Un film despre o petrecăreață de 60 de ani deschide secțiunea Un Certain Regard la Cannes 2014

Party Girl este primul lungmetraj al regizorilor Marie Amachoukeli, Claire Burger și Samuel Theis

Un Certain Regard, din cadrul Festivalului de Film de la Cannes, rămâne în spiritul dinamicii înfățișate în The Bling Ring, filmul ce a deschis anul trecut secțiunea. De această dată însă, obsesia tinereții trece de la dorința de a imita modul de viață îndestulat și fără griji al celebrităților, la regretul că beneficiile tinereții au apus.

Party Girl, debutul în lungmetraj al regizorilor Marie Amachoukeli, Claire Burger și Samuel Theis, se concentrează asupra unei femei pe nume Angélique, hostess într-un club de noapte, care, ajunsă la 60 de ani și încă dornică să petreacă în compania bărbaților, realizează că zilele ei de ,,animatoare” au trecut. Astfel, cedând unui impuls, ea acceptă să se căsătorească cu unul dintre clienții săi obișnuiți, Michel. Așa cum menționează și comunicatul de presă plublicat de pagina oficială a festivalului, filmul reprezintă ,,portretul unei femei libere care a ales să trăiască la limita convențiilor impuse de societate”. Party Girl beneficiază de o doză maximă de realism, căci în rolul principal se află chiar cea care a inspirat povestea filmului.

Cei trei regizori sunt autorii mai multor scurt metraje apreciate, printre care și câștigătorul premiului Cesar, C'est gratuit pour les filles.

Secțiunea Un Certain Regard se concentrează în special pe directorii debutanți sau cei care nu au o notorietate de categoria celor ce participă în competiția pentru Palme d'Or. Printre titlurile recente incluse în această secțiune se numără Beasts of the Southern Wild, al lui Benh Zeitlin, The Missing Picture, al lui Rithy Panh și Fruitvale Station, al lui Ryan Coogler.

Party Gril va fi proiectat în cadrul festivalului pe 15 mai, la o zi după deschiderea acestuia și vizionarea producției lui Olivier Dahan, Grace de Monaco, cu Nicole Kidman în rol titular.  

Citește și

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 3 octombrie 2014 22:48
Sunt sigur ca este un film ce merita o mare atentie.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells