Articole 17 Again

(2009)

Din nou la 17 ani

Despre distribuție și echipa de producție

ZAC EFRON (Mike O'Donnell) este unul dintre cele mai versatile talente ale Hollywood-ului, cu o paletă extrem de bogată de realizări, atât în film cât și în televiziune.

Efron a lucrat anterior cu regizorul Adam Shankman la debutul său în rolul îndrăgitului Link Larkin, din hitul anului 2007, muzicalul de succes "Hairspray." Alături de întreaga distribuție, el a primit premiul Critics Choice pentru cea mai bună distribuție, premiul Hollywood Film Festival pentru cea mai bună distribuție a anului 2007; filmul a fost nominalizat și la premiul Screen Actors Guild pentru cea mai bună distribuție. De asemenea, Efron a obținut un premiu MTV Movie pentru interpretare excepțională de debut.

Efron a jucat alături de Ben Chaplin și Claire Danes în filmul lui Richard Linklater, "Me and Orson Welles," o adaptare a romanului de maturitate al lui Robert Kaplow. Efron interpretează rolul unui elev de liceu care dădea târcoale Teatrului Mercury, înainte de deschidere, fiind remarcat de Orson Welles. Filmul a fost prezentat în premiera Festivalului de film de la Toronto în 2008.

Mai recent el a jucat în filmul lui Kenny Ortega, "High School Musical 3: Senior Year," care a stabilit un nou record de box office la lansarea de weekend a unui muzical. Efron joacă rolul căpitanului unei echipe de baschet, Troy Bolton, un rol care-și are originile în serialul de televiziune premiat cu Emmy, de la Disney Channel, "High School Musical."

Efron s-a remarcat prima dată în 2006, pentru interpretarea personajului principal din "High School Musical," pentru care a obținut premiul Teen Choice la categoria debut actoricesc. El a revenit ulterior la rolul lui Troy Bolton în "High School Musical 2," film care a bătut toate recordurile de rating la televiziunea prin cablu, înregistrând 17,5 milioane telespectatori.

MATTHEW PERRY
(Mike O'Donnell - Adult) este probabil celebru în special pentru rolul, nominalizat la Emmy, al lui Chandler Bing din serialul NBC, "Friends." De asemenea el a mai fost apreciat pentru diverse proiecte de film și televiziune.

Perry a încheiat recent filmările la episodul pilot din cadrul Showtime intitulat "The End of Steve," în care interpretează rolul principal al unui moderator egoist care se îndreaptă, fără prea mare tragere de inimă, pe drumul penitenței și izbăvirii. Perry a participat și la scenariul filmului, alături de Peter Tolan, și a îndeplinit și rolul de co-producător executiv al proiectului.

Nominalizat de patru ori la premiul Emmy, el a obținut ultima sa recunoaștere, printr-un prodigios Emmy, la categoria cel mai bun actor principal de mini-serial sau film, pentru rolul principal din telefilmul TNT din 2006, "The Ron Clark Story." Pe lângă acestea, Perry a fost onorat cu nominalizări la Globul de aur și Screen Actors Guild (SAG) pentru interpretarea pasionatului profesor care și-a părăsit orașul natal din North Carolina pentru a merge să predea în cele mai groaznice școli din New York City, rol pentru care a fost ales Profesorul Disney al anului 2002.

Pe marele ecran, Perry a jucat recent în filmul independent "Birds of America," care a fost lansat în 2008 la Sundance Film Festival. Regizat de Craig Lucas, filmul îi mai are pe generic pe Hilary Swank, Lauren Graham, Ben Foster și Ginnifer Goodwin. Cu un an înainte, Perry jucase în filmul independent "Numb," în regia lui Harris Goldberg alături de Mary Steenburgen, Kevin Pollak și Lynn Collins. Perry a asigurat și producția executivă a filmului, care a fost lansat în premieră, la Tribeca Film Festival, în 2007.

Anterior el a jucat alături de Bruce Willis în comedia de mare succes "The Whole Nine Yards," și a revenit în același tandem pentru urmarea filmului "The Whole Ten Yards." Printre alte roluri ale sale figurează și "Serving Sara," cu Elizabeth Hurley; "Three to Tango," cu Neve Campbell, Dylan McDermott și Oliver Platt; "Almost Heroes," cu Chris Farley și Eugene Levy; filmul lui Andy Tennant "Fools Rush In," alături de Salma Hayek; și "A Night in the Life of Jimmy Reardon," cu River Phoenix, care a fost filmul de debut al lui Perry.

În 2004, el a trecut în spatele camerei, debutând ca regizor pentru un episod din serialul de comedie "Scrubs." Perry a și apărut în episodul respectiv în rolul celui care donează un rinichi tatălui său, care era interpretat de propriul lui tată, actorul John Bennett Perry.

Născut în Williamstown, Massachusetts, Perry a copilărit în Ottawa, Canada. La vârsta de 15 ani, el s-a mutat la Los Angeles pentru a locui cu tatăl său. În afara pasiunii lui pentru actorie, care s-a manifestat de timpuriu în numeroase producții școlare, el a fost și un foarte bun tenisman, clasându-se pe locul 17 la simplu și pe locul 3 la dublu, în campionatele pentru juniori.

LESLIE MANN
(Scarlet) va apărea în curând în filmul lui Judd Apatow, "Funny People" alături de Adam Sandler și Seth Rogen. Filmul va fi lansat pe 31 iulie 2009. În vara aceasta, Mann va juca în filmul de familie al lui Robert Rodriguez, "Shorts," alături de o distribuție prestigioasă care-i include pe James Spader, Jon Cryer și William H. Macy.

La începutul anului, Mann a jucat alături de Jim Carrey și Ewan McGregor în "I Love You Phillip Morris." Bazat pe o poveste reală, filmul a fost scris și regizat de Glenn Ficarra și John Requa, fiind lansat la Festivalul de film Sundance în 2009.

În 2007, Mann a jucat în filmul de succes al lui Judd Apatow, "Knocked Up," alături de Seth Rogen și Paul Rudd. Interpretarea lui Mann din acest film i-a adus laudele criticii și o nominalizare la categoria cel mai bun rol secundar din partea Chicago Film Critics Association. "Knocked Up" a avut încasări de peste 300 milioane dolari în întreaga lume și a obținut premiul People's Choice pentru cea mai îndrăgită comedie. A fost nominalizată și la premiul Critics' Choice, la categoria cel mai bun film de comedie și a fost aleasă de către American Film Institute în topul celor mai bune zece filme ale anului.

Printre alte filme în care a jucat, se numără: "Drillbit Taylor," "The 40-Year-Old Virgin," "Big Daddy," "The Cable Guy," "Stealing Harvard," "Orange County," "Timecode," "George of the Jungle" și "She's the One."

THOMAS LENNON
(Ned Gold) este un scriitor și comic din Oak Park, Illinois. El a urmat cursurile școlii Tisch School of the Arts de la New York University, unde, împreună cu alți colegi ai săi, a pus bazele formației comice The State. Serialul de televiziune, cu același nume ca și formația, a rulat la MTV timp de trei sezoane, fiind ulterior nominalizat la premiul ACE, la categoria cel mai bun serial de comedie. După activitatea din cadrul formației "The State," Lennon și partenerul său, Robert Ben Garant, au mai creat încă două show-uri de succes: "Viva Variety," care a fost difuzat timp de trei sezoane și a fost nominalizat la premiul ACE pentru cel mai bun serial comic; și "Reno 911!," în care Lennon joacă rolul locotenentului Jim Dangle. "Reno 911!" se află în prezent în cel de-al șaselea sezon de difuzare și a fost preluat în întreaga lume.

Ca actor, Lennon a apărut în numeroase filme, inclusiv în "Le Divorce," "Heights," "Conversations with Other Women" și "Memento." În curând va juca și în comedia "I Love You, Man."
Ca scriitor, el a scris scenarii pentru serialele de televiziune "The State," "Reno 911!," "Viva Variety," și "Strangers with Candy." De asemenea el este autorul a patru dintre "Cele mai bune 50 de Sketch-uri de comedie ale tuturor timpurilor" conform IFC.
Împreună cu Robert Ben Garant el a scris nouă scenarii de film, între care se numără: "Night at the Museum," "Night at the Museum 2: Battle of the Smithsonian," "Taxi," "Reno 911!: Miami," "Balls of Fury," și "The Pacifier."
Lennon trăiește la Los Angeles împreună cu soția sa, actrița Jenny Robertson.

BURR STEER
(regia) și-a făcut debutul regizoral odată cu comedia de succes a anului 2002, "Igby Goes Down," cu Kieran Culkin, Claire Danes, Jeff Goldblum și Susan Sarandon. Steers a scris și scenariul filmului, pentru care a obținut o nominalizare la Independent Spirit Award, la categoria cel mai bun scenariu de debut. Pentru acest film el a primit și titlul de cel mai bun regizor debutant la U.S. Comedy Arts Festival, în 2003. De asemenea, Culkin și Sarandon au obținut nominalizări la Globul de aur pentru interpretarea lor din film.

În continuare, Steers a participat la scenariul pentru comedia romantică de succes "How to Lose a Guy in 10 Days," care a adus pentru prima oară pe ecran cuplul Kate Hudson și Matthew McConaughey. În curând el va regiza comedia romantică "The Fiancé," cu Anne Hathaway.

Înainte de a face regie și scenariu de film, Steers a fost actor. Printre filmele în care a apărut se numără filmul independent "The Last Days of Disco" și filmul lui Quentin Tarantino, "Pulp Fiction."

JASON FILARDI
(Scenariul) și-a făcut debutul în scenariu de film odată cu comedia smash hit "Bringing Down the House," în regia lui Adam Shankman, cu Steve Martin și Queen Latifah, care s-a clasat printre comediile cu cele mai mari încasări ale anului 2003. Anul următor, Filardi a schimbat registrul, scriind și producând drama sud-africană bazată pe o întâmplare reală, "Drum." În film a jucat Taye Diggs în rolul lui Henry Nxumalo, jurnalistul sud-african ale cărui investigații curajoase au declanșat mișcarea anti-apartheid din anii 1950.

În prezent, Filardi face echipă pentru a treia oară cu Shankman pentru a realiza un remake al comediei clasice "Topper," cu Steve Martin.

Filardi se ocupă și de alte proiecte cinematografice, inclusiv o comedie intitulată "Life for Sale," și o comedie despre conflicte culturale, "Korean Wedding," film pentru care va asigura și producția executivă.

Absolvent al George Washington University, Filardi a revenit de curând în universitate pentru a ține un curs despre scenariu.

TIM SUHRSTEDT
(imaginea) a realizat imaginea a peste 50 de filme, începând cu realizări ale marilor studiouri și terminând cu filme independente scurte, între care se numără hit-ul premiat cu Oscar, "Little Miss Sunshine." El este de asemenea un realizator de imagine de televiziune, premiat cu Emmy.

Printre proiectele sale viitoare se numără "This Side of the Truth," film scris, regizat și interpretat de Ricky Gervais; "The Marc Pease Experiment," cu Ben Stiller; "All About Steve," cu Sandra Bullock; și "Extract," de scriitorul/regizor Mike Judge.

Suhrstedt a mai colaborat cu Judge și în cazul filmelor "Idiocracy" și "Office Space." Printre alte filme realizate de el se numără "The Brothers Solomon," "Clockstoppers," "Summer Catch," "The Wedding Singer," "To Gillian on Her 37th Birthday," "Noises Off...," "Bill & Ted's Excellent Adventure" și "Mystic Pizza."

Suhrstedt a obținut un premiu Emmy pentru imagine, pentru serialul de televiziune "Chicago Hope." Mai recent, el s-a reîntors la genul dramatic, realizând imaginea multor episoade din serialul medical de mare succes "Grey's Anatomy."

PADRAIC McKINLEY
(montajul) a realizat montajul dramei biografice sportive de anul trecut, "The Express," în regia lui Gary Fleder, avându-l cap de afiș pe Dennis Quaid. În prezent el lucrează la filmul de familie "Eloise in Paris," împreună cu regizorul Charles Shyer.

Anterior el a mai colaborat cu Shyer pentru remake-ul filmului "Alfie," cu Jude Law. McKinley a lucrat pentru prima dată cu regizorul Burr Steers la montajul filmului independent "Igby Goes Down." Printre alte filme realizate de el se numără "Bordertown," scris și regizat de Gregory Nava și drama romantică "If Only." De asemenea el a fost editor secundar pentru filmul lui Reggie Rock Bythewood, "Dancing in September."

În televiziune, McKinley a realizat imaginea unor episoade din mai multe seriale, cum ar fi "Lie to Me," "Dexter," "The Shield" și drama realizată de Gregory Nava la PBS, "American Family."

În 2007, McKinley a fost inclus pe lista Noii Generații, realizată de Hollywood Reporter's.

PAMELA WITHERS CHILTON
(Costumele) a realizat costumele pentru filmele regizate de Adam Shankman, "Bringing Down the House," cu Steve Martin și Queen Latifah, și "The Wedding Planner," cu Jennifer Lopez și Matthew McConaughey.

Ea a colaborat frecvent cu realizatorii de film Peter și Bobby Farrelly, fiind designer de costume pentru comediile lor: "Shallow Hal," "Osmosis Jones" și "Me, Myself & Irene." De asemenea, Withers Chilton a fost asistent de costume pentru comedia de mare succes a fraților Farrelly, "There's Something About Mary" și supervizor de costume pentru filmele "Kingpin" și "Dumb and Dumber."

Printre alte realizări ale sale în calitate de designer de costume se numără și "Kicking & Screaming," "Sleepover," "American Wedding," "A Guy Thing," "Nobody's Baby" și "Dude, Where's My Car?"

Withers Chilton a realizat costumele și pentru mai multe seriale de televiziune, între care comedia Lifetime, "Rita Rocks" și sitcom-ul WB "Living with Fran," cu Fran Drescher.

Sinopsis Producția
jinglebells