Articole Felicia, înainte de toate

(2009)

Felicia, înainte de toate

Echipa

Răzvan Rădulescu (RO,1969)

A studiat Literatură și Regie de Operă în București. A scris două romane și a lucrat ca “art director” pentru o serie de reviste. În 1999 a început să scrie scenarii pentru filme, ca premiatele “Marfa și banii” (regia: Cristi Puiu), “Niki și Flo” (regia: Lucian Pintilie), “Hârtia va fi albastră” (regia: Radu Muntean) și renumitul “Moartea domnului Lăzărescu” (regia: Cristi Puiu). A fost, de asemenea, consultant de scenariu pentru filmul lui Cristian Mungiu “4 luni, 3 săptămâni și 2 zile”.

Melissa de Raaf (NL, 1976)

studiază în present Teoria artei, filozofie și artă media la Hochschule für Gestaltung la Karlsruhe în Germania. Este curator independent pentru programe de film experimental și expoziții în Olanda, Germania și Rusia și colaborează cu artiști vizuali și realizatori de film în producții de ficțiune și documentare, ca scenarist și regizor. A semnat scenariul câtorva filme, printre care “Shelter”, regizat de Dragomir Sholev și “Clean”, în regia Sylviei Michel Cassey.

Dana Bunescu

A îmbinat abilitățile sale de montaj cu cele de sunet la majoritatea producțiilor la care a luat parte, lucrând de-a lungul timpului cu unii dintre cei mai importanți regizori români: Cristi Puiu (sunet și montaj pentru scurtmetrajul Un cartuș de Kent și un pachet de cafea, și montaj pentru “Moartea domnului Lăzărescu”), Alexandru Solomon (sunet pentru “Marele jaf comunist”), Cristian Nemescu (montaj sunet pentru “California Dreamin’”), Cristian Mungiu (montaj și sunet pentru “4 luni, 3 săptămâni și 2 zile” și pentru cel mai recent proiect al său “Amintiri din epoca de aur”).

Tudor Lucaciu, RSC

Este un colaborator apropiat al regizorului Radu Muntean, cu care a început să lucreze în 2002, la debutul său în lungmetraj, “Furia”, ca operator. La urmăroarele filme ale lui Muntean, “Hârtia va fi albastră” (2006) și “Boogie” (2008), Lucaciu a fost director de imagine. De asemenea, a lucrat ca director de imagine sau operator pentru producții străine filmate în România (“Boudica”, “The Detonator”, “7 Seconds”).

Cristina Iliescu

A absolvit departamentul de regie al Universității Media, iar din 2003 a început să lucreze ca asistent de regie pentru producții românești majore (“Război pe calea undelor”, de Alexandru Solomon, “Cea mai fericită fată din lume”, în regia lui Radu Jude, “Alo, ce mai faci?” al lui Alex Maftei) și pentru filme străine filmate sau coproduse în România (“Mirrors” de Alexandre Aja, “Borat”, regia Larry Charles, “Adam Resurrected” de Paul Schraeder sau “Mar Nero”, în regia lui Federico Bondi).

Sorin & Carmen Dima

Sunt amândoi absolvenți ai Academiei Naționale de Arte și au lucrat împreună în departamente de scenografie și costume pentru reclame, videoclipuri și pentru o serie de producții importante de film românesc (“Hârtia va fi albastră” și “Boogie” ale lui Radu Muntean). Au lucrat împreună și la producții internaționale: portofoliul lui Sorin include filme ca “Beowulf”, “Aliens in the Wild, Wild West”și “The Last Drop”. Carmen a lucrat ca scenograf pentru filme ca “Town Creek”, în regia lui Joel Schumacher, “Amen”, filmul lui Costa Gavras și cel al lui Claude Lelouch, “Ces amours la”.

Titi Fleancu

A ocupat o serie de poziții în departamentul de producție de sunet, de la operator boom până la înregistrare de sunet, editare și mixare de sunet în peste 12 ani. A lucrat cu un număr mare de regizori și portofoliul său include numeroase filme , regizate de Radu Jude (“Cea mai fericită fată din lume”), Alexandru Solomon ((“Război pe calea undelor”), Călin Netzer (“Maria”), Adrian Sitaru (“Pescuit sportiv”), Cristi Puiu (“Moartea domnului Lăzărescu”), Cristian Mungiu (“4 luni, 3 săptămâni și 2 zile”).

Mălina Ionescu

După o diplomă de Limbi Străine, Mălina a obținut și o a doua, după terminarea Academiei Naționale de Arte, la secțiunea foto-video. A fost designer de costume pentru mai multe filme românești de scurt metraj, ca “Networking Friday”, în regia lui Răzvan Rădulescu și Melissa de Raaf, “Dănuț pleacă pe vapor”, relizat de Radu Potcoavă, “Lord” și “Colivia”, ale lui Adrian Sitaru. Ca artist visual, a făcut parte din proiectul Creation Station (o platformă de arte vizuale) și a avut două expoziții personale. A câștigat premiul pentru Cel mai bun Scurtmetraj Experimental cu proiectul său, “Punga la români”.

Distribuția Declarații
jinglebells