Articole După ea

(2007)

După ea

subject

Cu un scenariu semnat de Lia Bugnar, Dupa EA a fost unul din cele 10 proiecte castigatoare in sesiunea din 2004, sectiunea lungmetraj, a concursului CNC. Intrat in productie un an mai tarziu, filmul marca debutul regizoral al Cristinei Ionescu, dar si debutul in cinematografie al Ancai Florea, Danei Nalbaru (care se facuse remarcata pana atunci in calitate de cantareata), si al Valentinei Pelinel, fotomodel de succes pe continentul american.

Si daca tot am ajuns la capitolul debuturi, nu poate fi trecut cu vederea cel al Ancai Florea, in rolul Elvirei, sotia mai mult decat intelegatoare a lui Stefan. Anca a dat probe timp de o luna “cred ca mi-am repetat rolul de la cap la coada cu ocazia castingului”, glumeste ea. A fost insa de bun augur pentru ca in final a primit rolul si a constatat chiar ca exista cateva asemanari intre ea si personaj: “Din anumite puncte de vedere cred ca seman cu Elvira – sunt la fel de echilibrata ca ea si, desi nu am inca un copil, sunt convinsa ca voi fi o mama foarte buna.”

Filmat in 35 de zile, in diverse locatii din Bucuresti, lungmetrajul a avut parte de o perioada de post-productie mai lunga (aproape 2 ani), din motive care tin de coloana sonora: “Piatra de incercare a acestei post-productii s-a datorat muzicii de film. Era o provocare pentru orice tanar compozitor, pentru ca Dupa EA este un film de stare, care trebuia lucrat cu multa subtilitate si cu o dozare atenta. S-a lucrat efectiv 4 luni pentru muzica filmului, dar alaturi de mine debuteaza un tanar compozitor, Cristian Matei, care cred va avea ceva de spus in acest domeniu”, explica regizoarea.

Sinopsis
ALTE ARTICOLE
jinglebells