Totul despre Frozen

de Gloria Sauciuc în 17 Iun 2012
Totul despre Frozen

Walt Disney Animation Studios scoate la iveală o nouă serie de informaţii despre Frozen, animaţia aflată în dezvoltare de peste un deceniu. După ce la finalul anului trecut anunţau ca dată de lansare luna noiembrie a lui 2013, iată că acum studiourile vin cu noi detalii.

În regia lui Chris Buck (Tarzan, Surf's Up) şi produsă de Peter Del Vecho (Winnie the Pooh, The Princess and the Frog), Frozen va avea ca voci pe Kristen Bell (cunoscută ca actriţă de teatru/televiziune/film), în rolul Annei, o tânără visătoare care e pe punctul de a porni în aventura vieţii ei, alături de actriţa Idina Menzel (câştigătoare a premiului Tony Award), în rolul Elsa, Crăiasa Zăpezii. Coloana sonoră conţine melodii semnate de compozitori cunoscuţi ai Broadway-ului, Robert Lopez şi Kristen Anderson-Lopez.

Frozen se anunţă o poveste care îmbină aventura cu comedia. Povestea filmului, conform site-ului oficial Disney, e următoarea: o profeţie malefică face ca un regat întreg să fie prins într-o iarnă veşnică, aşa că Anna (vocea lui Kristen Bell) va trebui să facă echipă cu Kristoff, un îndrăzneţ om de la munte, într-o călătorie periculoasă pentru a o găsi pe Crăiasa Zăpezii (vocea lui Menzel) şi pentru a pune capăt astfel vrăjii iernii.

Cu un peisaj desprins parcă de pe Everest, cu creaturi mitice şi cu magie ieşind din fiecare colţ, Anna şi Kristoff se vor lupta cu forţele naturii într-o cursă pentru a-şi salva regatul de la îngheţul veşnic. Kristen Bell a jucat în comediile Forgetting Sarah Marshall şi Couples Retreat, urmând să apară în Hit&Run, Some Girls şi Movie 43 al fraţilor Farrelly.

Pe micul ecran, Kristen joacă acum în House of Lies alături de Don Cheadle; ea a mai jucat, de asemenea, în Heroes şi Veronica Mars. Pe scena Broadway-ului, a jucat în The Crucible şi Tom Sawyer. Idina Menzel, câştigătoare a premiului Tony pentru cea mai bună actriţă într-un musical (cu rolul Ephaba din Wicked, 2004), a jucat pentru prima oară pe Broadway în 1995 cu Rent, câştigător de Tony Award şi Enchanted.

Idina Menzel a mai apărut în serialul TV Glee şi recent a lansat albumul Menzel Live: Barefoot at the Symphony, un concert live alături de orchestra condusă de compozitorul şi dirijorul Marvin Hamlisch. Idina este în momentul de faţă într-un turneu în Statele Unite. Robert Lopez este un compozitor care a câştigat de trei ori premiul Tony, autor al musical-ului The Book of Mormon, scrisă împreună cu Trey Parker şi cu Matt Stone (South Park) şi a spectacolului de varietăţi Avenue Q, ce a rulat şase ani pe Broadway şi patru ani pe West End la Londra.

Robert Lopez a lucrat împreună cu soţia sa, Kristen Anderson-Lopez, la melodiile pentru Winnie the Pooh (2011), la varianta pentru scenă a filmului Finding Nemo şi la un nou musical, Up Here.

Proiectul Frozen este în dezvoltare la Disney de peste zece ani, dar studioul a renunţat la el în 2002, din cauza plecării regizorului Glen Keane. Anunţat din nou în urmă cu trei ani, Crăiasa zăpezilor a intrat iarăşi pe linie moartă în martie 2010. Acum se pare că va fi următoarea animaţie realizată tradiţional, succesor direct al lui The Princess and the Frog.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Arlequinade pe 17 iunie 2012 14:42
"Frozen", "Tangled", "Brave"... In curand or sa numeasca Mica Sirena "Muted", Alba ca Zapada "Poisoned", Cenusareasa "Shoeless", Frumoasa Adormita "Asleep", 101 Dalmatieni "Stolen" si tot asa...

Cat despre film, lucreaza la el (sau la IDEEA lui) inca de pe vremea primelor variante ale lui "Tangled". Ma bucur ca a capatat contur si ca are, pana la urma, un viitor. Insa vad ca nu a mentionat nimeni daca a ramas 2D sau daca au de gand sa-l faca 3D, in traditia "Tangled" si "Brave". Personal, sper sa fie 2D (voi ramane mereu fan al animatiei traditionale).

Arlequinade pe 17 iunie 2012 23:27
Abia acum am vazut ultimul rand: "urmatoarea animatie realizata traditional". EXCELENT
cavallioty pe 17 iunie 2012 23:51
tare faza cu noile denumiri:)))
aavramescu23 pe 18 iunie 2012 08:31
Cinstit nu contereaza daca e realizata traditional sau nu. Nu conteaza daca e 2D sau 3D. Problema e sa fie o poveste frumoasa, nu ca cea din princess and the frog. Cinstit m-am cam plictisit la acea animatie realizata traditional. Sa speram ca vor face o treaba de calitate.
Arlequinade pe 18 iunie 2012 17:41
Prefer animatia traditionala pentru "arta" ei. Sunt constient ca e enorm de multa munca si in 3D, dar grafician fiind apreciez mai mult munca de mana decat cea facuta 100% prin intermediul PC-ului. Bineinteles ca nu as da cu pietre daca pana la urma ar fi 3D (nu exagerez cand zic ca ABIA astept sa vad ce s-a ales de "Brave"), atata ca m-ar bucura mai tare un 2D... Si cat despre poveste, sunt PERFECT de acord cu tine: "Princess and the Frog" a fost un dezastru. Stiu ca a primit multe review-uri pozitive si ca oamenii l-au apreciat pentru ca l-au considerat "film pentru copii, deci plot-ul inteligent si personajele interesante sunt de minima importanta"... insa eu ca adult constient ca animatia NU e doar pentru copii vad filmul ala ca pe o incercare mediocra de a readuce studiourile Disney pe calea care i-a facut deja celebri. Ceea ce a salvat filmul a fost personajul lui Lottie + animatie demna de Disney. Cam atat. Pana si muzica e slaba.
vladtud pe 18 iunie 2012 11:02
Mi-ar fi placut sa fie CGI, nu prea ma mai atrage animatia traditionala iar ideea filmului mi se pare mai potrivita pt CGI.
alex_il_fenomeno pe 11 iulie 2012 14:51
se anunta ceva ceva aici !

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells