Articole 4.3.2.1

(2010)

4.3.2.1. Pentru un pumn de diamante

Note de producție

SHANNON
Vineri, 3:30 pm. După întâlnirea de la cafenea, Shannon (Ophelia Lovibond) ajunge acasă, unde află că mama ei (Kate Magowan) își părăsește soțul (Sean Pertwee). Mama pretinde că a explicat totul într-un bilet - pe care Shannon nu-l găsește. Dorind, cu disperare, să-i vorbească unui prieten, prima persoană pe care o sună este Joanne (Emma Roberts) care, fugind să nu întârzie la serviciu, nu are timp să o asculte. Zăpăcită de evenimente, Shannon îi întâlnește pe Tee (Noel Clarke) și Manuel (Gregg Chillin), fratele vitreg al prietenei ei Kerrys (Shanika Warren-Marklend). Prinși într-o conversație intensă, cei doi îi oferă o slabă consolare. Mai târziu, în acea noapte, beată într-un bar, este acostată de un individ șleampăt în căutarea unui popas de o noapte, dar Kerrys îi vine fetei în ajutor, pornind un scandal care le permite amândurora să se salveze printr-o străduță din spatele localului.

Sâmbătă, 11 am. Shannon își întreabă tatăl dacă pe ea o condamnă pentru plecarea mamei. După o discuție încordată, fata trece pe la aceeași cafenea unde-și întâlnise colegele în ziua precedentă. Acolo îl întâlnește pe Dillon (Adam Deacon), unul dintre membrii bandei care se ciocnise cu fetele pe stradă; făcându-i conversație, acesta îi cere numărul de mobil. Mai târziu, seara, Shjannon se întâlnește cu Joanne, la magazinul unde lucrează aceasta, la timp ca să-și vadă iubitul sărutându-l pătimaș pe Dillon. Fugind exasperată și înhățând în trecere un tub de Pringles, ea ajunge în mijlocul unei cete de tineri care încep să o împroaște cu vopsea - însă e salvată de misterioasa Kelly (Michelle Ryan). Ducând-o în apartamentul ei, Kelly o lasă pe Shannon să se spele la baie, dar numai ca să-i scotocească poșeta, în căutarea punguței cu diamante pe care, aflăm acum, Tee o ascunsese în tubul de Pringles. Zadarnic însă, ceea ce o face pe Kelly să-și iasă din fire, însă Shennon scapă.

Duminică, 10 am. După o nouă altercație cu tatăl ei, Shannon merge să.și vadă mama, care o prezintă noului ei iubit, Carl. Urmează o ceartă în cursul căreia Shannon mărturisește că a făcut un avort în urma presiunior exercitate de mama ei. Noaptea târziu, pe Westminster Bridge, fata înghite mai multe pastile și trage mei multe înghițituri de vodcă.

CASSANDRA
Vineri, 3:30 pm. Mama (Camille Coduri) și tatăl (Ben Miller) Cassandrei îi dau acesteia bani pentru apropiata călătorie la New York unde - cel puțin în mod oficial - merge penmtru o audiție în vederea înscrierii la un colegiu de muzică. n timpul zborului, ea îl întâlnește pe Big Larry (Kevin Smith), un curier prietenos care îi dă câteva sfatueri cinstite. La aterizare, după un scurt telefon al, aparent, supăratei Shannon, îl așteaptă pe iubitul său Brett. Și așteaptă. Și așteaptă. Plângând după atâta stat în picioare, Cassandra merge la cumpărături ca să se consoleze. Ajunsă apoi în camera de hotel, înconjurată de haine și de pachete, aude o bătaie în ușă. Un tânăr blond și frumos (Freddie Stroma) apare în prag. Confundându-l cu Brett, pe care l-a văzut doar în fotografii, ea îi sare în brațe și i se dăruiește. Mai târziu, cei doi împart o sticlă de șampanie - și, înainte să-și dea seama ce i se întâmplă, Cassandra își pierde cunoștința.

Sâmbătă, 11 am (ora locală). Cassandra se trezește și constată că atât iubitul cât și cumpărăturile ei au dispărut. Din fericire, i-a rămas poșeta, pe care o depozitase în seiful hotelului. Înăuntrul acesteia fata găsește scrisoarea destinată lui Shannon, ca și unul dintre diamantele furate, ascuns acolo accidental de banda întâlnită în fața cafenelei. La ieșirea din hotel, Cassandra dă peste Big Larry, care îi pronite să livreze scrisoarea, în siguranșă, la revenirea în Anglia. Cassandra are acum un singur gând: să-l găsească pe Brett. Ajunsă înapoi în apartement, e șocată să afle că acesta nu e masculul blond care i-a luat virginitatea, ci un singuratic cu mutră de tocilar (Adam Guillen), obsedat de persoana ei. Cu pereții locuinței plini de pozele ei, acesta mărturisește că l-a angajat pe impostor ca să-i facă fetei noi fotografii. Acesta a lăsat chiar o cameră de luat vederi în apartamentul ei de acasă - ocupat acum de un grup de niște petrecăreți. Furioasă, Cassandra îl leagă pe Brett și, când blondul își face apariția, îl ia la bătaie. După ce acesta scapă și pornește în urmărirea ei, Cassandra e salvată de o poteră de localnici. Seara continuă să se înrăutățească pentru Cassandra, care ajunge prea târziu la audiție.

Duminică 5 am (ora locală). Cassandra apare în ușa profesorului care organizase audiția. Confuz și surprins de apariția ei, el o lasă să intre - iar fata oferă un remarcabil recital de pian care îl convinge să-i acorde un loc la colegiu. Revenită în Anglia, ea o sună de la aeroport pe Joanne. Se întâlnește cu ea și cu Kerrys, care se uită după Shannon, proaspăt dispărută.

KERRYS
Vineri, 3:30 pm. La ea acasă, Kerrys își prezintă prietena Jas (Susannah Fielding) la o reuniune de familie. După o ceartă cu Manuel, o ia pe Jas în apartamentul Cassandrei, ale cărui chei le-a primit pe durata călătoriei la New York a prietenei sale. Mai târziu, seara, mergând la club, descoperă că Shannon e hărțuită de un client beat. Intervine, provocând un scandal și îngăduindu-le celor două fete să scape pe o străduță din spatele localului. Își ascunde prietena pe după niște pubele și-i înfruntă pe urmăritorul lui Shannon și pe cei doi amici ai acestuia.

Sâmbătă, 11 am. După o nouă ceartă cu Manuel, Kerrys merge la apartamentul Cassandrei. Dar, fără știrea ei, Jay l-a adus aici pe Manuel. Când trioul descoperă, la subsolul apartamentului, un adăpost pentru cazurile de pericol, Manuel le încuie acolo pe cele două fete și își invită prietenii la o petrecere. Atunci Kerry recunosște, în fața lui Jas, că el a furat cheile Cassandrei. Între timp, sus, doi dintre prietenii lui Manuel izbutesc să pună mâna pe diamentele furate care intraseră în posesia fetelor. Silite să îi telefoneze Cassandrei pentru a afla codul care deschide ușa camerei de refugiu, ea și cu Jas scapă și îi dau afară pe toți petrecăreții.

Duminică, 3:30 pm. Ajunsă acasă, Kerrys găsește scrisoarea adresată lui Shannon de către mama acesteia și care fusese trimisă prin curier acasă la fată. Este ziua de naștere a lui Manuel, iar familia s-a strâns ca să-l sărbătorească. Kerrys îi adresează un toast - dar îl păcălește să dea pe gât o băutură plină de Viagra. Rezultatul este o stinghereală considerabilă, în fața familiei. Kerrys fură cadoul lui Manuel, o mașină nou-nouță. Abandonându-și fostul iubit, fata pierde controlul volanului și ciocnește mașina de magazinul unde lucrează Joanne.

JOANNE
Vineri, 3:30 pm. Joanne descoperă că tatăl ei (Alan McKenna) și-a rupt piciorul. Mama ei vitregă americană (Helen McRory) și spune lui Joanne și surorii sale vitrege (Linzey Cocker) că trebuie să-l înlocuiască la Ted’s >Mini-Mart, unde muncește acesta. Joannje se oferă să preia schimbul de noapte. Când ajunge la fața locului, descoperă că prăvălia este condusă de Tee, care trezește suspiciunile fetei când ia la el cheia seifului.

Sâmbătă, 11 am. După o noapte întreagă de muncă, Joanne descoperă că trebuie să acopere și schimbul lui Gwen. Cân ajunge din nou la magazin, îl găsește tot pe Tee lucrând. Mai târziu, vine și Kelly, dornic să recupereze diamentele pe care crede că le are Tee. Atunci apare și Shannon, în prezența altor membri ai bandei - iar Joanne îl sărută pe Dillon, pentru a-și scoate prietena din acea situație primejdioasă. Kelly îi dă lui Tee 24 de ore ca să găsească diamantele.

Duminică, 9:30 pm. Kelly sosește la Ted’s Mini-Mart, unde din nou Joanne își acoperă sora. După o distanțare în cursul căreia Joanne își dă seama că Shannon trebuie să aibă diamantele, Kerrys ciocnește o mașină în vitrina magazinului. Luând-o cu ele pe Cassandra, Joanne și Kerrys pornesc către Westminster Bridge, unde o salvează pe Shannon de la sinucidere. Scuzându-se că nu au fost alături de prietena lor, fetele decid să facă o călătorie la New York. În avion, Kelly șade în așteptarea lor.

Sinopsis
Film - 4.3.2.1

4.3.2.1

(2010)
4.3.2.1. Pentru un pumn de diamante
6.7 111 voturi 13 păreri
jinglebells