Articole Cloudy With a Chance of Meatballs

(2009)

Stă să plouă cu chiftele

Realizatorii

Phil Lord (scenariul și adaptarea pentru ecran / regia) și CHRISTOPHER MILLER (scenariul și adaptarea pentru ecran / regia) și-au început cariera cu scurte filme de animație pe când erau studenți la Dartmouth College; ei au atras atenția celor de la Walt Disney Company, unde ulterior au creat, asigurat producția executivă și regia serialului animat al MTV, “Clone High. “

Printre realizările lor de televiziune, Lord și Miller au fost co-producători executivi pentru “How I Met Your Mother,” sitcomul premiat cu Emmy- care a început să fie difuzat la CBS în septembrie 2005; de asemenea ei au fost producători executivi pentru “Awesometown,” în care a jucat trupa de comedie The Lonely Island, și pentru episodul pilot “Phil Hendrie”. Membrii echipei au lucrat și ca producători consultanți pentru “Jake in Progress” și Cracking Up, au asigurat supervising-ul de producție pentru “Method & Red” și “Luis,” și au scris dialogurile pentru “Zoe, Duncan, Jack & Jane.”

Lord și Miller susțin că a fost o întâmplare faptul că au primit sarcina de a crea desenele animate pentru emisiunea de sâmbătă dimineața pentru Walt Disney Company. Aceasta însă le-a deschis calea spre serialele animate de prime-time de la Touchstone Television.

Lord a absolvit cum laude colegiul Dartmouth, luându-și licența în Istoria Artelor. Filmul de animație pe care l-a realizat în timpul facultății, Man Bites Breakfast, a câștigat premiul pentru cea mai bună animație în 1998, la festivalul New England Film and Video și a fost selectat și la alte festivaluri cum ar fi ASIFA East sau ASIFA San Francisco.

Tot pe vremea studenției, Miller a fost premiat în 1998 la Festivalul New England Film and Video, pentru filmul animat de scurt metraj, Sleazy Goes to France.

Compozitorul premiat cu Emmy®, MARK MOTHERSBAUGH (Muzica) a creat muzica a peste 70 de filme pentru marele și micul ecran. El și-a făcut un nume în lumea muzicală în anii 1970 ca solist și instrumentist la keyboard al formației progresive new wave/rock band DEVO, care a scos o serie de albume eclectice și satirice, între care se numără “Are We Not Men?” sau “Freedom of Choice.”

În 1996, Mothersbaugh l-a întâlnit pe Wes Anderson și a compus la solicitarea acestuia muzica pentru filmul Bottle Rocket, care a fost foarte apreciat de critică. El a mai compus muzica și pentru alte filme ale lui Anderson, cum ar fi Rushmore,The Royal Tenenbaums, sau The Life Aquatic.
Printre alte filme pentru care Mothersbaugh a compus muzica se numără filmele lui Catherine Hardwicke, Lords of Dogtown și Thirteen, filmele semnate de Joe și Anthony Russo, Welcome to Collinwood, sau 200 Cigarettes și filmul The New Age, al regizorului Michael Tolkin și al producătorului Oliver Stone.

Tehnica filmului
jinglebells