, Man" și a apărut în comedia de succes a lui Judd Apatow, "Knocked Up", cu Seth Rogen, Katherine Heigl, Paul Rudd și Leslie Mann. Alte merite ale sale includ: "Slackers", "The New Jersey Turnpikes", "S.L.C. Punk", "Can’t Hardly Wait" și "Dead Man on Campus".

EMILY BLUNT (Prințesa Mary) propulsată pe plan internațional cu rolul din mult premiatului film britanic, "My Summer of Love". Blunt a câștigat premiul pentru cea mai promițătoare nouă actriță în 2005 și a fost nominalizată la aceeași categorie la Festivalul Britanic de Film Independent. Filmul a luat premiul BAFTA pentru cel mai bun film britanic în 2005.
În 2005, Blunt a început munca la "The Devil Wears Prada", o adaptare după romanul foarte popular al lui Lauren Weisberger, în care joacă rolul lui Emily Chalton, o asistentă nevrotică la Revista Runaway, mereu în pragul unei depresii nervoase. A fost nominalizată la premiul Stea în Ascensiune la Premiile BAFTA din 2007.

În august 2006, a început munca la "The Great Buck Howard", scris și regizat de Sean McGinly, în care joacă alături de Tom Hanks, John Malkovich și Colin Hanks. Apoi a urmat "Dan in Real Life", cu Steve Carell, Juliette Binoche și Dane Cook.
Din filmografia sa, mai enumerăm: "The Jane Austen Book Club", "Sunshine Cleaning", filmul lui Mike Nichols, "Charlie Wilson’s War", cu Tom Hanks, Julia Roberts și Philip Seymour Hoffman.

A urmat rolul principal din filmul biografic semnat de Martin Scorsese, "The Young Victoria", scris de Julian Fellowes și regizat de Jan-Marc Vallée. În septembrie, s-a mutat la New York și a început filmările la "The Adjustment Bureau", regizat de George Nolfi, cu Matt Damon.

AMANDA PEET (Darcy) e o actriță realizată și versatilă, cunoscută cel mai bine pentru rolurile din comedii romantice, drame și thrillere.
Anul trecut, Pete a jucat în "2012", regizat de Roland Emmerich, cu John Cusack. A urmat comedia dramatică "Please Give", regizată de Nicole Holofcener, cu Catherine Keener și Rebecca Hall.

A mai fost văzută în "What Doesn’t Kill You", cu Mark Ruffalo și Ethan Hawke, drama "The Martian Child", serialul Studio 60 on the Sunset Strip" cu Matthew Perry și Bradley Whitford.
Numeroasele sale merite includ: "Syriana", "A Lot Like Love", "Melinda and Melinda", "The Whole Nine Yards" și continuarea acestuia, "Something’s Gotta Give" cu Jack Nicholson și Diane Keaton și thriller "Identity", cu John Cusack și Ray Liotta.

BILLY CONNOLLY (regele Theodore) e, poate, cel mai bine cunoscut publicului american pentru comediile sale, a avut o interpretare de excepție în rolul loialului servitor al lui John Brown în mult aclamatul "Mrs Brown". Alte filme includ: "The X-Files: I Want To Believe", "Fido", "Garfield: A Tail of Two Kitties", "Lemony Snicket: A Series Of Unfortunate Events, " "The Last Samurai", "Timeline", "White Oleander", "The Boondock Saints" și urmarea lui, "All Saints’ Day", "Beautiful Joe", "An Everlasting Piece", "The Impostors", "Absolution", "Crossing The Line", versiunea cu păpușile Muppet a filmului "Insula Comorii", "Gabriel And Me", "Gentleman’s Relish" și "The Man Who Sued God", iar vocea lui a apărut în filmele de animație "Pocahontas" și "Open Season".

Note de producție Despre realizatori
jinglebells