Articole 17 Again

(2009)

Din nou la 17 ani

Producția

A DOUA ȘANSĂ

La vârsta de 17 ani, Mike O'Donnell este un tânăr îndrăgostit care crede că știe toate răspunsurile la problemele vieții. Chestiunea este că nu prea știe care sunt aceste probleme. După ce se scurg ani buni din viață, și-ar dori să o ia din nou de la început. Dar așa cum spune o vorbă, "Nici nu știe ce-o să pățească."

Zac Efron, care-l interpretează pe Mike O'Donnell-la 17 ani și din nou la 17 ani-remarcă, "Ar fi o idee nemaipomenită să te poți întoarce în timp și să fii capabil să schimbi traiectoria propriei tale vieți. Dacă te-ai întoarce în timp având înțelepciunea de acum, ce ai alege și cum ar arăta viața ta?"

Burr Steers, regizorul filmului "Din nou la 17 ani ," explică, "Cred că fiecare dintre noi se poate întoarce la un moment de răscruce din viața sa, în care decizia pe care a luat-o l-a condus pe un anumit drum, și s-a întrebat: "dacă m-aș putea întoarce la răscruce, aș lua-o pe celălalt drum?"

Scenariul a fost scris de Jason Filardi, care ne dezvăluie că personajul nu trece printr-o simplă reeditare a perioadei de adolescență. Esențialul este să memorezi toate amintirile primelor experiențe, iar a doua oară să încerci să nu mai repeți pașii pe care i-ai făcut. "M-am gândit întotdeauna că există un valoros potențial comic în zicala ‘Dă-i doamne omului mintea de pe urmă,'" spune el. "Să te întorci în liceu cu mintea de adult, ar putea fi o întruchipare a dictonului "știința înseamnă putere". Vreau să spun că dacă ai ști cum să-i manipulezi pe profesori, bisericuțele colegilor, sportul... ar fi minunat, nu-i așa?"

Sau poate că nu.

Producătorul Adam Shankman afirmă, "Totul se rezumă la ideea fundamentală: să apreciem ceea ce realizăm în viață, fără să mizăm pe noroc - idee care s-a verificat de mai multe ori în cazul meu, atât în viața profesională cât și în cea particulară. Eroul nostru, Mike O'Donnell, se află la o răscruce și e dezamăgit de ceea ce i-a oferit viața. Iar atunci când un om, care este nemulțumit de ceea ce a obținut în viață, se privește în oglindă, preferă să vadă mutra lui Zac Efron," glumește el.

Este firesc să ne gândim că "atunci când îl privim prin ochiul camerei de filmat, e pur și simplu extraordinar," continuă Shankman, care tocmai a terminat, împreună cu actorul, filmările la muzicalul de succes "Hairspray." "Zac are acel ceva greu de definit. Dar în plus este atât de talentat și de muncitor. E extrem de dedicat muncii sale; pune suflet în tot ceea ce face și am asistat la salturile lui calitative de-a lungul ultimilor ani."

De fapt, când Shankman și producătoarea Jennifer Gibgot, care-i este parteneră și soră în același timp, au primit scenariul pentru "Din nou la 17 ani" de la Filardi, ei l-au și văzut pe Efron în rolul principal. Gibgot confirmă, "Ne-am gândit că va fi o mare oportunitate pentru Zac să joace și altceva, în afara tiparului de comedie-muzical. Știam că poate fi extrem de comic, și că are o mimică extrem de sugestivă. El are o mulțime de valențe care au rămas încă nedescoperite de marele public."

Citind scenariul, tânărul actor și-a dat seama că povestirea îi oferea șansa de a interpreta un rol dincolo de vârsta sa reală. "Asta m-a atras către rol la început," spune Efron. "Am interpretat adolescenți, dar era cu mult mai incitant faptul că acum trebuia să interpretez rolul unui bărbat de treizeci și ceva de ani. Ideea asta era nouă. Pot să mă descurc cu un rol de puștan-am trăit primul sărut, am avut și eu parte de întâlniri stânjenitoare cu o fată, m-am certat cu părinții... Dar un lucru pe care nu l-am făcut este să mă cert cu fiica mea, care este deja adolescentă," râde el. "Faptul că nu aveam nicio experiență de genul ăsta mă cam intimida, dar în același timp, mi se părea că va fi distractiv."

Avându-l pe Efron deja angajat pentru rolul principal, producătorii și-au îndreptat atenția spre Burr Steers, ca regizor. Steers își făcuse debutul în filmul artistic odată cu filmul independent "Igby Goes Down," pe care Shankman îl caracterizează ca fiind "un studiu de personaj excelent". Burr era un regizor foarte bun; asta era important pentru noi. Când ne-am întâlnit cu el, a avut o abordare interesantă a scenariului, ceea ce era formidabil pentru noi."

Gibgot spune, "Când Burr mi-a vorbit despre părțile care-i plăceau din scenariu, mi-am dat seama că erau exact aceleași care-mi plăcuseră și mie. De asemenea vroiam să avem un regizor cu o viziune mai excentrică, nu unul care să realizeze o comedie călduță, și cred că a reușit exact ce doream."

"Primul lucru care m-a atras la acest concept a fost combinația de sentimentalism și umor," își amintește Steers. "Iar Adam și Jennifer sunt niște oameni atât de haioși și de inventivi. Îl admiram deja pe Adam pentru realizările lui-a făcut o treabă senzațională cu rolul din ‘Hairspray'-iar Jennifer este un producător extrem de eficient. Singurul ei țel este să facă filmul mai bun. Apoi l-am întâlnit pe Zac și asta a declanșat totul și am bătut cu toții palma pentru proiect."

"Am învățat atât de multe de la Burr," spune Efron. "El m-a învățat să mă comport natural în fața camerei, chiar într-o poveste miraculoasă, care este exact punctul de pornire al comediei. Mi-a plăcut la nebunie să lucrez cu el."

Despre distribuție și echipa de producție Prezentare
jinglebells