Werner Herzog, preşedintele juriului la Berlin

de Ştefan Dobroiu în 19 Nov 2009
Werner Herzog, preşedintele juriului la Berlin

Unul dintre cei mai cunoscuţi regizori de naţionalitate germană, Werner Herzog, va prezida juriul următoarei ediţii a festivalului de film de la Berlin, care va avea lor între 11 şi 21 februarie 2010.

În cei 50 de ani de carieră, Herzog şi-a făcut un nume în cinema-ul de autor semnând peste 50 de filme. Cunoscut şi ca regizor de operă, scriitor, producător şi actor, Herzog conduce şi o şcoală pentru tinerii cineaşti, Rogue Film şi a fost considerat în 2009 una dintre cele mai influente 100 de personalităţi din toată lumea.

Herzog este totodată primul regizor prezent în competiţia festivalului de la Veneţia cu două filme. Pe unul dintre ele, Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans, cu Nicolas Cage în rolul principal, îl poţi vedea în prezent şi pe ecranele noastre.

Istoria apropierii dintre regizor şi festivalul de la Berlin începe chiar în 1958, când debutul lui Herzog, Signs of Life, a primit Ursul de Argint pentru regie. De curând, omul din spatele unor filme precum Fitzcarraldo, Grizzly Man sau Nosferatu, fantoma nopţii a donat întreaga sa colecţie de scenarii, afişe şi obiecte de recuzită Cinematecii germane, un colaborator apropiat al Berlinalei.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells