Articole Felicia, înainte de toate

(2009)

Felicia, înainte de toate

Distribuția

Ileana Cernat

Fiind actriță de peste 44 de ani, Ileana Cernat a avut șansa să experimenteze o gamă largă de roluri, pe scena teatrului – de la Shakespeare la Goldoni și Beaumarchais, trecând și prin rolurile tuturor marilor dramaturgi români. Toate acestea i-au adus o seamă de distincții pentru “Cea mai bună actriță”. Prima sa apariție într-un film a fost în 1963 (în filmul “Partea ta de vină” a lui Mircea Mureșan). A apărut și în distribuția unor spectacole televizate, dintre care unele chiar premiate. De câțiva ani, colaborează cu 2 posturi de radio, fiind actriță în spectacole pentru copii și critic de teatru.

Ozana Oancea

Angajamente pe termen lung cu teatre din România i-au oferit Ozanei Oancea șansa să joace în piese care au fost puse în scenă în toată lumea și care i-au adus premii naționale de “Cea mai bună actriță”.

A jucat în filme românești ca “Șobolanii roșii” (regia Florin Codre), “Casa din vis” (regia Ioan Cărmăzan), un rol mic în “Adam Ressurected” (regia Paul Schraeder), iar acum joacă rolul principal în filmul “Felicia, înainte de toate” (scris și regizat de Răzvan Rădulescu și Melissa de Raaf).

Din 2001, Ozana Oancea este și producător liber profesionist, traducător, coordonator de evenimente și responsabil cu relațiile internaționale în cadrul unor festivaluri de film și teatru, cum ar fi: Festivalul Internațional de Film Transilvania, Festivalul Internațional de Film NexT, Festivalul Internațional Shakespeare, de la Craiova, Festivalul Național de Teatru, Romania on the Movie Map.

Despre film Echipa
jinglebells