Articole Confessions of a Shopaholic

(2009)

Mă dau în vânt după cumpărături

Costume pentru “Cumparaturi”

Echipa realizatorilor stia ca un film precum "Ma dau in vant dupa cumparaturi" avea nevoie de costume extraordinare. Aici a intrat in scena Patricia Field. "Patricia este unul dintre cei mai mari designeri de costume," spune producatorul Jerry Bruckheimer. "intotdeauna a fost inaintea celorlalti, a gasit noi designeri si a imbracat personajele in variante unice, interesante, pline de culoare si stil."

Field lucreaza in bransa de mai bine de 40 de ani, caci in 1966 si-a deschis primul boutique. Ea a semnat stilul remarcabil din serialul HBO "Sex and the City" (dar si din filmul de mare succes cu acelasi titlu, lansat in 2008) si "The Devil Wears Prada."

"Povestea din "Ma dau in vant dupa cumparaturi" m-a atras de la bun inceput," spune Field. "Mi s-a parut un proiect amuzant, pozitiv si placut - genul meu preferat de film. Eu sunt stilist, " continua Field, "desi in lumea designerilor de costume asta e un soi de cuvant murdar. Creez articole de moda ca pe niste opere de arta - si fac asta prin colaje. Amestec piese noi si vechi, stiluri elegante cu blugi, fac tot soiul de combinatii. Lumea design-ului de costume in sensul ortodox al cuvantului se refera la crearea unor tinute plecand de la zero. Dar eu cred ca, daca faci ceva in stil contemporan, iesi in dezavantaj daca incerci sa creezi niste tinute, cand ai la dispozitie lumea designerilor. Filmul nostru este despre o tanara care se da in vant dupa cumparaturi - si asta face toata ziua."

Field spune ca si-a gasit sursa de inspiratie in distributia plina de culoare a filmului. "intotdeauna ma inspir de la actori si de la ce aduce fiecare dintre ei personajului sau. Lucrez cu actorul pentru a scoate la lumina ce isi doreste el sa obtina de la personajul respectiv. Desigur, am si eu ideile mele si le discut cu ei, dar, in final, actorul este cel care apare in fata camerei de filmat. Consider ca Isla e foarte placuta, atragatoare, are o anumita scanteiere in priviri. E micuta si dulce, dar are un stil sexy, ca o pisica de Cheshire, care m-a facut sa o imbrac intr-un anumit fel in film."

Isla Fisher s-a bucurat la fel de mult de procesul de creare a costumelor ca si Field. "A fost extrem de placut sa o creez pe Rebecca Bloomwood impreuna cu Patricia Field," spune Fisher. "E un stilist uimitor, cu o viziune unica. Am vrut ca Becky sa aiba un stil aventuros si eclectic, dar si de tipul "o fata oarecare", pe care sa il poata intelege toata lumea. A fost un echilibru amuzant intre imaginea ei tanara, proaspata si colorata, dar si stilul de moda de inalta tinuta." "Becky este mult mai aventuroasa in materie de stil fata de mine - si mult mai constienta de imaginea ei," continua Fisher. "Eu ma imbrac mai degraba in blugi si tricouri."

"Becky e o fata fericita," spune Field. "Desi are probleme cu cheltuieli si datorii mari, fundamental este o persoana pozitiva. Isla e foarte animata, amuzanta, sexy, draguta si tanara - deci am trait situatia ideala. in plus, stiam ca Jerry Bruckheimer vrea sa foloseasca multa culoare in film, ceea ce mie imi convine, pentru ca iubesc culorile. Iata deci ce calitati reflecta costumele pentru Isla, in rolul lui Becky."

Culmea ironiei este ca, desi povestea se deruleaza in New York, Field a gasit mai multe idei pentru costumele Islei in timpul unei calatorii de afaceri la Tokyo, inainte de inceperea filmarilor. "La Tokyo am facut cumparaturile pentru Isla," spune Field. "Statura ei mignona este perfecta pentru gama de masuri din Japonia, iar moda pentru tineri de acolo este extrem de animata si plina de culoare. Am avut deci ocazia sa o imbrac pe Isla in haine pe care nu le-am mai vazut pana acum. Influenta se reflecta in faptul ca ea poarta haine concepute de japonezi, dar in combinatie cu alte stiluri. Astfel, reflecta acel specific atat de evident pe scena modei din Tokyo."

Reflectand tehnica ei de "colaj", Field a imbracat-o pe Fisher in combinatii avangardiste si adesea uluitoare, cu haine si accesorii de la unii dintre cei mai celebri designeri din lume, intre care Balenciaga, Marc Jacobs, Christian Louboutin, Zac Posen, Miu Miu, Salvatore Ferragamo, Prada, Todd Oldham, Gucci, Christian Dior si Alexander McQueen.

Si celelalte personaje s-au bucurat de atentia totala a Patriciei Field - inclusiv colega de apartament a Rebeccai, Suze (Krysten Ritter). "in film, Suze incearca sa ii mai tempereze lui Becky avantul pentru cumparaturi, deci ar fi fost usor sa o concep ca pe un personaj destul de plat si simplu," spune Field. "Dar am ales ideea unei Suze care sa fie genul Williamsburg -cartierul de pe celalalt mal al raului, din Brooklyn, care a atras o intreaga colonie de tineri. Este o zona tanara, artistica, cu note boeme si de rock. Am imbracat-o pe Krysten intr-o combinatie de culori si nuante neutre - foarte eclectic - in timp ce la Becky totul este numai culoare, culoare si iar culoare."

Dupa ce a imbracat redactori de moda din productiile "The Devil Wears Prada" si "Sex and the City," Field era decisa sa le ofere lui Kristin Scott Thomas si personajului ei, Alette Naylor, un stil personal in materie de moda. "O femeie precum Alette este numarul unu - a ajuns in pozitia ei actuala dupa mai multi ani si si-a creat un stil propriu. Costumele lui Kristin tin foarte mult cont de moda. intr-o secventa, poarta o rochie foarte eleganta, neutra, cu un colier superb, facut din margele de lemn, create manual - un accesoriu unicat. Am incercat sa aratam ca Alette are optiuni la 360 de grade pentru ceea ce isi doreste si ceea ce poate sa poarte."

În rolul Aliciei Billington, Leslie Bibb este exact opusul personajului Rebecca, interpretat de Isla Fisher. Field a ales mult negru, in combinatie cu nuante neutre, "un soi de stil Cruella DeVille," spune designer-ul de costume. Bibb a constatat ca garderoba se potriveste perfect cu personajul ei. "Alicia este o persoana controlata si motivata, care nu lasa nimic la voia intamplarii. Lucreaza din greu si totul este atent calculat si ales, in special hainele. M-am imbracat cu costumele Aliciei si am simtit imediat ca am intrat in pielea personajului. Exista o anumita atitudine care ti se induce automat cand porti tocuri de 9-12 cm."

Si barbatii s-au bucurat de atentia lui Field, desi lipsa de interes pe care Luke Brandon, personajul interpretat de Hugh Dancy, o afiseaza pentru hainele sale i-a lansat o provocare interesanta designerului de costume. "E mult mai usor sa imbraci un personaj splendid din cap pana in picioare, decat sa obtii stilul "nu-mi pasa"," spune Field. "in prima parte a filmului, Luke simte ca exista pe lume lucruri mai importante pentru el. Apoi, desigur, pe parcursul relatiei sale cu Rebecca, se mai schimba putin, dar totul trebuia prezentat intr-un stil credibil."

Pentru personajele mai proletare, sotii Graham si Jane Bloomwood, interpretati de John Goodman si Joan Cusack, Field a gasit un stil vestimentar foarte interesant. "M-am dus la proba cu ideea ca voi fi usor excentrica," spune Cusack. "Patricia a fost geniala, pentru ca aceasta excentricitate a devenit atragatoare si demna, demonstrand cum stie ea sa transforme hainele intr-o adevarata arta."

Despre distributie si echipa de productie New York – ul face cinste !
Film - Confessions of a Shopaholic

Confessions of a Shopaholic

(2009)
Mă dau în vânt după cumpărături
7.1 987 voturi 88 păreri
jinglebells